Cea mai sigura si eficienta metoda contraceptiva care poate fi folosita de catre orice femeie si bineinteles ca si de tine este cea oferita de pastilele AC (anticonceptionale) a caror eficienta in cazul administrarii corecte, este de peste 99% si folosirea AC-urilor inlatura riscul ''accidentelor'' care apar deseori in cazul folosirii incorecte a prezervativului, fiindca conform statisticilor rezultate pe plan mondial, a reiesit un fapt ingrijorator fiindca conform datelor obtinute rezulta ca garantia efectiva per global este de doar 84%, astfel ca se apreciaza/considera ca metoda de folosire a prezervativului este cea mai ineficienta dintre toate metodele contraceptive existente la ora actuala. Insa pentru informarea ta corecta, trebuie sa stii ca pastilele AC se pot folosi numai daca sunt prescrise de un medic ginecolog care iti poate prescrie AC-ul doar dupa o consultatie ginecologica prealabila. Pentru a determina AC-ul potrivit se efectueaza un test de coagulare a sangelui si cateva analize hormonale si pe baza rezultatelor obtinute medicul iti va efectua/schiteaza PROFILUL HORMONAL propriu si cu ajutorul acestuia va reusi sa aleaga in deplina cunoastere si siguranta tipul de AC recomandat sa fie folosit de tine, din cele peste 40 de sortimente/marci existente in farmacii. Medicul ginecolog iti va explica momentul propice de a incepe folosirea lor si modul corect de administrare a pastilelor AC, deoarece doar asa prin respectare intutotul, a instructiunilor producatorului si cele ale medicului, AC-ul ales iti va oferi protectia contraceptiva MAXIMA de peste 99, 4%. Protectia contraceptiva oferita de pastilele AC se instaleaza in functie de momentul in care se administreaza prima pastila de pe folie/blister si anume : Daca prima pastila se administreaza in prima zi de menstruatie a ciclului menstrual abia inceput atunci PROTECTIA CONTRACEPTIVA incepe din acel moment, adica se poate intretine sex neprotejat din acea prima zi de folosire si protectia se va mentine si in timpul pauzei de 7 zile, sau altfel spus pe intreaga perioada urmatoare, adica in toate lunile urmatoare cat timp va fi folosita aceasta metoda.
In cazul in care s-a ratat prima zi de menstruatie si din acest motiv administrarea primei pastile se va putea face incepand din a 2-a zi dar numai pana in a 5-a zi de menstruatie (nu se recomanda niciodata dupa a 5-a zi), atunci in acest caz in mod obligatoriu in primele 7 zile de folosire a acestor pastile, trebuie sa fie utilizata in paralel o masura/metoda suplimentare de contraceptie care sa nu permita ajungerea in vagin a spermei in timpul in primele 7 zile de administrare a primelor 7 pastile. Incepand cu ziua a 8-a barbatul poate ejacula sperma in vagin fara nicio restrictie. Daca menstruatia a inceput si au trecut mai mult de cinci zile, va trebui sa se astepte sa se termine ciclul menstrual inceput, adica pana va incepe urmatorul ciclu menstrual si numai atunci sa se inceapa administrarea din prima zi a urmatoarei menstruatii. Multa sanatate!
Din pacate, nu-ti putem recomanda nici un fel de anticonceptionale, pentru ca nu este normal sa ti se recomande fara consultatie si fara analize medicale specifice, pentru ca iti pot nenorocii sistemul endocrin/hormonal daca primesti o anumita cantitate de hormoni, mai mare sau mai mica, decat este necesar pentru corpul tau!
Dar iti putem recomanda cu toata increderea, folosirea prezervativului, care nu are efecte secundare, cum au anticonceptionalelor, nu musca pe nimeni, nu doare, nu permite infectarea cu boli venerice (ceea ce anticonceptionalele nu fac) si costa enorm de putin, aproape cat o guma de mestecat.
Cele pe care ți le va prescrie un medic, după consult și analize. Altfel, poți avea probleme. Chiar grave.
NIMENI in afara de niste analize si un medic ginecolog nu e in masura sa iti recomande AC. Sunt destul de periculoase si trebuie luate cu cap, nu ca pe bomboane sau ca pe vitamine
RRSecularHumanist întreabă: