| cristi a întrebat:

Ce credeti despre homosexualitate, este un pacat, o boala sau un lucru normal?

Răspuns Câştigător
Anna
| Anna a răspuns:

Ceva normal? You must be kiddnig! Este o boala, o imoralitate si evident un pacat! Ma tem ca in curand societatea noastra o sa ajunga ca pe vremea Sodomei si Gomorei, cand Dumnezeu a fost nevoit s-o distruga (ma refer la cetate+oamenii care traiau acolo) din cauza pacatului (homosexualitate)!

38 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Este o orientare sexuala. Nu stiu daca normala, e un fel de destin. Asa te nasti si orice ai face pentru a evita acest lucru, pana la urma destinul te ajunge din urma. nu trebuie sa fim intoleranti, ei sunt oameni ca toti oamenii, cu calitati si defecte care se supun instinctului pe care il au. Pentru ei este tot atat de natural precum e si la noi instinctul sexual si este la fel de puternic (cel mai puternic instinct). Credeti-ma, nu e un pacat, fiindca oamenii astia asa sunt creati, asa s-au nascut, nu se dedau desfraului prin alegere. de altfel, cei mai multi nici nu sunt desfranati: au parteneri stabili, pe care ii iubesc, cu care simt nevoia de a intemeia familii, exact cum simt si restul oamenilor.
Oricum, homosexualitatea masculina si feminina sunt echivalente, nu e una mai buna si alta mai urata. Oamenii astia nu trebuie marginalizati, urati dar nici tolerati. Fiindca nu e nimic de tolerat aici. Daca se comporta decent in public (cum trebuie sa se comporte toti oamenii) de ce ne-am lega de ce fac acasa, cu un partener major si cu discernamant? Pana la urma, oamenii sunt diferiti in ceea ce priveste inaltimea, culoarea pielii, culoarea parului, forma fetei si, de ce nu, orientarea sexuala.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Si daca ati stii ca unii dintre ei se nasc asa, ce ati mai zice? Intre cei doi lobi, unii au o formatiune de marimea unui bobde fasole, care, potrivit stuudiilor, ar fi raspunzatoare de acest tip de comportament! Si nu uitati de Toleranta, si respect fata de fiecare fiinta! Asa cum nu putem alege sa fim blonzi, bruneti sau ce culoare sa aiba ochii nostri! Dar putem alege, in schimb, sa fim corecti, umani, intelegatori si crestini adevarati!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Precizare! Am scris UNII! Pt k e f. adevarat ca altii aleg, unii timizi, care au ratat, in a satisface Femeia, altii sunt constransi - armata, inchisoare!

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Anitza draga, de obicei, se lasa trebuie -3 zile pana la premierea intrebarii! Nu stiu cine a premiat-o, dar e cam in coada de peste, putin spus! Tu ai idee cate nu stii, cate mai ai de aflat, de asimilat, prelucrat in mansarda ta?! Ti-o spun cu vorba marilor nostri inaintasi, si anume ca :."cu cat stiu mai mult, cu atata imi dau seama ce putin stiu!" M. Eminescu, dac nu mainseala memoria! Si, a propos d Euforie, situatia asat mi-a adus aminta de o melodie de pe vremea cand nici ai tai nu se cunoscusera...: "Love is like Oxygen!" (you get too much, you get too high!) asta mi-a venit asa, ca un "flash" cerebral, cu red light!, citind intrebarea cu "trei coduri'! Sper sa intelegi corect, adica exact ce am spus/scris, si nu altceva! Toate cele bune!

| psiholoaga a răspuns:

Sa stabilim ceva: homosexualitatea a fost scoasa din lista bolilor psihice de zeci de ani. Nu exista dovezi clare nici ca este genetica - parinti gay nu au neaparat copii gay, dupa cum copiii gay nu provin neaparat din parinti gay. De asemenea, in ciuda zecilor de experimente, exista inca o controversa in privinta rolului unei modificari genetice sau a mediului social. Din punctul meu de vedere, este o orientare sexuala la fel de normala ca orientarea heterosexuala. In mediul de lucru, daca sunt 10 persoane, probabil 1 e gay, lesbiana sau trans. Mi se pare trist ca daca in mediul tau printre cei apropiati exista persoane cu aceasta orientare, sa se simta nevoiti sa o ascunda, doar pentru ca te arati intolerant. Fiecare are dreptul la propriile sale conceptii si principii de viata, insa e trist ca facem aceasta lume mai intoleranta decat este. De asemenea, vreau sa amintesc ca daca cineva lucreaza in domeniul serviciilor umane (medic, avocat, psiholog, functionar public, casier etc etc) si refuza accesul la servicii unei persoane pe criteriul orientarii sale sexuale este discriminare si este pedepsita prin lege.

Anna
| Anna a răspuns:

Homosexualitatea este considerata o boala mentala, care se dobandeste in general, in mod voluntar-de obicei acesta este cauzata de moralitatea familiei, nivelul cultural, prezenta sau nu a unei educatii atente in familie, in biserica, in scoala si in societate, prezenta sau nu a dragostei si responsabilitatii parintilor in cresterea copiilor, violentele sexuale sau experientele sexuale din copilarie. etc. Acestea sunt realitati care determina cresterea si maturizarea sexuala a fiecarui individ in parte.

Anna
| Anna a răspuns:

Nu e treaba noastra sa "pedepsim"pacatul.Fiecare este liber sa-si traiasca viata cum crede de cuviinta, dar intr-o zi vom fi trasi la raspundere pentru faptele noastre.Si apoi, acum traim sub har, avem sansa sa ne corectam si sa beneficiem de iertarea Lui Dumnezeu, nu mai traim sub lege cand ti se taia o mana daca furai sau ramaneai fara un ochi daca i se parea cuiva ca te uiti stramb...

assiris
| assiris a răspuns:

Este o deviatie de comportament si se pare ca este genetica. Barbatul/femeia construite fizic potrivit sexului pe care il au, vad o atractie spre acelasi tip de sex.
La unii insa e o moda se pare. Oricum nu este normal. Se poate accepta - n-ai ce face, asa gindesc ei - dar nu incuraja.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Din punctul meu de vedere...fiecare om este LIBER sa aleaga. Care e problema daca un baiat mai sensibil se simte atras de un baiat... iar acel sentiment de atractie este reciproc? Nu inteleg ce le pasa celorlalti? Cu ce ii deranjeaza ca ei au chestii foarte intime de impartit.

Nu o privesc ca pe o boala.pentru ca in general bolile se pot trata.Orientarea...nu prea o vad tratabila. Daca unui baiat i se ridica "antenuta" cand vede alt baiat...nu prea vad cum ai putea ameliora treaba.

Pacat...sa zicem...ar putea fi. Dar e alegera fiecaruia.Si injuratul este pacat...si cu toate astea...injuram.Si mi se pare mult mai usor sa te abtii din injurat decat sa iti schimbi orientarea sexuala.

Lucru normal...hmmm.nu e nici normal. E doar...iesit din tiparul cu care suntem obisnuiti.

Sunt de-acord cu homosexualitatea... da frate...asta te simti tu bine... ok... n-ai decat. Darrr nu sunt de-acord cu intemeierea de familii homosexuale.Cum se simte copilul ala adoptat? Pe langa faptul ca este adoptat.si se simte aiurea...mai are si o mama pe care o cheama ION.Foarte frumos...nu?

eileen
| eileen a răspuns:

Homosexualitatea este un pacat. Este foarte clar precizat in biblie. NU este o boala si nici un lucru normal.

Janina
| Janina a răspuns:

E o moda

| andreutz a răspuns:

Fratilor... voi vedeti ce ati ajuns? sa judecati pe altii care nu au nici o legatura cu voi? eu acum declar oficial ca sunt homosexual... ce o sa imi faceti? o sa aruncati cu pietre in mine? o sa ma excludeti din societate? o sa ma exilati pe o insula pustie? pai cu ce mama naibii te deranjeaza pe tine care esti la 500 de km distanta de mine ca eu fac sex cu vecinul meu? ti se polueaza aerul, nu il mai poti respira? voi astia sectantii in primul rand...adica credinciosii, pardon...va invit sa recititi biblia, eu imi amintesc ca undeva scria ca nu judeca aproapele...parca asa era, nu? vedeti-va mai intai de pacatele voastre si apoi judecati pe altii... mi-ajunge cate am citit pe aici, mai am putin si vomit cand vad atata falsitate...

| ada a răspuns:

Pentru mine homosexualiatatea este un lucru anormal, iar cei care sunt gay cred ca savarsesc un mare pacat... Dumnezeu a lasat sa se "impreune" barbatul cu femeia, sa isi intemeieze famililie, sa dea nastere la copii...Cu toate ca poate fac o discriminare, dar crede-ma ca ceva din mine nu ma lasa sa acept cuplurile gay...Sunt oameni ca si noi, dar orientarea lor sexuala ma oripileaza.

| Elena0210 a răspuns:

Nu este o boala. din punctul meu de vedere este un pacat, dar este un sentiment de care nu poti scapa cand vrei u...

| bubu_7778 a răspuns:

As incadra-o la boala.Se pare ca este ceva genetic, nu ii putem condamna.Pentru unii nestiutori e sunt considerati pacatosi insa nu este vina lor ca asa s-au nascut.Sunt si multi care din pacate fac lucrul asta din teribilism, gen este la moda sa fii lesbi.

| cristi explică:

Pt Psiho
Am premiat-o pe Ana pentru ca raspunsul ei mi s-a parut cel mai bun, scurt si la obiect si f adevarat .si nici lumea nu se ingramadea prea mult,. daca ai boala asta nu inseamna ca nu faci un pacat daca ai o relatie cu o persoana de acelasi sex.(este imoral, impotriva naturii creeate de D-zeu si a firii)

| cristi explică:

In primul rand "alexutza "ne-ai jignit pe mai multi prin cuvintele "asa multi inchisi la minte".probabil ca faptul ca tu nu prea ai deloc repere morale pentru ca esti "deschisa la minte" te face sa crezi ca este absolut ceva normal.

| ♣ Ma®®yE [;x] a răspuns:

Hay ca imi place intrebarea asta si ma bucur ca ai pus-o.
Homosexualitatea poate fi un pacat, lucru normal nu si nici boala.
-Eu urasc pers. gay pentru ca ma dezgust daca vad sau aud de cuvantul `gay`
-Mai e si partea cu lesbienele, care nu cred ca deranjaza pe nimeni, iar mi nu-mi displac.
Ti-ai imagina sau nu stiu daca te-ai uitat la tv, un cuplu de gau casatoriti si de curand divortati, dar cum ar fi ca un cuplu gay sa infieze un copil, ce ar mai fi oare lumea asta? Eu ma tem ca intr- zi astia vor acorda infierea unui copil de catre gay...ar fi horror! Am mai auzit ca se va legaliza si incestul! :-s

| NoName_9903 a răspuns:

Unele studii indica faptul ca excesul unui anumit tip de hormoni la femeia insarcinata, in perioada de dezvoltare a creierului fatului, poate conduce la homosexualitate- din acest punct de vedere ar puta fi privita ca o "boala".
Aceasta teorie explica doar o parte din cazuri, restul situatiilor sunt strict comportamentale, si nu ma pot hazarda sa le incadrez in "pacat" sau "normal"...totusi parerea mea strict personala este ca exista pacate mult mai mari, si ce face omul la el acasa este problema lui, atata vreme cat e liber consimtit...

| alexutza_4406 a răspuns:

MMM...citesc unele raspunsuri si raman super surprinsa cum in secolul XXI sunt atatea mintzi inchise. Draga Cristi, iti pot spune din start ca boala nu e, pacat de ce? e obligatoriu sa credem intr-un Dumnezeu care ne pedepseste? Ateii sigur nu cred ca e un pacat, pentru ca pentru ei cuvantul "pacat" nu are nici un inteles tongue
Normal? Pai.deocamdata nu e normal, pentru ca traim intr-o societate cu mintzi inchise, care urasc schimbarile si care traiesc bine cu ideile "lu' bunica".
Eu unicul lucru care pot spune despre homosexuali e ca inainte de a vedea orientarea sexuala, eu vad persoane, si daca ei au gusturile diferite de ale mele nu ii pot numi nici bolnavi, nici anormali si nici pacatosi. Sau voi pe persoanele la care nu le plac culoarea rosie, sau ou fiert ii numitzi pacatosi sau bolnavi, doar din cauza ca nu aveti acelasi gusturi sau de ce nu au gusturile societatzii in care traim?
Eu cred ca vorbim prea usor uneori de aceste persoane, si nu ne dam seama cat rau putem face sad

| LittleZyzy a răspuns:

Este o orientare sexuala si atat. Poate fi considerat un pacat din punct de vedere religios. Un lucru normal? Da, avand in vedere vremurile in care traim, democratia si dreptul la libera exprimare.Fiecare este asa cum vrea sa fie.
Nu-mi plac dar nici nu am nimic cu persoanele cu inclinatii opuse, este viata lor iar eu incerc s-o traiesc pe a mea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si daca ar fi o boala ce tratament credeti ca ar fi eficient in tratarea ei? si daca este un pacat, cum ar trebui sa fie pedepsit? ce inseamna normalitate? spuneam acum ceva timp... daca ar exista un medicament pentru vindecarea homosexualitatii, acesta ar trebui sa vindece si heterosexualitatea? logic, nu?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O boala poate fi un pacat? doamne, dumnezeule fereste, ne de boli!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Imi cer scuze, dar ma repet1... daca este un pacat acesta trebuie pedepsit.corect? cum? ii facem "felul" si gata il exterminam, dar dumnezeu este de acord cu incalcarea unei legi, din cele 10?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nici nu se mai pune intrebarea.este cu diguranta un pacat fiindca se deviaza de la "normal". Dumnezeu a lasat ca barbatul sa iubeasca femeia si i-a facut pe aman2 unul in functie de altulwinkingcum un magnet de poli asemanatori nu se atrag, in mod NORMAL, nici 2 barbati nu ar trebui sa se simta atrashi unul de altulwinking.in speranta ca ti-am putut fiid e ajutor.:*:*

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dumnezeu a spus ca oamenii sa umple Pamantul, sa se inmulteasca, sa formeze o singura pereche femeia si barbatul pana la adanci batranete.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma bufneste rasu frate,numai incercaty atat sa comentati k heterosexuali intodeauna vor vedea homosexualiatatea ca un lucru nefiresc de fapt asa este, asta este adevarul dar NU II POTI DICTA INIMA PE CINE SA IUBEASCA,daca ei ajung in iad e problema lor barem si-au indeplinit dorinta aici pe pamant sa fie fericiti sa iubeasca,ziceti doamne fereste si eu cred k este cea mai mare durere din lume sa vezi indragostiti in jurul tau si tu sa te simti anormal si k nu ai voie sa iubesty...NU ESTE O BOALA SA IUBESTY,IUBIREA ESTE SPECTRUL CENTRAL AL FIRIII NU SEXUL...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Homosexualitatea este pacatul care va aduce si apocalipsa, este printre cele mai grele pacate pe care le poate savarsi omul si disctia despre acest lucru este o greseala

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai fratilor da ce tupeu aveti sa judecatii... da v-ati gandit vreodata ce sar fi intamplat daca erati in locul acestor persoane d care vorbiti asa urat? ...sa sp k intr-o zi fiica sau fiul eventual cine la care tineti va marturiseste k este gay ce faceti? cel mai bine ar fi sa va vedeti de treaba voastra si sa nu mai judecati k nu aveti nici un drept si daca cine e gay sau lesbi treaba lor eu una nu-i vad cu alti ochi sau sai disppretuiesc...PEACE AND LOVE PEOPLE