| FLAViЯ a întrebat:

Ce este dragostea? ce inseamna sa iubesti?

31 răspunsuri:
| Razvan a răspuns:

E cam tot ce ratiunea nu poate explicahee hee

| Anecherry a răspuns:

Sa iubesti inseamna sa te daruiesti total si neconditionat;

| Denisa a răspuns:

Sunt de acord cu guesswhooo. O iluzie.

daniela
| daniela a răspuns:

Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care-l poate avea un om, e minunat sa fi indragostit

| anad a răspuns:

"Sa iubesti inseamna sa doresti in fiecare clipa sa-i auzi glasul, rasul; sa iubesti inseamna sa tremuri de neliniste si sa tresari de bucurie; sa iubesti inseamna sa te oferi din toata fiinta ta celui care-ti tine loc de soare."

Răspuns utilizator avertizat
| Kidd ♡ a răspuns:

Dragostea este cel mai frumos sentiment pe care o persoana il simte...si mai multe nu stiu ce sa iti zic pentru ca dragostea nu se spune se simte.winking

| Smarandica a răspuns:

Bună.
Dragostea inseamnă sa-ti dai inima si sufletul întreg celei care ti le va zdrobi.
Pa, pa

| Smarandica a răspuns:

Iubirea inseamna sa ii dai cuiva ocazia sa te distruga si sa ai incredere ca Nu o va face.
Pa, pa

| Alice_6278 a răspuns:

Ubire si tristete Dragostea?! ce este dragostea? pentru unii poate nu inseamna nimic, pentru altii inseamna totul. Un lucru insa este sigur, dragostea nu are varsta si nici explicatie, ea vine pe nepregatite si te cuprinde in mrejele ei, iar atunci te simti cel mai fericit, caci dragostea iti da viata si putere sa traiesti. Dragostea poate fi insa sau este cu siguranta o arma cu doua taisuri, caci ea este cea care iti da viata si care te inalta pe cele mai inalte culmi dar si cea care iti ia viata si te arunca in cele mai adanci prapastii. Intotdeauna este greu sa gasesti persoana potrivita, persoana careia sa ii daruiesti tot ce ai mai bun, dar atunci cand o vei intalnii iti vei da seama poate de la prima privire, prima atingere sau primul sarut. Si iata ca ai ajuns in punctul in care ai intalnit persoana potrivita. Din acest moment simti ca plutesti, simti ca toata lumea e a ta, simti ca numai cel de langa tine conteaza. Din acest moment pentru tine viata si-a schimbat cursul, caci ce a fost sau va fi nu conteaza, te concentrezi numai asupra clipei prezente, asupra a ceea ce ai acum si pe care nu vrei sa il pierzi pentru nimic in lume. Si poate la un moment dat, te gandesti ca niciodata nu credeai ca vei intalni atata fericire, iar atunci te opresti din drumul tau si ii multumesti lui Dumnezeu pentru ca ti-a daruit Raiul pe Pamant. De acum stii cu siguranta ca orice s-ar intampla cineva te iubeste cu adevarat, iar tu la randul tau ai face orice sa il ti langa tine, sa il faci fericit deoarece este tot ce ai mai bun pe lume, singurul lucru pentru care traiesti. Simti ca totul e perfect si nimic nu va va despartii vreodata, dar destinul rezerva oricui multe surprize si de vreme ce cu putin timp in urma iti daruise ce mai frumos cadou:dragostea adevarata, acum incearca sa ti-o ia, caci fara sa iti dai sema, dintr-o greseala prosteasca sau poate din prea mult orgoliu, tradezi persoana de laga tine, persoana pe care o iubesti atat de mult si careia nu vroiai sa ii faci nici un rau.Atunci plangi cu lacrimi de sange i incerci din rasputeri sa il aduci inapoi fiindca simti ca ai pierdut totul, ca viata ta nu mai are sens.Stii ca ai gresit iar a gresi e omensc iar a ierta e un dar si uite de acea destinul iti acorda o a doua sansa, iti permite sa te lupti pentru ceea ce iti doresti cu adevarat:sa iubesti si sa fi iubit. :*

| Sice a răspuns:

In scris dragostea isi gaseste explicatia pe mii si mii de pagini insa adevarata definitie consta in propria experienta. Dragostea nu are masura de accea nu poate avea o definitie concreta. Oricum ca sa fiu si eu in pas cu toata lumea o sa spun.''Dragostea este acel sentiment de care fiind cuprins incepi a trai o noua experienta intr-o lume cu alta fata, lume in care se merita sa traiesti''

| SturmirCloudKeeper a răspuns:

Se zvoneste ca ar fi un sentiment de daruire totala. Inca se mai discuta printre cercurile de intelectuali cum ca iubirea adevarata se implineste atunci cand dai ceva fara a te mai astepta la orice altceva in schimb. Tot intelectualii au ajuns la concluzia ca un astfel de sentiment sublim este rar intalnit si ca cei mai multi dintre oameni, cam 99%, nu-l vor experimenta niciodata.

| siwel a răspuns:

C. S Lewis a scris o carte 'Cele 4 iubiri'.
A fost publicata la humanitas. Ti-o recomand din toata inima.
Dragostea de acum pentru majoritatea baietzilor eu zic ca e sex. Pt fete e ceva romantic.
Pt cei care vor sa se casatoreasca devine si ceva care e insotit de daruire de sine.
O alta carte buna este despre limbajele iubirii. Vezi la Curteaveche.ro Asta spune ca sunt 5 limbaje ale iubirii si fiecaruia ne place sa daruim si sa primim dragoste intr-un anume fel. De aceea se intampla asa de des in cupluri ca unul sau amandoi sa nu se simta iubitzi, chiar daca celalalt depune tot efortul. Daca ai un limbaj si el are altul si tu dai intr-un fel si lui ii place sa fie iubit intr-altul, chiar daca exista iubire, aceasta nu e receptionata ca atare de celalalt.
Cartii ii zice 'Cele 5 limbaje ale iubirii' de Garry Chapman. Merita citita.

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Dumnezeu e DRAGOSTE.
Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,
acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.
(っ◕‿◕)っ ♥

| Barbie a răspuns:

Parera mea e ca nu se prea poate explica in cuvinte, ea se simte tongue

| Nita a răspuns:

Dragostea este un sentiment puternic care uneste doua persoane. Cand esti indragostit de persoana potrivita sunt prea putine momente in care o sa fi trist, dar daca ai gresit persoana vei fi mai mereu trist si se va termina repede.

| carmi_6480 a răspuns:

Este cel mai frumos sentiment, care te face sa simti flturasi in stomac si sa simti ca zbori, inseamna sa-l faci pe celalalt fericit, sa traiesti pentru a-l face fericit, insa iti spun ca si cea mai mare durere tot din dragoste vine, nu e nimic mai durereos decat sa iubesti fara sa fii iubit.

| eduardd a răspuns:

Dragostea nu are o definitie in cuvinte iar sa iubesti inseamna sa nu te iubesti pe tine mai mult decat pe cel, cea, sau cei pe care-i iubesti

| al3cse a răspuns:

In momentul in care gasesti o persoana care iti place creierul tau emana o substanta care creeaza dependenta si ai nevoie de substanta zilnic happy

| IIIx333III a răspuns:

Iubirea cuprinde toate sentimentele din lume. Gelozie, iubire, tristete, ranire, gandire, dor, amagire, simpatie, multe sentimente pe care le simti treptat. Fluturasi in stomac, nopti nedormite, clipe pe care nu ai vrea sa le mai traiesti vreodata, zambete, clipiri, priviri pe care nu ai vrea sa le uiti. Lucruri rele si bune. LUCRURI. Cum se poate ca niste lucruri simple sa formeze un lucru atat de mare. Defapt, scuzati-ma, dar iubirea nu se poate exprima printr-un cuvant. Nu este un lucru. Este o adunatura de cuvinte, puse intr-o cana si agitate cateva secunde. Aceasta este reteta iubirii. De multe ori simti ca iubirea nu exista, ca ea este formata din 5% lucruri bune si amintiri placute, si 95% din lucruri care te fac sa suferi. Desi de multe ori este asa, baiatul/fata care te uy\\iubeste cu adevarat nu o sa te faca sa suferi mai mult de 5%, iar 95% iti va arata iubire, ceea ce compenseaza. Sau, daca va face greseala sa te raneasca, daca te iubeste cu adevarat se va intoarce la tine. Iubirea este ceva unic, dar nu este unic la o singura persoana. Este unica pentru doua persoane. Doua persoane cu o poveste care nu i se va repeta niciunui om in lume. Desi exista acele "tipare" din filme, ele niciodata nu sunt si nu vor fi si nu au fost la fel. Pur si simplu simti ceva in momentul 1, iar in momentul 2 il poti simti mai puternic, sau nu il mai poti simti. Este un joc periculos, care merge jucat DOAR in doua persoane.

Nu este teorie de pe net, este din sufletul meu. Faptul ca m-am despartit de persoana pe care o iubeam cel mai mult si pentru care as fi facut orice m-a demoralizat. Cat am stat si am scris raspunsul pentru tine am stat si m-am gandit ce am simtit pentru EL.

Si am ajuns la concluzia asta: chiar daca nu o sa ii mai spui niciodata "iubitule" unui baiat, daca l-ai iubit cu adevarat il vei iubi mereu, chiar daca vrei vrea sa il uiti nu vei putea, asta este adevarul! Asta inseamna iubirea adevarata pentru mine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce inseamna sa iubesti? sa iubesti este atunci cand il suporti cu toate bune si rele, cand chiar daca face mofturi totusi trece peste ca doar il iubesti, cand va certati din nimicuri, dar va impacati, cand faceti dragoste, cand simti ca el este tot ce iti doresti si ai face orice ca sa fie langa tine, sa il vezi mereu, cand la el in brate te simti protejata, canai ochi numai pentru el si cand totul vreti sa faceti impreuna.cand comunici cu elm cand razi, cand plangi cu el... si lista continua

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

dragostea e ceva special. e cel mai frumos sa iubesti si sa fii iubit. dar in acelasi timp trebuie sa te gandesti si la anumite lucruri. pentru ca niciodata nu va dura pe vesnicie sad

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu e foarte greu de pus o intrebare sa iubesti e frumos dar e si foarte greu imimimiplace sa iubesc dar trebuie sa ai forte multa grijA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dragostea este o notiune inventata de evrei ca sa faca sex fara bani happy

| LexuDeea a răspuns:

Dragostea adevărată este un sentiment pe care cu toții vrem să-l simțim, dar este dovedit că doar o mică parte din oameni au norocul să îl întâlnească.
Este cel mai frumos lucru care s-ar putea întâmpla cuiva și asta doar pentru că este un sentiment pe care il împarti cu cineva.

Când întâlnești pe cineva și te îndrăgostești, încă nu este iubirea aceea reală, pură, la care aspirăm cu toții.

Dacă această persoană îți împărtășește sentimentele, doar atunci poți spune că ai întâlnit dragostea adevărată, însă această noțiune, acest sentiment înălțător nu se termină aici.

Sentimentele împărtășite sunt doar primul pas. Iubirea reală este ceva mai mult decât a te îndrăgosti.

| MrYon a răspuns:

Sa mi-a belesti

| Doini112 a răspuns:

Dragostea consta din dorinta de a da ceea ce este al tau altuia si de a simti fericirea acestuia ca si cum ar fi a ta.

| ahava a răspuns:

Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate: dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău, nu se bucură de neleguire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată.

| guesswhooo a răspuns:

O iluzie.

| cachero a răspuns:

Hmmm, a trebuit sa intervin deoarece n-am gasit niciun raspuns corect.
Ce este dragostea?
Definitie : Dragostea este informatia genetica a fiecaruia dintre noi prin care suntem ajutati sa formam o anumita atitudine fata de sexul opus pentru procreere si este declansata de hormoni.
Foarte multi dintre voi nu cunosc explicatia corecta a dragostei.
Pe scurt suntem niste animale conduse de informatia genetica din noi si dragostea este o falsitate.