| dodat a întrebat:

Ce este acela lichid seminar? cum arata? de unde, cand, cum este secretat?

Răspuns Câştigător
| carmin a răspuns:

Componentele spermei sunt doua:sperma si plasma seminala.
Plasma seminala, in schimb este produsa din compusi secretati de vezica seminala, prostata si glandele bulbouretrale.
Plasma seminala umana contine o gama complexa de constituenti organici si anorganici.
Plasma seminala constituie un mediu nutritiv si protector pentru spermatozoizi in timpul traiectului lor spre aparatul reproducator feminin.Mediul vagianl este unul ostil pentru gametii masculini, deoarece este unul foarte acid si plin de celule pentru imunitate.Componentele plasmei seminale compenseaza aceste mediu, prin faptul ca aceasta contine amine bazice cum ar fi putrescina, spermina, spermidina si cadaverina, care sunt responsabili pentru mirosul si aroma spermei.
De cele mai multe ori sperma este de culoare alba dar si sperma de culoare galbuie sau chiar gri, este normala.
Lichidul seminal (plasma seminala)este secretat inainte si in timpul actului sexual si este de culoare transparent sau putin albicios si contine spermatozoizi.Acest lichid transporta si hransete spermatozoizii.
Sper ca te-am ajutat.

4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Lichidul seminal este un lichid albicios, usor consistent, secretat de veziculele seminale si care serveste ca mediu de transport pentru spermatozoizi, alcatuind cu acestia sperma.

| I'mPerfect(a)! a răspuns:

Lichid seminal, nu seminar!

| darrio2007 a răspuns:

Lichidul seminal reprezinta lichidul secretat prin organul sexual masculin la finalul unui act sexual.(sperma).

| elamit a răspuns:

Lichid seminal=sperma cred ca am dar raspuns la toate intrebarile tale.http://binedestiut.wordpress.com/......-organism/