Oricata munca de lamurire ai duce, gelozia nu se vindeca.Sunt de acord cu @Galamaz.Iti vei manca nervii incercand sa explici mereu lucruri de care nu esti vinovat,cand ai putea sa fii linistit si multumit cu o iubita plina de intelegere.Te sfatuiesc sa-i dai un ultimatum,foarte serios, ori inceteaza cu gelozia pe veci, ori incetezi tu cu ea.Se va linisti un timp, dar va reincepe... Daca nu e azi, e maine si te vei chinui mult.Tu decizi.
Boala grea gelozia. Dar de ce trebuie sa ajungeti la cearta? Nu stii s-o temperezi si mai ales.sa te temperezi. La gelozie, nu se raspunde cu cearta, dupa cum la agresiune nu se raspunde cu agresiune.
Fi atent la mine si sa ti minte
nu vreau sa o jignesc s au te intristez.
iti spune doar citeva cuvinte si atit si sa ti minte ce iti spun si iti vei aduce aminte de cuvintele mele
In primul rind nu ai ce sa i faci asa cum te sfatuiau unii.
asa este prietena ta si cu asta basta
adica asa sunt majoritatea fetelor odata ce ia intrat gelozia in vene"
Crede ma ca nu i o mai scoate nimeni
acum ti a mai raams un lucru s au doua
1.ori accepti sa ai o mie de certuri cu prietena ta Si cu siguranta se va termina relatia extrem de urit incit va anjunge atit de mult sa creada ca o inseli incit te va insela si ea.
2.ori Te desparti de ea si o uiti cit mai repede.
Ce varianta alegi?
Sincer sa fiu eu regret ca nu am ales varianta cind trebuia si acum simt ca mor si urlu de suparare in liniste si astept ca prostul urmatorul "Tren"sper ca va veni curind sa ma ia si sa plec din viata ei cit mai repede si sa uit prin calvarul in care am trait atita timp linga ea.
Te inteeleg perfect prin ceea ce treci...Succes
Încearcă să nu îi dai nici un motiv de gelozie.Fă-o să aive mai multă încredere în ea, fă-i complimente, spune-i că îi stă bine într-un anumit outfit...chestii de genul.De obicei gelozia vine din nesiguranţa în tine însuţi, iar mai apoi în persoana de lângă tine.Dovedeşte-i că nu are de ce să fie geloasă. Dacă tu îţi faci griji că vă certaţi des,înseamnă că îţi pasă, că o iubeşti, nu?
Stai de vorba cu ea ori de cate ori se intampla asta, fara a ajunge la cearta, deci fara a ridica tonul mai mult decat e nevoie.
Si incearca mereu sa ii demonstrezi ca nu are motive de gelozie, prin exprimare, comportament, mai ales de fata cu alte persoane, dupa ceva timp ai sa vezi ca rezultatele vor aparea.
BAFTA!
Incearca sa discuti cu ea, sa ii explici ca asa nu mai poti. daca te iubeste suficient, va fi dispusa macar sa faca un compromis. explica-i ca nu ar trebui sa iti faca scene de gelozie decat daca are dovezi concrete (adica nu ca te-a vazut x sau y facand nu stiu ce). daca nu e dispusa nici macar sa faca un compromis, atunci termina relatia, pentru ca oricat de mult ai iubi-o, faptul ca e atat de geloasa nu face decat sa demonstreze ca nu are incredere nici in tine, nici in ea, si implicit nici in viitorul vostru. si din experienta iti spun, nu poti face un camin si o familie fara incredere si respect reciproc (asta pe terment mai lung). si la un moment dat o sa ajungeti sa spuneti sau sa faceti lucruri pe care sa le regretati si peste care sa nu puteti trece. stiu ca probabil nu asta e raspunsul pe care il asteptai, dar din experienta mea, cam asta e rezultatul final.
RRSecularHumanist întreabă: