| Umbra3 a întrebat:

Ce este acela avort si cum se practica, stiu ca se face daca nu doresti o sarcina dar explicati-mi si mie cum se face avortul sau despre ce este vorba? Serios nu stiu.

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cu ajutorul unei chiurete (este o lingura cu margini taioase, ascutite) se rupe copilul in bucati, smulgandu-i pe rand mebrele, capul, bucati din trunchi si apoi se desprinde placenta din uter. Toate se scot prin vagin si se arunca.

8 răspunsuri:
ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Există două tipuri de avorturi :
Instrumental, cu ajutorul chiuretei, sau prin aspiraţie.
Al doilea tip, este administrarea unor substanţe de tip hormonal.
Primul tip de avort ca şi al doilea, trebuie făcut într-o unitate medicală sigură, cu toate instrumentele necesare, iar întreruperea sarcinii să fie în mod legal! Dacă eşti minoră, trebuie neapărat să te prezinţi la medic cu părinţii, pentru că niciun medic nu face fără acordul lor. De asemenea, întreruperea de sarcină prin chiuretaj sau aspiraţie, se face atunci când sarcina are o vârstă mică (până în 3 luni), iar cealaltă, prin medicaţie, se face atunci când sarcina este bineînţeles, confirmată şi nu mai târziu de la 8 săptămâni de la ultima menstruaţie.
Vorbim în al doilea caz de pilula abortivă numită Mifepriston (RU-486), care s-a dovedit a fi eficientă în combinaţie cu o prostaglandină ( cea mai frecventă combinaţie folosită fiind Mifepriston şi Misoprostol).
Probabil te întrebi cum acţionează această pilulă. O dată administrat, Mifepristonul blochează progesteronul, endometrul se detaşează şi este provocată o sângerare.
După aceea, apar anumite contracţii care sunt normale, deoarece, în curs de 2-10 ore se produce expulzarea embrionului.
Pilula abortivă nu trebuie să fie confundată cu pilula contraceptivă numită şi Pastila de a II-a zi, deoarece contracepţia de urgenţă se adiminstrează în scop preventiv şi nu pentru întreruperea unei sarcini propriu-zise. Plus de asta, pilula contraceptivă NU afectează o sarcină existentă.
Am vorbit cam mult despre întreruperea unei sarcini prin medicaţie, iar acum este timpul să ştii câteva lucruri şi despre avortul instrumental.
Metoda întreruperii sarcinii prin asipraţie, este cea mai utilizată. Ceea ce va urma să scriu,nu este tocmai plăcut,întrucât probabil te va face să îţi schimbi decizia în caz că vrei să faci acest lucru.
Avortul prin aspiraţie se face atunci când colul uterin este dilatat, iar medicul va introduce un tub din plastic cu ajutorul căruia copilul va fi rupt în bucăţi şi aspirat. Capul bebeluşului, fiind prea mare pentru a fi aspirat, va fi zdrobit de medic cu ajutorul unui instrument, urmând să fie şi el, aspirat.
Avortul prin chiuretaj, deşi este o metodă frecvent utilizată la noi în ţară, presupune foarte multe riscuri, dintre care una, pe care o consider cea mai importantă ar fi perforarea uterului.
Pe lângă asta, te poţi alege cu traumatisme ale colului,hemoragii, potenţiale sarcini extrauterine,etc., etc.
Avortul trebuie evitat cu toate puterile, însă, dacă nu ai de ales, şi ai făcut greşeala de a nu te informa la timp despre metodele contraceptive care PREVENEAU sarcina, va trebui să te "supui" acestei intervenţii traumatizante.
Baftă!

| AndutzaAndu a răspuns:

Te duci la un ginecolog care face avorturi (nu mai știu cum îi zice acum, ca să nu sune așa de urât) când încă fătul nu e format deja. Înainte de 4 luni, din câte știu. thinking

| Yaguar a răspuns:

Aici am raspuns la o intrebare asemanatoare linc:
http://www.tpu.ro/......au-sa-imi/

| russyy a răspuns:

Nu fa asa ceva.e pacat mare.x_x

| alliss a răspuns:

Nici nu e nevoie sa stii cum e laughing

| Umbra3 explică:

? lol daca stiam ca e cu decapitari nici nu mai intrebam acum poate visez urat la noapte.