Nu este chiar atat de greu. Femeile se obisnuiesc si menstruatia e un semn ca mai trecut o luna si totul e bine.
Eu am dureri si sunt foarte somnoroasa dar refuz sa las asta sa imi afecteze compotamentul sau activitatea. Ma bucur ca sunt femeie si nu consider menstruatia ca pe o problema grava sau ca pe un blestem, ci ca o parte normala a trupului meu de femeie, pe care am invatat de multa vreme sa-l accept asa cum este. Faptul ca pot da viata e un bonus in plus, e o minune prea mare ca sa compenseze ceva atat de mic cum este menstruatia.
E aiurea. Adica femeia e aia care trebuie sa aiba grija in fiecare luna, femeia e aia care e disperata atunci cand ii intarzie si tot femeia e aia criticata!
Bafta.
Păi când eşti chiar la prima menstruaţie nu e aşa de uşor, trebuie să te obişuieşti cu... mai multe lucruri, dar dup-aia devine obişnuinţă, rutină, e semn că s-a mai dus o lună.
Şi nu este chiar supărătoare, bine, câteodată da.
Acum ne este oarecum mai uşor pentru noi, fetele în acea perioadă a lunii, dar imaginează-ţi cum erau cele de dinaintea noastră care nu aveau absorbante la dispoziţie sau vată medicinală .
Pe mine nu ma deranjeaza. E mai greu la inceput, pana te obisnuiesti.Mai complicat este ca fetele din ziua de azi sunt mai dezvoltate, iar menstruatia vine foarte devreme, chiar de la 11 ani, cand esti doar un copil.Parintii, mai ales mama trebuie sa isi educe fetita in legatura cu menstruatia.Stiu cazuri cand fata nu stia nimic despre mentruatie, iar cand i-a venit a inceput sa planga, credea ca e bolnava. Mie mi-a venit la 13 ani, si eu am fost foarte speriata, desi mami imi povestise totul in legatura cu asta.Acum nu ma deranjeaza, nu imi e greu sa trec prin asta, doar cateodata cand vreau sa merg la piscina si nu pot face baie. Da, aceasta "chestie suparatoare" este compensata de faptul ca poti face un copil, care e cel mai frumos lucru in viata asta.:*
La inceput e greu si nu ne obisnuim noi, fetele.
Dar dupa cateva luni ne obisnuim si deja chestia cu menstr. intra in rutina noastra.
N-ai idee
Primele luni e mai complicat pana te obisnuiesti, apoi este practic o rutina. Dar asta nu inseamna ca nu e suparatoare. Din contra, pe mine ma deranjeaza perioada aceea. Dar na, dificultatile vietii...
Da. Trebuie sa-ti vina ciclul (menstruatia se numeste de fapt) ca sa poti avea copii.
Da, este oarecum complicat, dar nici chiar. Indeajuns cat sa putem duce. Si asa suntem noi, fetele; ce sa-i faci.
ooOOMrDibbsOOoo întreabă: