In mare, ar suna cam asa... AAAHHHH, DAAAAA! Asta in cazul in care-ti reuseste! )
O combinatie de Nirtogen Lichid cu explozie intarziata-ai grija ca se lasa si cu dusuri uneori :-p!
"O perceptie subiectiva a intensitatii maxime a stimularii sexuale, exprimata printr-o senzatie paraxistica de placere".
O perceptie subiectiva... ceea ce inseamna ca, de cele mai multe ori, aceste trairi asociate orgasmului sunt percepute in mod particular, specific de fiecare dintre noi.
Tot ceea ce este comun este asocierea cu placerea, extazul maxim... fiecare dintre noi avand modalitati proprii de raportare, exprimare si mai ales, reprezentare a celor simtite in intimitatea actului sexual cu persoana iubita.
Pentru unii este expresia iubirii pentru celalalt. Pentru altii confirmarea unui act sexual reusit. Pentru multi, un scop in sine, un etalon, un premiu, o mandrie, o descarcare, etc.
Orgasmul este o senzualitate traita de intreg corpul cu o voluptate coplesitoare, expresia unei placeri incomparabile in care timpul pare sa se fi oprit din scurgerea lui. El nu are nici o legatura cu functia de reproducere a organelor genitale, perpetuarea speciei putand fi posibila si in cazul unei coplulari anorgasmice.
Orgasmul face ca partenerii care se iubesc reciproc sa experimenteze un tip nou, aparte de comunicare si fuziune, contopire trupeasca si sufleteasca. In extazul acelei trairi, cei doi isi pierd identitatea de sine; contopindu-se, ei devin, mai mult ca oricand, un intreg, un tot, o singura fiinta. Ei emana in jurul lor o energie si totodata sunt cuprinsi de acea energie.
Starea experimentata este una in afara somaticului, asemanatoare unei „transe lucide" pentru multi. Altii se lasa prada acestei stari neconstientizand ce se intampla, doar simt si se bucura de fiecare moment. Rasul sau plansul care cuprind uneori unele femei in momentele orgasmului sunt doar reactii personale in fata extazului trait. Spasmele, gemetele, crisparea psiho-somatica orgasmica se aseamana cu manifestarile din agonie.
Experienta orgasmica difera de la o persoana la alta; in acelasi timp, la aceeasi persoana, intensitatea orgasmului poate fi diferita in functie de imprejurari, context si mai ales in functie de etapele vietii.
Orgasmul apare atat la barbat cat si la femei si este expresia trairii unei placeri fizice intense. Ia forma unei descarcari psihosomatice a „tensiunii" aparute in urma excitatiei sexuale. Postorgasmic, partenerii sunt cuprinsi de o relaxare totala in plan somatic si psihic (cei doi se „abandoneaza" unul celuilalt).
Durata orgasmului poate varia intre trei si zece secunde in timp real; in timp psihic, poate dura o vesnicie sau doar pret de o clipa.
RayKzor51 întreabă: