| Eikon a întrebat:

Ce inseamna termenul "aromantic" (opus termenului "romantic"), ce presupune, mai exact, sa fii aromantic? Face referire la lipsa atractiei sentimentale fata de cineva? Insa, putand avea dorinta sexuala, chiar si in lipsa atractiei sentimentale fata de cineva?

14 răspunsuri:
| Eikon explică:

Daca ultima intrebare este afirmativa, inseamna ca pe parcursul primilor 2 ani de liceu, si perioada de dupa liceu (la 20 si 21 de ani), gandeam mai mult cu libidoul, nu cu creierul, fiind, in acelasi timp aromantic (cand aveam dependenta de p*rno).

| Eikon explică (pentru Eikon):

In*

| serban1337 a răspuns (pentru Eikon):

Scrie asta in jurnal fratewinking te ajuta

| Eikon explică (pentru serban1337):

De ce sa fac asta? Cum m-ar putea ajuta? Si la ce sa ma ajute?

I was addicted to p*rno (so, sexual), and aromantic (no sentimental atraction). Now, I avoid p*rno, and sexual wish, interest, but I remained aromantic. So, I am psychologicaly asexual and aromantic?

Nu e asexual. E inversul. Incearca sa gasesti o tipa de care sa simti ca te poti atasa cu adevarat. Cati ani ai?

Conform opiniei majoritatii comunitatii stiintifice (exista si cercetatori care ar avea o alta parere), asexualitatea este o orientare sexuala, o conditie genetica, innascuta, in urma careia o persoana nu simte atractie, interes, dorinta sexuala fata de cineva. Eu ma refeream la faptul ca, (in conditiile existentei unei perioadei dificile, pe care am avut-o in trecut, cu dependenta de p*rnografie) mi-am schimbat stilul de viata. Astfel, incercand si reusind sa-mi formez un autocontrol in raport cu instinctele, dorintele sexuale, pe care nu le puteam stapani la 21 de ani. Poti citi intrebarea (de fapt mini eseul) pusa de mine cu ceva timp in urma, legata de situatia in ce priveste viata mea personala, dar si un scurt istoric al vietii mele (poti intra pe contul meu, si sa cauti "mini eseul" meu, la sectiunea "intrebari"). Am 25 de ani.

Ai considerant un terapeut pana acum?

Un terapeut in privinta a ce? Sau te referi la un psiholog? Ideea este ca, pentru a renunta la filmele si continutul pentru adulti, am inceput sa am o viata activa prin activitati (sport, a citi carti, a invata/acumula informatii de cultura generala), iesind astfel dintr-o perioada urata a vietii mele, la 21 de ani. Iar de atunci, am facut si o serie de schimbari in bine comportamentale si mentale, deci, ma simt bine asa cum sunt. Mai ales faptul ca nu am probleme financiare si de sanatate, ma determine sa spun clar ca sunt multumit de viata pe care o am, de felul cum sunt eu, cum arat, cum gandesc, cum ma comport.

Ok, atunci consideri ca ai o problema in general?

Consider ca nu sunt perfect (si nici nu am cum sa fiu), fiind inca multe lucruri de schimbat la mine, dar o incertitudine ar fi cea legata de existenta, sau lipsa existentei unei posibilitati de a avea o familie intr-un viitor, tinand cont de faptul ca in prezent, nu am o intentie de a face ceva in privinta aceasta.

Daca o sa vrei o familie o sa-ti faci. O sa cauti sa socializezi, sau sa inviti fete in oras. Depinde cand simti nevoia.

Merci pentru raspunsurile date.

Cu placere. Seara faina ^^