Bună!
Orgasmul reprezintă punctul culminant al excitaţiei sexuale.
Un orgasm e o senzaţie de plăcere maximă, intensă, unică. Tensiunea care se acumulează în timpul preludiului, delicateţea partenerului şi dorinţa de a te mulţumi vor declanşa în corpul tău senzaţii atât de plăcute încât, la un moment dat simţi că se scutură ceva în tine şi apoi te simţi eliberată şi împlinită. Îţi dau un sfat, ţie şi la toată lumea:
Nu faci sex, faci dragoste!
Te pup!
Orgasmul reprezinta excitarea maxima si se manifesta atat la barbati cat si la femei.Intelegi probabil ce vreau sa spun.La barbati cand se masturbeaza iar la femei cand fac amor cu barbatii.
Este momentul in care te doare-n cot de chirie de curent, de factura la telefon, de mamica de bunica...glumesc.este prescurtarea cuvantului organism. fundita?
Bună!
Discuţia despre orgasm, tipurile de orgasm şi manifestările/senzaţiile din timpul orgasmului este foarte VASTĂ - de aceea am să-ţi indic câteva site-uri cu articole pe care le consider mai EXPLICATIVE :
http://www.prezervativ.ro/diverse/despre_orgasm.php
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?item=1820&lang=RO
http://www.eva.ro/......-9497.html
http://www.elixir.ro/......9-326.html
http://www.sfatulmedicului.ro/......-femei_726
Toate cele bune.
Orgasmul (climax sexual, juisare) este rezultatul final apărut ca răspuns al activității ciclice din timpul actului sexual și poate fi obținut de ambii parteneri. Orgasmul este caracterizat ca o plăcere fizică intensă, controlată involuntar de sistemul nervos autonom. El este acompaniat de contracții ciclice rapide ai mușchilor pelvini inferiori, care înconjoară organele genitale și orificiul anal. Orgasmele sunt de asemenea frecvent asociate cu alte reacții involuntare, incluzând spasme musculare în diverse zone ale corpului, stare de euforie generalizată și vocalizare involuntară.
După starea de orgasm, individul resimte o stare de oboseală și nevoia de odihnă. Aceasta este atribuită eliberării de prolactină în timpul orgasmului. Prolactina este eliberată fiziologic ca răspuns neuroendocrin în stările depresive. La Universitatea din Groningen, Olanda, au fost realizate studii asupra evenimentelor cerebrale, care accompaniază orgasmul, atât la bărbat, cât și la femeie. Technicile utilizate au inclus Tomografia cu Emisie de Pozitroni (PET) și RMN. Creierul uman reacționează aproape identic la ambii parteneri în timpul orgasmului. Imaginile au pus în evidență faptul că largi porțiuni din cortexul cerebral își reduc temporar activitatea în timpul orgasmului.
Orgasmul este obținut prin stimularea directă a penisului sau clitorisului, de diverse durate de timp. Această stimulare poate fi realizată prin contact sexual penetrant sau nepenetrant, masturbare (stimulare cu ajutorul mâinilor), sex oral, vibrator, alte jucării erotice sau prin electrostimulare. Astfel, prin orice tip de stimulare a penisului sau clitorisului se poate obține ca rezultat orgasmul. Orgasmul poate apare și prin stimularea altor zone erogene, sau în absența stimulăriii fizice, prin stimulare psihologică, precum și ca poluție nocturnă sau "vis ud".