S-a demonstrat ca femeile care isi incep viata sexuala inainte de 17 ani si jumatate au risc foarte mare de cancer de col uterin. Pana la 17 ani si jumatate, colul sufera o rotatie care expune partea cea mai vulnerabila. Astfel, aceste fete trebuie apoi, toata viata, sa mearga la 6 luni la ginecolog, ceea ce reprezinta un handicap.
In plus, nu exista metoda contraceptiva 100% sigura, asadar inceperea vietii sexuale este echivaleta cu un risc permanent de sarcina. O fata de 15-16 ani nu poate sa-si asume prea bine responsabilitatile de mama, ca sa nu mai zicem ca poate face complicatii grave in timpul nasterii.
Riscurile sunte enorme! ce stie o fata de 14 ani de metode contraceptive>? de BTS (boli cu transmitere sexuala) sau de infectii vaginle(care sunt foarte frecvente)? toti zic''eu sunt foarte informat/a'' dar cand e sa se intample nu mai zis asta si intra sa ceara sfaturi! Cel mai bine e sa fi putin mai matur/a pentru asta! multa bafta ana!
In primul rand iti pierzi binecuvantarea curatiei tale, daca incepi viata sexuala si incepe sa iti placa apoi ai sa iti ingusti campul de perceptie a lucrurilor care te inconjoara, totul vei privi lucrurile si din perspectiva asta ceea ce te limiteaza mult, risti sa ai o sarcina nedorita, sa te infectezi cu boli cu transmitere sexuala, sa iti pierzi inocenta, si multe altele, astept mesaj pe privat sa imi spui lucrurile care ti s-au petrecut de cand ai inceput viata sexuala pana acum, sunt interesat de acest aspect, pentru a ajuta alte tinere in nevoie
Pai riscuri sunt dar daca u simti ca e presoana potrivita dc s nu incepi doar ca trebuie s te gandesti ff bine la ceea c vrei
Ce intelegi prin varsta frageda? Pe la 16 ani se poate, dar am auzit ca unele fete incep si mai devreme. Asta chiar ca nu e bine. Problema mai depinde si de maturizarea intelectuala, nu numai fizica. Riscuri exista multe, de exemplu sa contactezi nu stiu ce boli cu transmitere sexuala(pentru ca inca nu esti coapta la minte, nu stii sa te feresti, poti fii usor pacalita), sa ramai gravida si ultimul risc ar fi ca atunci cand iti vei gasi adevaratul partener cu care ai dori sa te si casatoresti, sa te stie toata lumea sau fii prea "obosita"- banuiesti la ce ma refer! Asa ca lucrurile trebuie facute cu grija si cumpatare, sa nu te trezesti pe la 25 de ani cu vreun filmulet pe youtube. Alt risc! Cel mai indicat sa incepi la 18 ani, sa nu-i mai bagi si pe altii la belea!