"A insela " poate insemna multe! De la a "traduce " pe cineva, cum spunea Caragiale, pana la a dejamagii pe cineva!
In dragoste termenul "a insela " se foloseste pentru o varietate de actiuni, de la simpla privire aruncata fetelor sau baietilor dupa caz, pana la un act sexual sau chiar mai mult!
Intr-o relatie de prietenie poate insemna faptul ca acel prieten/a dezvalui niste secrete pe care numai ea ar trebui sa le stie, poate insemna ca nu mai vrea sa te vada fara nici un motiv, si chiar la lucruri mai grave cum ar fi sa iti fure bunuri, sa iti bage bete in roate s. a. m. d!
A insela inseamna: a încălca fidelitatea conjugală, a minti, a pacali, a trisa, a lua un neadevar drept adevar si lista poate continua. A insela nu inseamna nu numai a iti insela sotia/sotul ci si a insela sau a te insela in multe alte domenii, sau mai bine spus in orice domeniu. Nu este deloc placut sa te simti inselat(a)... dar sa nu uitam ca noi, oamenii de rand, inselam mereu si trebuie sa avem curajul de a recunoaste acest lucru.
Bună.
Ce înseamnă?
Latura negativă a oricărei situații în care îți face loc: a minți, a ademeni, a duce în eroare, a păcăli, a lua un neadevăr ca adevăr, a abuza de buna credință a unei persoane, a trișa, a prosti, a iluziona, perceperea unor zgomote care în fapt nu sunt percepute de cei din jur (slăbirea auzului, halucinații, vedenii - înșeală auzul, vederea), etc.
Pa, pa.
Petru mine inseamna un singur lucru:a iti batea joc de cineva care are incredere in tine, sa tradezi incredera celorlati...
Eu cred ca a insela intr-o relatie inseamna sa inseli cu gandul sau cu sufletu... dar cu trupul nu mi se pare ca ar fi chiar inselat caci tu iti iubesti in continuare partenerul
desigur nu multe pers sunt de acord cu aceste chestii dar fiecare cu gandirea sa
,, A insela'' inseamna in primul rand lipsa de respect fata de persoana de langa tine si apoi lipsa de respect fata de tine insuti pentru ca numai o persoana care nu se respecta inseala...
Tinand cont ca intrebarea e pusa la categoria "Dragoste si sex", banuiesc ca ar trebui sa raspund la intrebare in ceea ce priveste o relatie. Pai cei care au raspuns inaintea mea au acoperit toate subintelesurile verbului "a insela": sa iti bati joc de sentimentele celui de langa tine, sa ii nimicesti increderea, sa ii arunci in abis mandria. Cum spunea Jane Austen in "Mandrie si prejudecata" : "as fi putut sa iert mandria lui, daca nu mi-ar fi calcat-o in picioare pe a mea"...
anonim_4396 întreabă: