Contraceptia este atunci cand faci ceva pentru a nu se inchega o sarcina. De exemplu: anticonceptionalele( sunt pastile care nu permit instalarea uneai sarcine nedorite)
. Măsură temporară și reversibilă de evitare a sarcinii, constând din utilizarea unei metode sau folosirea unui produs contraceptiv; anticoncepție
Contraceptia reprezinta prevenirea instalarii unei sarcini, adica a formarii zigotului, prin impiedicarea fecundarii ovulului (celula sexuala feminina) de catre spermatozoizi (celulele sexuale masculine).
Printre celelalte metode contraceptive se numara: metoda calendarului (eficienta mai mare doar daca ciclul menstrual este regulat), spermicidele (substante care distrug spermatozoizii), metoda intreruperii actului sexual (coitul intrerupt), contraceptia hormonala (anticonceptionalele - impiedica ovulatia) sau steriletul. In situatia in care un contact sexual neprotejat a avut loc deja, exista metoda contraceptiei de urgenta (pastila de a doua zi) care consta in administrarea unei pilule care impiedica fecundatia si nidatia.
Buna:)
http://ro.wikipedia.org/wiki/Contracepție
http://www.darulvietii.ro/index.php/contraceptia/96-ce-este-contraceptia
O zi frumoasa sa ai:)
Contraceptia este orice mijloc de prevenire a aparitiei unei sarcini.
Aparitia unei sarcini este procesul de conceptie,iar contraceptia e prevenirea unui asemenea fenomen.
Orice femeie,orice fata care isi incepe viata sexuala trebuie sa se apere de o sarcina nedorita,nu-i asa?
Drept pentru care apeleaza la tot felul de mijloace puse la dispozitie sau recomandate de medic.
Cel mai obisnuit mijloc de contraceptie e prezervativul,apara atat de o sarcina nedorita,cat si de bolile cu transmisie sexuala.
In ordine,vin anticonceptionalele,patch-urile,diafragma,spermicidele,steriletul,injectiile hormonale,metodele contraceptive sunt foarte multe si fie hormonale, fie de bariera, chimice sau dispozitive intrauterine, vor fi folosite dupa o discutie si un consult la medicul ginecolog.
Majoritatea prefera prezervativul, tocmai pentru ca ofera cel mai mare procent de siguranta si nu are nevoie de prea multe indicatii.
Contracepția constă în totalitatea metodelor folosite pentru evitarea sarcinilor nedorite.
Am sa ma exprim mai pe romaneste ca sa intelegi: Contraceptia consta in ingerarea, adica inghitirea unor anticonceptionale, aceste anticonceptionale fiind niste pilule care previn sarcina nedorita in cazul in care partenerii intretin relatii sexuale (daca faci sex si baiatul\partenerul ejaculeaza in tine, aceste pastilute vor impiedica fecundarea, adica sperma vi fi eliminata ceva de genu de aici nu prea mai stiu. Sper ca te-am lamurit cat de cat.PS: Vorbeste cu mama ta ca ea sigur stie mai bine.
Http://ro.wikipedia.org/wiki/Contracep%C8%9Bie
ma gandeam ca era mai simplu sa faci o cautare mica.
Contraceptia este atunci cand faci ceva pentru a nu se inchega o sarcina. De exemplu: anticonceptionalele( sunt pastile care nu permit instalarea uneai sarcine nedorite)
Contracepția este prevenirea unei sarcini, adică a formarii zigotului, prin impiedicarea fecundării ovulului (celula sexuală feminină) de către spermatozoizi (celulele sexuale masculine). Fiecare cuplu este liber să aleaga dacă să aibă un copil, iar dacă momentul acesta nu a sosit, pentru prevenirea unei sarcini, există mai multe metode. Cel mai cunoscut mijloc de contracepție este prezervativul, el este, de altfel, si singurul mijloc de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Exista și ceva pentru femei: diafragma si cupola.In situatia in care un contact sexual neprotejat a avut loc deja, exista metoda contraceptiei de urgenta (pastila de a doua zi)
Contraceptia este atunci cand faci ceva pentru a nu se inchega o sarcina. De exemplu: anticonceptionalele( sunt pastile care nu permit instalarea unei sarcine nedorite)
Măsură temporară și reversibilă de evitare a sarcinii, constând din utilizarea unei metode sau folosirea unui produs contracepti.
Asta ce e un test, testare nationala sa vezi cati stiu raspunsul corect? nu romani nu stiu de contraceptie iti spun eu daca e asa, le place sa fie natural asta iti spun sigur, si daca vor copii isi fac daca nu ai ei grija,
Bună!
Contracepţia reprezintă o metodă folosită pentru a preveni o sarcină nedorită!
Vezi alte detalii în răspunsul pe care ţi l-am dat la întrebarea anterioară...
Toate cele bune.
Contraceptia este Măsură temporară și reversibilă de evitare a sarcinii, constând din utilizarea unei metode sau folosirea unui produs contraceptiv; anticoncepție
Metodele contraceptive (contraceptia) sunt acele metode care previn o sarcina. Acestea ii permit unei femei sa aleaga momentul potrivit pentru a face un copil.
Majoritatea femeilor pot ramane insarcinate incepand cu varsta primei menstruatii si pana la sfarsitul decadei a patra si inceputul decadei a cincea a vietii. Pe parcursul anilor fertili de dinainte de menopauza, cheia pentru evitarea unei sarcini nedorite este contraceptia.
Exista mai multe tipuri de metode contraceptive, fiecare cu caracteristicile ei pro si contra. Analizarea corecta a tuturor optiunilor contraceptive permite alegerea corecta a unei astfel de metode.
Lusiaa întreabă: