| Frogos a întrebat:

Ce înseamnă perioada fertila?

5 răspunsuri:
| Valentina_Prodan_1997 a răspuns:

Perioada fertila sunt acele zile in care femeile raman insarcinate. Se mai numeste si ovulatia si depinde de tine cand o ai. Cauta pe internet si fa ti calculul

| 90210 a răspuns:

Sunt zilele din luna in care este cea mai mare probabilitate sa ramai insarcinata daca faci sex neprotejat

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din numarul total al zilelor ca si lungime a oricare ciclu menstrual, indiferent care ar fi numarul acestora, lungime care poate incepe de la 21 de zile in cazul celui mai scurt ciclu sau sa fie de 28 de zile cel apreciat ca ''standard'' sau cel de 35 de zile al unui ciclu lung, ori de 42 de zile in cazul unui ciclu menstrual foarte lung, se scad un numar de 14 zile (valoare constanta/fixa) care reprezinta perioada LUTEALA a oricarui ciclu menstrual. Cele 14 zile sesitueaza intre ziua de producere a OVULATIEI si data de incepere a urmatoarei MENSTRUATII. Astfel prin acest procedeu se determina corect si precis ZIUA OVULATIEI si pe baza acestei zile se determina PERIOADA FERTILA de 4-5 zile care este situata exact inainte de ziua de ovulatie. Determinarea corecta a zilei in care se produce OVULATIA indiferent care este lungimea ciclului menstrual este posibila NUMAIin cazul in care ciclul este REGULAT. Determinarea corecta a perioadei fertile se face numarandu-se INTOTDEAUNA 14 zile inspre inapoi fata de data producerii urmatoarei menstruatii reiesita din calcul. In functie de lungimea posibila a oricarui ciclului menstrual pot exista urmatoarele situatii pe care le prezint ca situatii posibile, de ex. : in cazul celui mai scurt ciclu menstrual posibil d.p.d.v. medical cel de 21 de zile, ovulatia se va produce in a 7-a zi a ciclului (21-14=7) si astfel rezulta ca perioada fertila va fi intre a 2-a si 8-a zi a c.m., in cazul unui c.m. mediu de 28 de zile, in care ovulatia se produce in ziua a 14-a (28-14=14), rezulta ca perioada fertila va fi intre a 10-a si 15-a zi a c.m. iar in cazul unui c.m. lung de exemplu de 35 de zile ovulatia se va produce in a 21 zi a c.m. (35 -14=21) si perioada fertila va fi intre a 17-a si 22-a zi a c.m. si tot asa se calculeaza indiferent de lungimea oricarui ciclu mentrual. Sper ca am reusit sa fiu suficient de explicit si probabil ca vei reusi sa intelegi in cazul in care vei citi cu atentie explicatiile oferite. Multa sanatate!

| corbulalbrosu a răspuns:

Perioada fertila a ciclului menstrual reprezinta o parte scurta de doar 4-5 zile din numarul total de zile a intregului ciclu, care reprezinta singurele zile in care se poate forma o sarcina in cazul in care in oricare din aceste zile ajunge sperma in vagin, indiferent in ce cantitate si prin ce mod. Din numarul total al zilelor ca si lungime a oricare ciclu menstrual, indiferent care ar fi numarul acestora, lungime care poate incepe de la 21 de zile in cazul celui mai scurt ciclu sau sa fie de 28 de zile cel apreciat ca ''standard'' sau cel de 35 de zile al unui ciclu lung, ori de 42 de zile in cazul unui ciclu menstrual foarte lung, se scad un numar de 14 zile (valoare constanta/fixa) care reprezinta perioada LUTEALA a oricarui ciclu menstrual. Cele 14 zile sesitueaza intre ziua de producere a OVULATIEI si data de incepere a urmatoarei MENSTRUATII. Astfel prin acest procedeu se determina corect si precis ZIUA OVULATIEI si pe baza acestei zile se determina PERIOADA FERTILA de 4-5 zile care este situata exact inainte de ziua de ovulatie. Determinarea corecta a zilei in care se produce OVULATIA indiferent care este lungimea ciclului menstrual este posibila NUMAIin cazul in care ciclul este REGULAT. Determinarea corecta a perioadei fertile se face numarandu-se INTOTDEAUNA 14 zile inspre inapoi fata de data producerii urmatoarei menstruatii reiesita din calcul. In functie de lungimea posibila a oricarui ciclului menstrual pot exista urmatoarele situatii pe care le prezint ca situatii posibile, de ex. : in cazul celui mai scurt ciclu menstrual posibil d.p.d.v. medical cel de 21 de zile, ovulatia se va produce in a 7-a zi a ciclului (21-14=7) si astfel rezulta ca perioada fertila va fi intre a 2-a si 8-a zi a c.m., in cazul unui c.m. mediu de 28 de zile, in care ovulatia se produce in ziua a 14-a (28-14=14), rezulta ca perioada fertila va fi intre a 10-a si 15-a zi a c.m. iar in cazul unui c.m. lung de exemplu de 35 de zile ovulatia se va produce in a 21 zi a c.m. (35 -14=21) si perioada fertila va fi intre a 17-a si 22-a zi a c.m. si tot asa se calculeaza indiferent de lungimea oricarui ciclu mentrual. Sper ca am reusit sa fiu suficient de explicit si probabil ca vei reusi sa intelegi in cazul in care vei citi cu atentie explicatiile oferite. Multa sanatate!

| Emilian65 a răspuns:

Perioada in care o fata poate ramane gravida in urma unui contact sexual neprotejat.

Întrebări similare