Eu cred ca iubirea e atunci cand pui pe altcineva inaintea ta.Si toate nevoile tale par inutile pe langa ale persoanei respective.
Mai toti credem in iubire pentru ca simtim ca ne ofera siguranta.
"Niciodata nu vei fi singur pentru ca eu voi fi langa tine, niciodata nu vei plange singur pentru ca eu iti voi cunoaste durerea..si o voi alunga"
Nu mai puneți întrebări din astea Hai frate, e în firea noastră să simțim și să ne dăm seama ce e iubirea Crezi că Adam avea TPU când o iubea pe Eva?
Salut. Una dintre cele mai frumoase descrieri a acestei calităţi o face Biblia în 1 Corinteni 13:4-8 - "Iubirea este îndelung răbdătoare şi bună. Iubirea nu este geloasă, nu se laudă, nu se îngâmfă, nu se comportă necuviincios, nu îşi caută propriile interese, nu se irită. Nu ţine cont de răul suferit. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură cu adevărul. Îndură totul, crede totul, speră totul, suportă totul. Iubirea nu se termină niciodată."
Buna. Sincera sa fiu Íubirea'se dezvolta numai langa persoana care o sa iti fie alatauri toata viata. Iubirea este sentimentul care te linisteste, te face fericit/a si credem in ea pentru ca fara de ea noi am fi niste prosti care injura si nu am mai sti ce e aia dragoste adevarata.
Pai da probabil ai fost "dezamagit" sau nu stiu daca spui asa. Pai iubirea este cel mai puternic sentiment,atunci cand cineva devine totul pentru tine,cand are cine sa te asculte,cand e altfel, cand nu simti la fel ca si pentru ceilalti, cand ai nevoie de simpla prezenta a acelei persoane, cand te face fericit simpla prezenta, cand toate lucrurile se impart cu acea persoana.Pai unii cred pentru ca iubesc si sunt iubiti sau una din doua si au trait o iubire, poate daca esti dezamagit spui ca nu mai crezi pentru ca da intr-un fel daca e iubire ar trebui sa reziste si sa nu se darame la orice chestie barfe neincredere cearta sa sa inseli..si alte cele.
Iubirea: Cand numai o persoana pe care chiar o iubesti te face sa uiti de tot, toate problemele.Cand te gandesti la aceasta si te trezesti ca zambesti de unul singur in plina strada.Cand iti pui toata increderea in ea,ai,,fluturi in stomac'', iti tremura picioarele, iti pasa atat de mult de ea, nu ai vrea s.o pierzi niciodata, fiindca daca faci asta nu mai ai nimic.Cineva care iti poate schimba ziua, cu un singur 'imi pasa de tine'.La care te gandesti tot timpul, un sentiment greu de explicat...
Ai fost tradat in dragoste de pui intrebarea asta? iubirea e un sentiment puternic pe care-l ai si si-lsimti fata de o persoana
Da. am fost. dar iubirea tot nu o sa o inteleg vreodata...
Iubirea este atunci cand o anumita persoana te face sa te simti bine prin simpla ei prezenta
iubirea este atunci cand simti fluturi in stomac
iubirea nu se poate descrie, dar ea se simte
Iubirea este un sentiment care oarecum sa zbori uneori te face sa vezi toata lumea-n roz dar ai grija pe cine iubesti pentru ca te poti insela, crede toata lumea in ea pentru ca exista si este foarte frumoasa mai ales cand ceea ce simti tu pentru o persoana simte si acea persoana pentru tine .
La aceiasi intrebare, candva, am raspuns cu cuvintele Sfantului Apostol Paul, în prima scrisoare către Corinteni: "Iubirea este îndelung răbdătoare, iubirea este binevoitoare, nu este invidioasă, iubirea nu se laudă, nu se mândreşte. Ea nu se poartă necuviincios, nu caută ale sale, nu se mânie, nu ţine cont de rău. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suportă, toate le crede, toate le speră, toate le îndură. Iubirea nu încetează niciodată" (13, 4-8).
Completez acum cu cuvintele marelui Blaga: "Tot ce conteaza in viata in mod deplin si dureros este iubirea"
Nu as putea sa definesc mai frumos iubirea cu cuvintele mele. Stiu doar sa va spun din experienta mea ca iubire este atunci cand traiesti prin celalalt, si el prin tine; este atunci cand vine vremea sa ii spui: ne intalnim in cer, asteapta-ma!
Aceasta este iubirea!
Iubirea e un sentiment ce nu il simti la fiecare pas. Bucarate de ea cand o simti si nu profita de ea ca si ea va profita de tine.
Iubirea este un sentiment pe care nu oricine il poate simti... iubirea este atunci cand vezi persoana pe care o placi, iar inima incepe sa iti bata mai tare, iti tremura picioarele, iar ziua ta devine brusc o zi fericita. iubirea este atunci cand simti fluturi in stomac, iubirea este atunci cand o anumita persoana te face sa te simti bine prin simpla ei prezenta, iubirea este ce un camp mare de trandafiri, e frumoasa si colorata insa uneori te poti rani, iubirea nu se poate descrie, dar ea se simte, iar cand apare iti vei da seama imediat
Iubirea e un sentiment ce nu poate fi explicat. Pur si simplu iti dai seama ce e iubirea atunci cand o simti. Iar odata ce o simti, nu mai scapi de ea. Ai ales intrebarea gresita "de ce cred toti in aceasta iubire ", de ce nu ar crede atat timp cat o simt?
A iubi este insasi legea vietii, asa cum reiese din articolul legea iubirii. Este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana. Iubirea poate sa insoteasca toate celelalte acte fundamentale ale noastre. Daca invatam plini de iubire (cu pasiune) vom memora si vom intelege mult mai usor. Daca ascultam cu iubire, vom auzi mai multe si mult mai bine. Daca vorbim cu dragoste, cuvintele noastre vor capata o forta neinchipuit de mare. Daca vom adormi cu dragostea in suflet, somnul nostru va fi odihnitor si profund ca al unui copil. Daca vom gandi atunci cand suntem plini de iubire, gandurile noastre vor capata profunzime si stralucire. Gandurile care se cladesc prin iubire vor fi mai luminoase decat razele soarelui si mai patrunzatoare decat sagetile lui Arjuna.
Toate acestea si multe altele apara atunci cand iubirea este prezenta in fiinta noastra.
A iubi inseamna a trai viata celuilalt. Sa uiti de tine si sa te daruiesti cu totul celuilalt fara a astepta vreodata ceva in schimb, aceasta este adevarata iubire care te inalta si te purifica de tot ce e murdar in lumea aceasta.
Dumnezeu este iubire. Cand facem loc iubirii in sufletul nostru, practci ii facem loc lui Dumnezeu insusi. Pentru ca iubirea sa poate intra in noi, egoul trebuie sa plece. Daca intra egoul, iubirea pleaca. Daca pleaca egoul, intra iubirea. Un om egoist nu va putea sa iubeasca. Egoul si iubirea se exclud reciproc, tot asa cum finitul nu poate sa se compare cu infinitul, tot asa cum intunericul nu poate fi acolo unde este lumina.
Cei mai multi se plang ca nu sunt iubiti. Multi imi spun: "L-am iubit din toata inima, iar el nu mi-a raspuns niciodata iubirii". Dar daca l-ai iubit cu adevarat, de ce suferi ca el nu te-a iubit? Nu stiti oare ca iubirea adevarata nu asteapta NICIODATA, dar absolut niciodata, NIMIC in schimb. Ea este fericita ca se poate manifesta, ca se poate darui. Atat timp cat suferiti din cauza iubirii inseamna ca inca nu ati cunoscut iubirea adevarat.
Daca Dumnezeu ar conditiona iubirea Sa de dragostea noastra pentru El, am sucomba cu totii intr-o clipa.
Iubirea inseamna daruirre totala, inseamna uitare de sine. Si, asa cum se intampla in lumea spirituala, plina de paradoxuri,. abia atunci cand vom uita de sine vom incepe sa ne reamintim de SINE.
Atat timp cat tu ceri ceva in schimbul iubirii tale, inseamna ca nu ti-ai depasit egoul. Cum poate sa incapa nelimitatul in ceva limitat? Atata timp cat suntem egotici, iubirea noastra nu este iubire. Este altceva ce seamna cu iubirea, dar nu este iubire. Poate fi atractie sexuala, poate fi mila, poate fi respect, poate fi nevoia de a proteja sau de a fi protejat, dar nu este iubire. Pe toate acestea, noi le numim iubire, dar ele nu sunt altceva decat reflexe limitate ale iubirii nelimitate.
Sa invatam sa iubim cu adevarat, fara a cere vreodata ceva in schimbul iubirii noastre. Ba din potriva, sa ne bucuram ca ni se permite sa manifestam iubirea. Par nebunesti aceste cuvinte astazi cand o asemenea iubire este aproape de negasit. N-o mai intalnim nici in filme (nici macar in filmele de desene animate). Dar atata timp cat cineva o mai pomeneste si isi doreste din toata inima sa o manifeste, mai exista o speranta ca ea sa renasca. Iubiti-va din toata inima pe voi insiva si nu va fie rusine de aceasta iubire. Foarte multi oameni se urasc pe ei insisi, de cele mai multe ori fara un motiv real, doar din plictiseala sau o ignoranta crasa. Iubiti-va asa cum sunteti daca doriti sa va transformati. Nu asteptati sa va transformati pentru a ajunge sa va iubiti, pentru ca nimic nu poate fi transformat in bine, in lipsa iubirii.
"Iubeste-ti aproapele ca pe tine insutui", dar cum sa-ti iubesti aproapele cand tu nu te iubesti pe tine insuti?
Asa cum te ingrijesti de propria ta viata, ingrijeste-te de viata tuturor si atunci viata ta va capata o dimensiune sublima.
Multi sunt de acord ca iubirea adevarata e minunata si ma intreaba cum sa ajunga la ea. Ea este deja in voi, nu exista nici o reteta magica a iubirii pure. Daruirea de sine, sacrificiul total, rugaciunea si Gratia Divina te vor conduce cu siguranta acolo unde doresti, dar trebuie sa doresti asta din toata inima ta, din tot cugetul tau si din tot sufletul tau.
Iubirea? Prietene stai cill si traiesteti viata la maxim ca daca stai dupa iubire mori virgin )) in ziua de astazi nu mai exista asa ceva asa am zis eu acum un an si acum inca ma gandesc la ea..si fii sigur ca doar cu gandul si cu pozele ei o sa raman.
Deci traieste viata la maxim ca o sa ajungi la un moment dat cand o sa te insori si o sa tot aiba cine sa iti manance zilele si viata.
PS : ( Fetele nu sariti cu gura ca asa este )
Pai uite ca aici e problema... zi de zi stau cu fete diferite si nu simt nimic pentru ele... dc?
Cum sa iti explic eu tie uite am glumit cu ce am scris mai sus ...cu faza ca traieste viata la maxim si etc nu e asa e greu de explicat ce este dragostea cum am spus si mai sus si eu am fost, sunt si voi fi indragostit de o fata si prima data am fost ca tine nestiind ce e dragostea i-am zis pur si simplu i-am zis ca o iubesc si ce crezi m-a refuzat pur si simplu m-a refuat ea acum este cu altcineva si eu zi de zi ma gandesc la ea ...deci sper ca daca te vei indragosti vreo data sa te accepte persoana pe care o iubesti pentru ca daca nu o va face este putin spus rau sa stii ca tu o iubesti cum nu o va face nimeni nici odata si ea de fapt sta in bratele lu altu care e doar pe interes.
Nu stiu e greu de explicat asta doar cei ce sunt indragostiti stiu ce inseamna asta.
De multe ori mă întreb și eu...dar am descoperit că e un lucru minunat!
Când iubești nu te mai întrebi doar iubești!
E zambetul ala ce iti apare pe fata cand vezi ( sau vorbesti ) cu cineva anume.
Iubirea nu se descrie. Mai mult se simte. Dar ca definitie iubirea inseamna respect, sinceritate, incredere etc
Nimeni nu cunoaste definitia iubirii! Intreaba 100 de oameni " ce este iubirea" iar toti iti acestea iti va da un raspuns diferit.
IUBIREA Este una dintre cele mai sublime actiuni pe care o poate realiza o fiinta umana.
bibydraguta întreabă:
Mutubal întreabă: