Rapidistarapid,
Candidoza este o ciupercă unicelulară care există în permanenţă în tractul genital şi intestinal. Dacă este prezentă în cantităţi disproporţionate, poate provoca infecţii. Dermatita de scutec, vaginita şi afta sunt câteva dintre posibilele manifestări ale infecţiei cu candida. Deoarece candidozele pot afecta diferite părţi ale corpului - cele mai obişnuite fiind - gura, urechile, nasul, unghiile, tractul gastrointestinal şi vaginul - pot fi caracterizate printr-un spectru larg de simptome : - constipaţia, diareea, colita, durerea abdominală, durerile de cap, respiraţia rău mirositoare, durerile rectale, impotenţa, pierderea memoriei, schimbările de dispoziţie, prostatita, aftele, arsurile gastrice persistente, durerile musculare şi de articulaţii, durerile de gât, congestia, tusea sâcâitoare, amorţeala feţei şi a extremităţilor, senzaţiile de ameţeală, acneea, transpiraţiile nocturne, durerile severe, sinusurile înfundate, PMS(sindromul premenstrual), arsurile pe limbă, petele albe pe limbă şi în gură, oboseala extremă, vaginita, infecţiile de rinichi şi vezică, artrita, depresia, hiperactivitatea, hipotiroidismul, problemele hormonale şi chiar diabetul. Simptomele se înrăutăţesc în locuri umede şi cu mucegai sau după consumul unor alimente care conţin zahăr şi/sau drojdii. Din cauza simptomelor multe şi variate, boala este prost diagnosticată. Ca exemple, unele persoane cu candidoză încep să devină sensibile la mediu. Ori mulţi nu pot tolera contactul cu cauciucul, produsele din petrol, tutun, scurgerile de fum şi mirosurile chimice./ Unele femei fac infecţii când folosesc contraceptive orale sau în timpul sarcinii. Şi, un alt exemplu, "antibioticele", care ucid bacteriile benefice odată cu cele periculoase, sunt o altă cauză comună a infecţiilor cu ciuperci parazite. Se mai spune că, o infecţie cu candida este - o consecinţă sau o cauză a unor boli imunologice. Iar ca o plantă, ce ajută la distrugerea celulelor ciupercii, ar fi "aloe vera" sau sucul de aloe vera; precum şi - "extractul din frunze de măslin împreună cu oleuropein", vindecă eficient infecţiile microbiene; de astfel şi "vitamina C" cu bioflavonoizi - creşte imunitatea şi apără ţesuturile corpului de pericolul toxinelor eliberate de candidă, etc...
Sănătate.
E o boala cu transmitere sexuala destul de neplacuta. In principiu te va deranja daca te pricopsesti cu asa ceva pentru ca are simptome neplacute (mancarimi, scurgeri diferite si neplacute, etc.) Din fericire, se trateaza usor daca e depistat la timp.
http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=137 aici ai mai multe informatii.
Cel mai bine insa, daca apar manifestari de genul, este sa te duci la un ginecolog; tot el stie mai bine ce sa faci.
Spor!
Candidoza este o micoza: o boala declansata de un microorganism numit candida.
Candida este un fel de ciuperca (cea mai importanta fiind Candida albicans) care poate cauza infectii fungice (candidoze) atat la oameni cat si la animale. La femei, o proliferare excesiva a candidei poate da scurgeri in zona genitala, insotite uneori de mancarimi sau usturime la urinare.
La barbati, Candida cauzeaza inflamarea penisului, mici eriteme de culoare rosie, cu suprafata lucioasa, insotite de mancarime sau usturimi.
Candidoza este o afectiune ce apare datorita imunitatii scazute, alimentatiei nesanatoase +/- poate fi data de partener/partenera.se manifesta printr o scurgere abundenta albicioasa, branzoasa, usturimi la contactul sexual si dupa, mancarimi.este practic o infectie cu o ciuperca numita Candida albicans si diagnosticul se pune dupa o vizita la ginecolog ce ti va preleva putina secretie pe o lama si iti va spune daca ai sau nu. apoi iti va recomanda niste ovule cu Nistatin probabil si pastile pe care trebuie sa le ia si partenerul(a). dupa tratament trebuie sa ti fierbi chilotii sau sa ti cumperi altii.pe timpul tratamentului se recomanda sa nu intretii relatii sexuale.
Candidoza este provocata de candida albicans este o parte din flora intestinala, cu functii in tractul digestive si fara de care am ramane fara aparare in fata bacteriilor patogene. Ciuperca numita candida albicans traieste in gat, gura, tractul intestinal, vagin, dar in cantitati mici, tinute sub control de bacteriile aflate in organismul uman in mod natural (Lactobacillus acidophilus, B. bifidum, Lactobacillus bulgaricus, S. thermophilus si L. salivarius).
Candidoza, micoza frecventa a mucoaselor si tegumentului, este determinata de variate specii de candida care in conditii de imunodeficienta a gazdei, pot deveni invazive, cu localizari organice si tisulare.
Infectiile cu candida albicans apar la femei din cauza hormonului feminin numit progesteron. Progesteronul creste cantitatea de glycogen din mucoasa vaginala, un mediu ideal de dezvoltare a candidei datorita Ph – ului acid. Nivelul de progesteron creste considerabil in timpul sarcinii.
Speciile de candidoza fac parte din miertoflora normala a omului, pentru a devenii patogene sunt necesari factorii predispozanti de alterare a imunitatii gazdei (diabet zaharat prin substratul de glucoza si alterarea fagocitelor), SIDA, persoane tratate cu imunodepresive corticosteroizi, citostatice sau cu antibiotice, leziuni ale mucoaselor (ulceratii), dietele bogate in carbohidrati (paine, cartofi, pizza, paste) si zahar (miere, sirop de artar, zahar, fructoza, sirop de porumb), produse alimentare pe baza de drojdie (paine lasata la fermentat, vitamina B in stare naturala, fructe uscate, pepeni, fructe congelate sau conservate), bauturi (vinul si berea) sau produse alimentare fermentate sau dezvoltate la umezeala (ciuperci, branza, sos de soia, smantana, lapte batut, otet, mustar, sos picant de rosii sau ciuperci, condimente si mirodenii), pastilele anticonceptionale, hormonii, nasterea.
Pentru a observa cum reactioneaza corpul dumneavoastra la aceste alimente, evitati-le timp de 5 zile, apoi adaugati-le in dieta in cantitati mari. Desi face parte din organism, sistemul imunitar considera candida un corp strain care trebuie tinut sub control. Efortul repetat de a prelua controlul va epuiza sistemul imunitar in timp, favorizand aparitia unor boli ca SIDA si cancer.
Simptomele candidozei vaginale: scurgere alba, branzoasa si abundenta, usturimi si mancarimi vaginale, sindrom premenstrual agravat, usturime la urinare, urinari frecvente, infectii ale vezicii urinare, arsuri in timpul contactului sexual.
Uite raspunsul tau aici:http://www.sfatulmedicului.ro/dictionar-medical/candidoza_638
liliana77any întreabă: