| IngerashFericit21 a întrebat:

Ce este ciclul mai exact...am 11 ani in curand poate imi va veni si mie am o secretie alba si nu stiu ce sa fac sa ii spun mamei sa imi pun tampon. Cum se foloseste alvais? DAu funtita pentru cel mai bun raspuns.

Răspuns Câştigător
| bombonica22 a răspuns:

Ciclul menstrual este o scurgere lichida a sangelui,, nefolositor'' din organism. El vine cand fata este aproape complet dezvoltata ( ex: par pubian, axial, secretiile vaginale pe care le ai tu. cresterea saniilor ).
Noi nu avem de unde sa stim cand iti va veni, fiecare fata se dezvolta in felul ei. Daca zici ca ai acea secretie,, alba'' probabil in urmatorii ani iti va veni. Pentru a te simtii tu mai bine iti recomand sa porti protej-slipuri le achizitionezi din farmacie costa in jur de 4 lei. o intrebi pe mama ta.
Iar tampon (adica o.b cred ca la asta te-ai referit ) nu ai de ce sa porti.
Absorbantele always se aplica cu partea adeziva pe chilot si se schimba la minim 4-5 ore depinde de fluxul menstruatiei.
Pa, pa :* si succes

4 răspunsuri:
| CeSaMaFac a răspuns:

Daca ii zici mamei iti va da tampon mai bine puneti singura dar zii si ei sa stie.

| Onitzaaa a răspuns:

Tamponul trebuie folosit numai cand iti vine ciclul..si daca vrei sa stii ce e ciclul ar trebui sa vorbesti cu mama ta:*

| IsabelaIssa a răspuns:

Http://www.ghidul-parintilor.ro/......uatie.html
allways se lipeste pe chilot, de preferat in perioada aia sa nu porti tanga. Are niste aripiore si o sa iti dai seama ce trebuie sa faci. Citeste cu atentie ce ti-am dat mai sus. Ca sa ti se diminueze durerile, sa consumi ciocolata neagra-ce contine cacao).Ai grija de tine! Ciao!

| PrintesaGumitaa a răspuns:

Ce amuzanta esti"alvais"laughing pai ciclul menstrual e ceva normal la femei e un semn ca nu mai esti copil, si nu iti face griji secretia alba este pentru ca uterul sa nu se usuce nu iti trebuie tampon pentru asta.ai sa iti dai seama ca trebuie sa folosesti always numai cand ai sa vezi o pata rosie pe chilot, pana atunci traieste-ti copilaria.si apropo sa ii spui mamei cand se intampla deoarece ea iti va da cele mai bune sfaturi.bafta:*