anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce credeți despre partea financiară într-o relație atunci când unul dintre parteneri câștigă cât să se întrețină iar celălalt câștigă ceva mai bine și are nevoie de stabilitate financiară ca să construiască în relație, de exemplu sa locuiască împreună sau să aibă vacanțe împreună, poate construi împreună cu celălalt chiar dacă acesta este dezavantajat? Considerați ca fiind și materialist mai ales din partea unei femei?

Răspuns Câştigător
| SharpEagle a răspuns:

Femeile sunt cele care au de obicei tendinta de a pune accent pe treaba asta. E in codul lor genetic, cumva. Asta se leaga si de apetenta scazuta la risc pe care o au de obicei, treaba corelata cu aspectul matern, cu instinctul matern. Sunt mai precaute, mai prevazatoare, gandesc pe termen mediu si lung.
Bine, nu vorbesc de situatia unor cocote, pitipoance, care vor cascaval pentru ca asa au fost invatate, anume sa fie intretinute. Vorbesc de o relatie intre doi oameni care se iubesc, sunt onesti si deschisi unul cu celalalt. Average couple, cum s-ar zice.
Nu e musai ceva care sa denote o conceptie centrat materialista, decat daca se insista doar de dragul banilor, doar din principiu, fara o componenta prgamatica la mijloc. Dar da, femeia doreste de obicei si siguranta financiara.

11 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Intr-o relatie curata si frumoasa,ambii ofera, fiecare dupa posibilitatile lui.
Si totul se face in comun, egal, frumos, deschis.♥

| mgtow a răspuns:

Daca ar fi un venit cu diferenta mica intre amandoi nu s-ar pune problema asta, din cauza baniilor apar multe probleme. Mie nu mi-ar convenii sa dau mai multi bani in casa si sa intretin femeia ca are salariu mic.

| aditimus a răspuns:

Ce pot spune este ca intr-o relatie de dragoste sa specific asta banii sunt la comun iar totul se face in doi, orice dezicie se ia de comun acord.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O relație face parte din viață. Partea financiară face parte tot din viață. Ca să construiești ceva împreuună trebuie să vrei împreună.

| Drimmero a răspuns:

Majoritatea relatiilor sunt asa, adica rar vezi ca ambii sa castige la fel de bine, mereu vor exista discrepante, ea sa castige mai mult sau el. In mod normal o relatie ar trebui sa se bazeze pe alte aspecte decat cele financiare, si alea conteaza pana intr-o anumita masura, daca ajung sa conteze banii mai mult si sa fie motiv de despartire atunci relatia aia a fost o gluma si a fost doar interes la mijloc. Daca e o relatie serioasa in mod evident iti ajuti partenerul, nu neaparat ca il intretii dar ii mai platesti tu cand el nu are, in alte dati iti va plati el daca tu nu ai si tot asa, sau banii sunt la comun, nu trebuie sa existe o competitie de genul "eu ti-am platit de mai multe ori cina" ca atunci intri in cealalta extrema, cea de scoaterea a ochilor. Daca nu-ti convine ca partenerul castiga mai putin decat tine nu mai intri in relatie si gata, ca dupa logica asta ar insemna sa ramai singur/a pentru ca, cum am zis, majoritatea relatiilor au diferente la castig, foarte rar vezi ca ambii sa castige la fel, cred ca din 1000 de relatii gasesti abia 2-3 cupluri in situatia asta a egalitatii.
Pe de-o parte le inteleg si pe ele ca nu le-ar conveni sa le plateasca doar ele masa gagicului, dar pe de alta parte daca mai ofera si el in diferite ocazii nu vad problema, pana la urma nu teancul de bani ar trebui sa reprezinte relatia ci alte aspecte precum dragostea, atractia, sustinerea si bla bla-uri d-astea, daca banii reprezinta certuri tot mai dese atunci ar trebui sa pui capat relatiei, nu e de tine asa ceva.

| sofisis a răspuns:

Sunt extrem de rare cazurile in care castiga amandoi la fel sau apropiat ca valoare. Nu vad o problema in asta atata timp cat ambii participa financiar, dupa posibilitati.

| VoidEternal a răspuns:

La noi totul e la comun. Deci chiar m-as bucura sa castige sotia mea mai bine ca mine. big grin
Si daca prin absurd nu ar fi (desi nu mi se pare o atitudine sanatoasa intr-o relatie, iar acea relatie nu cred ca poate fi sanatoasa), tot m-as bucura. As avea de la cine sa ma imprumut cu dobanda mica laughing)

| Emma30555 a răspuns:

Important este ca partenerul sa aiba potențial, sa existe posibilitatea de a avansa în viitor, contează si înțelegerea dintre ei, iubirea.

| dragodana a răspuns:

Salut!
Ex-ul meu era un leneș și jumătate și nu muncea și nici nu vroia să lucreze.Eu plăteam vacante, ieșiri și multe altele.Asta a fost un dintre motivele despărțirii.
Atâta timp cât este o înțelegere de la bun început despre partea financiară, zic ca totul e ok.

| Octavian81 a răspuns:

Ciao!
Adevarul e ca nu exista doua persoane, femeie si barbat, care sa castige la fel. Unele perofesii, cum sunt profesii de anumite materii, cum ar fi: romana, matematica, engleza sau alte limbi straine pot da meditatii in privat pentru a-si rotunji veniturile.
Revenind la intrebarea ta, este foarte important ca partenerii de cuplu sa locuiasca impreuna, sa calatoreasca impreuna si sa incerce sa petreaca cat mai mult timp impreuna. Doar asa, si cu ajutorul comunicarii, ei ajung sa se cunoasca mai bine. Mai e nevoie de incredere, sa poti construi o relatie cu cineva.
Cat despre materialism, nu stiu ce sa zic. Eu unul nu sunt. Ma multumesc cu ce am si cat pot face eu.

| denidenisa2139 a răspuns:

Buna! Parerea mea este ca daca si fata si baiatul muncesc totul e ok.Intr-o relatie nu conteaza banii.Conteaza ce simti pentru el/ea. Daca fata are capu pe umeri situatia fianciara o sa fie mereu ok.Idk