Hmm interesanta intrebare:
1. Unii ar spune ca iubirea este inventia barbatului pentru a avea sex fara sa plateasca - asta e doar un raspuns mai rautacios
2. Altii ar zice ca e un sentiment unic, un sentiment puternic, pe care nu il poti descrie si care te copleseste - astia sunt aia de au vazut filme din acelea siropoase si viseaza aiurea la printi/printese dupa caz
3. Mai sunt altii care leaga iubirea exclusiv de sex ( sti tu, replici de genul " mah m-am iubit cu aia toata noaptea) astia sunt un soi de cocalari mai "soft" asa
4. Altii iti vor raspunde ca a iubii e atunci cand te *** - astia sunt cocalarii "hard"
5 Unii vor spune ca iubirea este o boala neurologica, cu cat esti mai indragostit, cu atat pari mai nebun
Parerea mea sincera ca iubirea este acel ceva care te transforma din "nimeni" in "cineva" Iubirea il ajuta pe om sa se defineasca si sa isi gaseasca un rost in viata.Cel putin in cazul meu asa este...
Pentru mine nu inseamna nimic, poate doar exprimarea unui sentiment de apropiere pe care azi il ai peste o saptamana nu il mai ai...
A iubi înseamnă a înceta să trăieşti pentru tine, a face ca toate sentimentele omeneşti, teama, speranţa, durerea, bucuria, plăcerea să nu depindă decât de o singură fiinţă; înseamnă a te cufunda în infinit, a nu găsi nicio limită simţirii, a-ţi închina viaţa unei fiinţe în aşa fel încât să nu trăieşti şi să nu găndeşti decât pentru a o face fericită; a turna măreţie în înjosire, a găsi alinare în lacrimi îndurerate, plăcere în suferinţă şi suferinţă în plăcere; adică a întruni în sine toate contradicţiile.
Să iubeşti pe cineva cu adevărat înseamnă să laşi toate aşteptările deoparte. Înseamnă să-l accepţi pe celălalt complet, chiar să celebrezi personalitatea acestuia.
A iubi înseamnă să te angajezi fără garanţie, să te dăruieşti în totalitate în speranţa că iubirea ta va produce iubire în persoana iubită.
Sper ca ai inteles
Hey cine a zis ceva de rau? Mi-am adus aminte ca am mai vazut undeva ce ai scris tu, desii nu mai stiam unde. Chiar am citit cu placere si nu te-am acuzat de nimic. Daca ai o definitie sunt curios sa o aud. Repet nu am nimic cu tine, ci doar am constatat ca am mai vazut aceea definitie undeva.
Scuze atunci mai nou toti faceti cum am zis eu mai sus deci imi pare rau
Definitia mea : Iubirea este cel mai frumos lucru care i se poate intampla cuiva, este/sunt acei fluturasi draguti din stomac. Iubirea te face sa vezi altfel lucrurile simple. Prin iubire gandesti diferit [nu stiu daca e chiar asa OK def. mea dar pana la varsta asta (13) asta am constatat ]
Iubirea e un sentiment pe care il dobandesti in timp. De foarte multe ori ajungi sa iti dai seama ca persoana aia nu merita si incerci sa vorbesti cu ea. Afli ca ai vorbit degeaba, te lasa cu ochii in soare si tu incerci sa-ti revii.
Asa e iubirea pana iti gasesti printul/zana.
Cand l-ai gasit, incepi sa ai sentimente care mai de care. Si, in final, dupa cativa ani de casnicie dispare tot, si te gandesti ca asa trebuie sa fie.
Pentru mine iubirea este acel sentiment care ne incearca pe toti cel putin odata in viata. Iubirea e ca Dumnezeu, nu il vezi, dar stii ca e acolo...
A IUBI... Mhhhm nu stiu sa zic prea bine in cuvinte, oricat as vrea sa ma feresc de sentimentu' asta ma urmareste si ma tine captiva. Atunci cand iubesc o persoana... o fac destul de greu, dar daca reusesti sa imi " rapesti " sufletul, inima si gandul. Ma ai pe mine ca fiinta, atunci cand iubesc cu adevarat sunt in stare sa mor in orice moment pentru acea persoana. E parte din mine si plang si rad cu ea odata. Dar de multe ori, iubirea se transforma in ura, suferinta si rautate, asta daca nu iti dai inima cui trebuie. Nu stiu daca am spus bine, dar am spus de aici din ♥.
A iubi inseamna pentru mine, a da orice pentru acea persoana, te-ai gandi numai la ea, ai vrea sa-i fii alaturi tot timpu, sa o faci fericita, sa o faci sa se simta iubita, sa fii mereu atent cu ea, sa o ajuti mereu cu sfaturi, sa-i faci cadouri, sa vrei sa faci totu impreuna cu ea, atunci cand vrei sa-i spui ceva dar ceva te tine, eu ti-am scris aici din ce pot sa scriu daca vrei sa afli mai departe trebuie sa iubesti apoi iti vei da seama ce inseamna cu adevarat cuvatul iubire.
Pentru mime "a iubit" inseamna...a simtiii ceva ce nu am simtiti niciodata, fluturasii in stomcel sa simt ca lumea se invarte cu mine.Sincer nici nu pot descrie ce simt atunci cand iubesc, dar stiu ca e un sentiment foarte placut:X
Iubirea nu poate fi exprimata in cuvinte. Pur si simplu e cel mai puternic sentiment din viata unui om. Chiar daca deseori te doare cand iubesti si nu esti iubit sau cand iubesti si esti ranit.