Definitia medicala / fiziologica a orgasmului
Cercetarea medicala a incercat sa defineasca orgasmul bazandu-se pe ce se intampla in corpul uman. S-a masurat accelerarea pulsului, temperatura corpului, inrosirea pielii, schimbari hormonale, schimbari ale sensibilitatii, contractiile musculare, ejacularea, si multe altele. Cercetarea ne poate da o masuratoare "medie" a orgasmului, dar nu exista limite stabilite pentru aceste masuratori. Totusi, toate aceste schimbari ale corpului, au fost folosite pentrua dovedi ca a avut loc un orgasm.
Definitia psihologica a orgasmului
Psihologii si psihiatrii definsec orgasmul pe baza experientelor si satisfactiilor individuale, eliberare, si a altor schimbari emotionale si / sau cognitive. Freud (care a facut deosebirea intre orgasmul vaginal si cel clitoridian) considera ca unul este dovada sanatatii psihologice si celalalt un semn al unei dezvoltari psihosociale intarziate. Dupa Freud, un orgasm bun vine in urma penetrarii vaginale, in timp ce unul rau, apare un urma stimularii clitoridiene. Majoritatea psihologilor si cercetatorilor in psihologie au abandonat aceste concepte si, conform acestor definitii, fie ati avut un orgasm atunci cand spuneti ca ati avut unul, fie ati avut un orgasm atunci cand ceea ce descrieti se potriveste cu definitia anumitor experti.
Definitia culturala a orgasmului
O traditie mult mai indelungata in definirea orgasmului, vine de la artisti si scriitori, care deseori definesc orgasmul pe baza efectelor sale asupra mintii. Aceste definitii sunt de departe cele mai colorate, dar evindent, nu ofera o definitie standardizata despre ce este orgasmul. Termenul "mica moarte", pe care-l folosesc francezii pentru a descrie experienta de semi-constienta post-orgasmica, este un bun exemplu de definitie care se bazeaza mai mult pe experienta personala decat pe demonstratii stiintifice.
Asa cum probabil ca ati ghicit, pentru ca nu s-a putut stabili ca una dintre definitii este mai satisfacatoare decat celelalte, s-a propus ca definirea orgasmului sa ia in consideratie toate cele trei aspecte: medical, pshiologic si cultural.
Doi cercetatori de la Universitatea McGill din SUA, au propus un model de definitie al orgasmului care sa includa toate cele trei elemente de mai sus:
Senzorial. Se refera la toate experientele fiziologice ale corpului nostru, incluzand senzatia de caldura, tensiunea musculara si relaxarea, ritmul inimii, presiunea sangvina, etc.
Evaluativ. Modul in care experimantam si evaluam ce se intampla; se simte bine sau rau, durere sau placere, intens sau bland?
Afectiv. Sau raspunsul emotional din timpul si dupa orgasm, ne simtim mai intimi sau indepartati, pe alta planeta sau lucizi, fericiti sau tristi?
Acest model este recomandat pentru cel putin trei motive. Mai intai, aceasta definitie se concentreaza pe experienta si nu pe comportament sexual. Nu se refera la partea corpului care este stimulata, sau modul in care este stimulata. Este logic, pentru ca nu avem toti acelasi corp, nu toti simtim placerea sexuala in acelasi mod. In al doilea rand, aceasta definitie a orgasmului complica mult lucrurile. Modelele mai traditionale ale orgasmului s-au bazat pe "ciclul raspunsului sexual" al lui Masters si Johnsons, care este util, insa ingusteaza mult definitia orgasmului. Si in ultimul rand, acest model nu favorizeaza un aspect al orgasmului in pofida altuia.
Sunt fata... dar da, iubitele mele fac asa :->
Da' daca simulau, isi aruncau frustrarile pe mine dupa aceea.
Te cred, se vede ca nu prea radiezi de fericire. Mai incearca, nu te da batut e a ta, ar trebui sa stii cum s-o manuiesti, be strong little padwin.
Asa este, da' cred ca nici nu te simte.
Oricine are fantezii. Depinde cu cine le are.. Nu ma atrag femeile...
Deci fiecare cu placerile sale, e bine ca ati ajuns la un compromis... imi place ca ai introdus realismul in fantezie.
Este singurul lucru pe care il doresc femeile dar il obtin rare ori din pacate pentru ele. Oricum este o stare indescriptibila, apogeul erotismului si sexualitatii, te simti minunat dar doare pentru putin timp si dupa numai esti in stare de nimic, simti doar o relaxare totala si crede-ma nu are nici o treaba cu alte porcarii scarboase spuse de toata lumea. Mai pe scurt apogeul sau finalul perfect al unei partide de sex ce nu poti sa o uiti prea curand.
Problema este ca il obtin mai usor si nu doar unul singur ci mai multe decit barbatii.Si mai multe in acelasi timp cit un barbat obtine doar unul singur.Acum ca mai sint si calugarite care imita un orgasm sa nu zica nea Ion ceva da este adevarat.Dar vorbind doar despre orgasm femeile au mult mai multe orgasme decit au barbatii, si il obtin daca vor ele.Bine mai sint si femei frigide si atunci da puitem spune ca nu po sa obtina aproape mai niciodata vreunul.Scuze ca ma bagai si eu.Restu da foarte adevarat la orgasm ajungem in rai vorba unora.E mai naspa ca dupa coborim iar prin lumea asta prapadita.
Raspunsul tau e de o stupiditate rara, de un bolovanism inspaimantator.
Definitia medicala / fiziologica a orgasmului
Cercetarea medicala a incercat sa defineasca orgasmul bazandu-se pe ce se intampla in corpul uman. S-a masurat accelerarea pulsului, temperatura corpului, inrosirea pielii, schimbari hormonale, schimbari ale sensibilitatii, contractiile musculare, ejacularea, si multe altele. Cercetarea ne poate da o masuratoare "medie" a orgasmului, dar nu exista limite stabilite pentru aceste masuratori. Totusi, toate aceste schimbari ale corpului, au fost folosite pentrua dovedi ca a avut loc un orgasm.