| angelinthedark a întrebat:

Ce ai face daca ai avea 17 ani, ai merge la scoala, si ai ramane insarcinata? Adica renunti la familie, scoala, la tot, iti distrugi tineretea si anii frumosi, facand un copil si sa locuiesti cu iubitul, sau ai face avort, desi dureros si pacat, dar asa poti sa iti vezi in continuare de viata, de scoala, de iubit, toate sa fie ca inainte, tinand cont de faptul ca poti face copii mai tarziu, cand e cazul...nu sunt gravida, cel putin asa sper, dar mi-e teama daca am ramas, ca am facut sex neprotejat cu prietenul...bine eu va intreb sa aflu parerile voastre ce ati alege:avort si iti vezi in continuare de viata, sau o sarcina si asa ti-ai dezamagi familia, ai renunta la tot, ce alegeti? Argumentati va rog

Răspuns Câştigător
| alina_7697 a răspuns:

Off! Buna intrebarea, din pacate ma regasesc in tot ce ai scris! Nu, nu as pastra copilu, avand in vedere ca dragostea de mama i-as putea sa eu ofer, dar restul? Hello, suntem in anul 2010! Nu alearga cainii cu covrigi'n coada, totusi! Daca n-ai liceul terminat nici macar la ADP nu te mai angajeaza! Cu ce cresti copilu ala? Decat sa-l aduci pe lume sa aiba o viata de totul rahatu mai bine, renunti la el acum, iti continui viata, si oricum ai o viata inainte sa faci la copii pana numai poti! Dupa ce ai un liceu terminat, si poate chiar si o facultate, si un job. Asa ar fi ok!

14 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu n-as putea niciodata si nici n-as fi putut sa-mi omor copilul. Asa ca as fi renuntat la orice pentru a-l avea. Pentru a nu ma afla in situatia de a alege, mi-am inceput viata sexuala e-abia cand un copil n-ar fi insenat dezamagire sau renuntare.

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Nu as avorta sub nicio forma.
Stiai si sti care sunt riscurile cand iti incepi viata sexuala si totusi ai acceptat sa o faci neprotejat!

Capu' face, capu' trage!

Ar fi vina ta daca ai pati asa ceva! Insa un copil e o binecuvantare asa ca nu iti doresc si tie unul caci tu il privesti ca pe un obstacol la fericirea ta!
Daca toate femeile ar avorta tu te mai nasteai? Sa fim seriosi, ca majoritatea ne-am nascut 'din geseala', accidental. Abia de vreo 10-15 ani se 'programeaza' copii ca vezi Doamne e criza, trebuie sa ne facem viata inainte, trebuie sa ne facem o casa, trebuie sa mi-o trag cu tot satul inainte de a avea un copilhee hee
Si lucrurile astea se intampla peste tot!

| Alisa a răspuns:

In primul rand nu as avorta sub nicio forma. Daca as face avort, mi-as distruge viata, sunt sigura, nu as mai fi aceeasi niciodata. Nu am fost, nu sunt, si nici nu voi fi de acord cu avortul niciodata. Atata timp cat faceti sex, trebuie sa va asumati si anumite responsabilitati, nu sa dati bir cu fugitii. Desi parintii ar fi dezamagiti, si nu as mai exista pentru ei, nu mi-as omori copilul.
Si ca sa iti dau un exemplu: Am o prietena care are 22 de ani. La 17 ani a ramas gravida, tatal copilului a parasit-o, nu mai stie nimic de el nici in ziua de azi. Ea a nascut, si-a intrerupt studiile si dupa ce a nascut se ducea cu bebelusul la scoala. La bac a fost cu copilul dupa ea. Si nu a renuntat. Si-a terminat liceul, facultatea acum o face. Si ii este mult mai bine asa, decat sa fi facut avort, si ea singura isi creste fetita, nu altcineva, nici parintii ei nu au ajutat-o, nimeni.

Deci, inainte de a face ceva, gandeste-te de zeci de ori inainte ca sa nu regreti toata viata.
Numai bine si Dumnezeu sa iti lumineze calea!

| baru a răspuns:

Ori ce minune dureaza trei zile Indiferent ce se intampla vei fi singura Nu te va ajuta nimenea De acea consider ca doamne fereste sa fi gravida este bine sa-ti faci chiuretaj Esti prea tanara sa ai copil indiferent cat de bine te intelegi cu prietenul tau Vei avea timp si pentru copii Lucrul cel important este sa-ti termini studiile si sa-ti faci un viitor financiar ca sa ai o siguranta Este normal ca toata lumea va fi dezamagita dar nu te lasa indiferent ce se inampla Este viata ta si faci ce vrei Nu are dreptul sa se bage nimeniin viata ta Inca ceva Fi fericita traiesteti viata si sa nu te intereseze ce spune lumea Ai grija de tine Pa

| sasha a răspuns:

Un copil este o minune si el nu are nici o vina ca parintii nu sunt putin mai atenti, daca esti insarcina logic nu ai cum sa il pastrezi pentru ca nu esti pregatita psihic pentru un copil, si daca e vorba de avort nu e bine deloc nu trebuie sa te gandesti ineaparat ca ce zice lumea ca faci pacate intr-adevar e pacat insa trebuie sa fi tu constienta ca practic e o crima si nu omori un talhar care vrea sa iti faca rau ci un copil nevinovat. eu sper sa nu fi insarcinata si pe viitor protejati-va, inteleg ca nu e aceeas senzatie dar pentru o viata linistita si fara un pacat mare faceti asta pentru linistea voastra sufleteasca, sau poti sa ai tu grija cu calendaru nu stiu eu cum te interesezi de la fetewinking

| jony a răspuns:

Buna seara, hai sa-ti zic eu ceva, e alegerea ta, ceea ce faci, nu intreba pe Ion si pe Ghiula aici e vorba despre viitorul tau, deci cand e vorba de asa ceva nu mai intreba pe nimeni, e total absurd, taci si fa ceea ce vrei tu, e viata ta, e aiurea sa te iei dupa gura lumii, fa ceea ce simti tu ca e mai bine pentru tine.Ciao! Succese in viata!

| Mihaic93 a răspuns:

Trebuia sa zici de la inceput ca ti-a tras-o cocalaru' de gagica-tu si ca nu sti daca si-a dat drumul in tine, dar ai lalait-o cu "daca ai avea 17 ani.", dar la ce vroiai sa ne asteptam din partea ta?

| gabriela a răspuns:

Pune intrebare cand ai o problema...nu pentru presupuneri.

| petronela_4784 a răspuns:

Oricare ar fi situatia nu as avorta si nici nu as renunta la studii. Atata timp cat exista vointa te poti ocupa si de scoala, macar pana ce termini liceu si de copil. Este intr-adevar mai greu si oboseala e mai mare dar se poate.

| diana_9675 a răspuns:

Ea a vrut doar cateva sfaturihee hee

| karakedi13 a răspuns:

Eu zic, sa te gandesti in privinta asta. Sa zicem ca ti s-a intamplat. Sper ca esti constienta de urmarile unui avort, nu-i asa?happy ...toata viata o sa regreti ca ai facut chestia asta. Ba chiar, nu o sa poti duce o viata normala. O sa ai remuscari si o sa te inchizi intr-o lume numai a ta.
Pana la urma, o sa fie decizia ta si a iubitului tau ce veti face impreuna. Dar stii ca exista pericolul ca el sa nege faptul ca este tatal, nu?happy Sau chiar, sa te paraseasca si sa nu te mai contacteze niciodata, pentru ca ei la varstele astea vor sa experimenteze, nu sunt pregatiti sa devina tatici, nestiind si nerealizand riscul pe care-l implica prin sexul neprotejat. Mai ales, ca la asta ar cam trebui sa te gandesti tu, pentru ca este organismul tau...nu poti lasa pe oricine sa faca orice vrea din tine. Mult zic : "Vai, te iubesc. Esti una fiinta din viata mea... "Dar intr-o zi te tradeaza, iar printr-un simplu mesaj, isi iau ADIO, pentru ca nu sunt in stare de o confruntare fata in fata.winking Baietii sunt singurul specimen in care, cu greu poti avea incredere. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Na ca ai ajuns si la intrebari dintr`astea... observam evolutia ta pe site laughing

ce mai urmeaza? smug

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai... daca sti sigur ca te iubeste merita daca nu nu tongue

| dEL1RIuMMmLovE a răspuns:

Eu iti zic sa te calmezi in primul rand chiar daca stiu ca pare greu dar cu calmul poti face orice.
INainte de toate fa un test de sarcina sa vezi rezultatul final.
Daca esti insarcinata, SIncer, privind din afara, as zice sa pastrezi copilul, acum probabil ca te vei simti mai retrasa, mai lasata deoparte dar nici nu stii cate bucurii iti va face un copil pe parcursul vietii tale si cat iti va lumina zilele "mohorate" happy si de asemenea vei evita si alternativa sadica a avortului care mi se pare cel mai mare pacat care exista, "brat la brat" cu incestul. Daca te gandesti mai profund iti dai seama ca daca faci avort nu faci numai sa-ti eliberezi tie viata ci vei face mult mai mult de atat, vei lua viata unui nou nascut, unui nou planset de prunc, unui nou zambet de copil inocent.

Iti doresc multa sanatate si bucurie. O seara buna!