Eu cred că trebuie să aveți in primul rând o atracție fizică puternică, dar de asemenea și să existe sinceritate. Să poți discuta anumite probleme, să puteți lua decizii, și normal, să vă gandiți la viitor. Acum nu aș vrea să zic căsătorie, dar totuși ar fi un ideal al relațiilor de lungă durată. De asemenea trebuie și o încredere reciprocă, pentru că atunci când apar îndoieli, e ușor să îți bagi picioarele în ea relație. Important e din nou loialitatea... Eu acum îți zic din propria mea experiență. Și incă ceva... distanța este un alt factor care distruge relațiile, precum și ''prietenii'' care dau ''sfaturi''. Eu am pierdut o relație de 2 ani si ceva din aceste două motive. Nu te grăbi să cauți pe cineva, pentru că sunt multe persoane predispuse să accepte o relație doar pentru ''beneficii''. Îți doresc mult noroc, pentru că uneori chiar ai nevoie să, pentru a întâlni persoana potrivită. Dar depinde și tu ce anume cauți într-o relație, pentru că după primul an de relație se pot schimba multe.
Da, asa este. Exteriorul poate influenta mult relatia ( prietenii, familia ). Si eu cred la fel despre distanta. Imi place mult raspunsul tau! Bravo, ai inteles cam ce ar trebui sa inteleaga toata lumea.
Dragoste, înțelegere, comunicare mai ales, sinceritate, respect reciproc, să vă placă să stați cât mai mult unu cu altul și să aveți ce face împreună că dacă voi după 3 zile de stat non-stop vă plictisiți unu de altul, n-aveți nicio șansă pe termen lung
In primul rand trebuie subliniat faptul ca omul este o fiinta poligama asa ca daca iti imaginezi ca ceva tim o viata doua pers sunt iluzi,parerea mea la inceput conteaza aspectul fizic el determină ca un om sa aiba un interes apoi mintea lui iti creaza niste așteptări, care se vor confirma sau infirma in timp, comunicarea,intelegera, iubirea, a petrece timp cu pers iubita, noi experiente impreuma nu ma refer la sex si la calatori de exemplu, rabdarea, inteligenta emotionala, din pacate traim in era grabitilor care fac totul in graba, gata ne placem hai sa facem sex studile demonstrează ca daca doua pers nu fac sex in primele 6 luni vor avea o relatie de lunga durata sunt de acord cu aceasta afirmatie
Amănunțit, ar trebui să îți povestesc viața mea, relație de durată de 47 de ani.
O relație este o construcție. se poate dărăma și după 40 de ani, am cunoscut cazuri.
Cea mai imprtantă cheie ar fi să aderi la un crez religios, cu care să afirmi.
Numai moartea ne mai desparte. Mor eu sau moare ea, o omor eu... Variante.
Acesta este cel mai bun ( și scurt) răspuns din partea mea.
Da, se poate darama si dupa 40 de ani de relatie. Asa este. Da e ok sa pui un juramant " numai moartea ne va despartii" suna frumos, si suna a promisiune. Nu sunt de acord cu promisiunile in relatie, pentru ca dezamagirea vine repede si atunci cand te astepti mai putin. " mor eu sau moare ea " arata iubirea neconditionata. " o omor eu " " ma omoara ea " mi se pare problematic, dar posibil. Nu trebuie asteptat sa se ajunga pana la crima. Eu zic ca e importanta intelegerea, comunicarea, compromisul, increderea reciproca si spatiul liber. Multumesc de raspuns!
Ai auzit de divorturi pe motiv de "incompatibilitate" sau "nepotrivire de caracter"?
Cunosti cele trei faze ale iubirii intr-un cuplu? Cei care divorteaza esueaza de multe ori in etapa a treia.
Stii cum trebuie sa arate un cuplu? Ca un corp format prin suprapunerea unei doim din corpul ambilor partnei, iar jumatatea cealalta libera.
Stii proverbul "Vorba dulce mult aduce?"
Stii ca si iertarea este scrisa in legile omenesti?
Respecta-ti aproapele ca pe tine insuti.
Nu-ti fie lene sa fii politicos si cu sotia. Multumeste-i inclusiv pentru masa.
O imbratisare, un sarut transmit intre parteneri un camp enegetic benefic.
Nu face afirmatii nefondate la adresa partenerului.
Cred ca as putea face un roman.
Nu imi place adresarea ta directa, ma face sa ma simt atacata. Da, stiu ce ii un cuplu, am o relatie de 3 ani. Nu am cerut lectura, am cerut opinie. Te-ai cam abatut de la subiect. Intrebarea mea adresata persoanei care a comentat mai sus " de ce crezi ca, cuplurile divorteaza dupa ani?" Am pus-o pentru ca respectivul afirma ca dupa doua luni de relatie totul ii mai usor. Ceea ce din persepctiva mea nu e asa. Da, stiu de unde vine divortul, am prieteni, cunostinte care au divortat. Daca ai vrut sa dai o parere, puteai sa scrii totul la modul infinitiv.
Imi pare rau ca te-a adresat modul meu de adresare. Dar sunt un om direct: ma obliga meseria.
Da, stii ce-i un cuplu din trei ani de convietuire. S-ar putea ca eu sa fi trait - in cuplu (singurul, ca nu pun relatiile pasagere cu celelalte 6 fete sau femei) - cu mult mai mult ca tine. In plus eu studiez fenomenul, deci il stiu si din experienta altora, atat direct, cat si din publicatii.
Eu nu ma refeream la raspunsurile tale, ci la intrebarea ta.
In incheiere, spusele mele sunt la modul impersonal, adica sunt valabile pentru toti care se intreaba acest lucru.
Comunicarea, pentru ca exact cum ne spune si Sfantul Apostol Pavel mai intai a fost cuvantul caci numai prin puterea cuvantului se putea schimba lumea si pe urma au venit faptele exact si in ziua nuntii DA s-au NU.
Relații de durată : adică bărbatul să umble la femei cum dorește el, nevasta să stea acasă și să facă că nu vede. Sau să se însele reciproc unul pe celălalt, în vacanțe merg împreună numai de ochii lumii, dar în camera de vis-a-vis ( la hotel) sunt și amanții. Apoi la bătrânețe se fac cuminți, se iau de mână și arată tuturor că "uite ce căsnicie minunată de 40 ani avem împreună". Și când vezi că ăștia mai dau și exemple la tineri "că trebuie să existe înțelegere între ambii parteneri". Da, trebuie să înțelegi că atunci când afli ca ești înșelat să înșeli și tu la rândul tău. Asa rezistă "relațiile" din ziua de azi.
De ce generalizezi? Ce te-a facut sa ajungi la concluzia asta? Tot ce ai enumerat mai sus mi se pare toxic si de prost gust, dar de multe ori adevarat. Decat o asa relatie, mai bine niciuna.
Ajunge comunicarea?
Eh
Cele mai fragile momente sunt intre primele 2 saptamani-2 luni apoi este usor in continuare
M-ai facut sa rad. Primele saptamani si primele luni sunt cele mai usoare. Pasiune infocata, iubire. Indragostitii vad tot in roz. Problemele apar cand trece timpul si ne dam seama ca omul de langa noi nu e asa de perfect cum ne-am imaginat. Daca ar fi usor in continuare cum ai zis tu, atunci de ce divorteaza cupluri care au trait impreuna ani? Gandeste-te un pic. Se vede ca nu ai avut niciodata o relatie mai lunga de 2 luni
IustinaSiAtat întreabă: