"alinutza", cred ca tu ai facut chiuretaj, nu testul! draga mea oana, dupa cum ai vz, majoritatea au spus ca nu doare, pentru ca PUR SI SIMPLU NU ARE CE SA DOARA! trece cu betisorul peste locul cu pricina si te-ai dat jos. simplu, nu? vezi, nu fa dus in seara dinaintea testului pentru ca tb sa siba ce recolta de acolo, fa dimineata inaintea zilei de testare, iar testul se face inainte cu 2 saptamani de la prima zi de menstruatie. FA-L, MERITA, daca e ceva sa iei totul din timp, si cu calm!
Nu stiu exact in ce consta, dar, din cate stiu eu, se face pentru a vedea daca ai vreo afectiune ginecologica. E un program national si s-a facut deoarece foarte multe femei mor din cauza cancerului de col uterin.
Nu este deloc dureros, e ca la control.
La un medic ginecolog ti se ia o proba cu un betisor care se trimite la un laborator pentru analiza respectiva.
Apoi, trebuie sa mergi la interpretarea lui.
Daca nu ai dureri in zona abdomenului, in timpul actului sexual sau sangerari, nu prea ai de ce sa iti faci griji.
Oricum, sa faci testul daca ti-ai inceput viata sexuala si sa-l repeti in fiecare an si sa-ti sfatuiesti prietenele, mama, matusa etc. sa faca la fel.
Multa sanatate iti doresc.
Buna.Nu este dureros deloc.Iti ia secretie din vagin pentru depistarea cancerului de col uterin.
In cursul examenului ginecologic, cu ajutorul unei periute (ca cea de dinti) sau unui tampon de vata pus pe un bat (ca un betisor de urechi dar de grosimea unui creion), se sterge colul uterin pentru a se recolta celule. Nu este absolut deloc dureros, poate doar putin neplacut. Acest test identifica leziunile precanceroase si canceroase de col uterin. Orice femeie isi face acest test in luna imediat urmatoare inceperii vietii sexuale si apoi anual pana la cam 15 ani dupa menopauza, apoi mai rar (la 3 ani). Femeile care si-au inceput viata sexuala inainte de 18 ani, care sunt infectate cu HPV sau care au avut teste Papanicolau de tip 3 in antecedente, trebuie sa faca testul la 6 luni toata viata.
Crede-ma este dureros, jur, eu nici nu puteam sa stau m-au largit aia de nu mai zic sincer chiar doare
Nu stiu cum e fiindca nu am incercat si nici nu voi incerca vreodata.De ce? Simplu, ma deranjeaza ca americanii ne iau drept cobai pe noi.
Nu stiu cat de dureros e. dar stiu ca se face doar femeilor care au avut contact sexual.
by daii
Draga mea, trebuie sa iti faci tualeta intima, dar numai in exterior, spalandu-te bine, caci ceea ce ti se va recolta, va fi din interior si fara frica ca nu doare deloc ai sa vezi ca cele ce ti-au raspuns au fost sincere. Este f. important sa faci periodic aceste teste ( in fiece an ) si cred ca si doctorul la care vei merge ( medicii cei mai buni, sunt ei, barbatii ) iti va spune ( trebuie sa il intrebi daca uita sa o faca ) la ce perioada sa il repeti. Numai bine si un rezultat exceptional. Lucien.
Sincer nu este un test dureros, doar putin jenant. i-ti spun din propie cunostinta de cauza pentru ca eu l-am facut, nu are de ce sa te sperii sau sa-ti fie frica. bafta si te-asi sfatui sa mergi sa-l faci si tu e spre binele tau.
Testul papanicolau este pentru fetele si femeile care nu mai sunt virgine, se iau probe din colul uterin sa vada daca ai cunva celule de natura canceroasa.
Testul Papanicolau sau frotiul Papanicolau a devenit astazi foarte practicat, facand parte din examenul ginecologic de rutina. Practic acest test consta in obtinerea unui frotiu (o lama care contine celule din biopsia cervicala, aceste celule sunt supuse unei coloratii specifice si apoi vizionate la microscop) din celulele colului uterin biopsiate in prealabil.
Care este rolul testului Papanicolau?
Scopul testului papanicoalu este acela de a identifica modificarile celulare anormale la nivelul cervixului (col uterin) si de asemenea de screening pentru cancerul de col uterin, in acest sens facandu-se testul Papanicolau in fiecare an.
Eu l-am facut in urma cu doua saptamani.Nu am simtit absolut nimic. Acest test este, de fapt, un examen microscopic al celulelor care sint recoltate, cu o spatula ( sper ca asa se numeste), de la nivelul colului uterin. De obicei, apreciind aceasta ca pe un lucru normal, organismul isi inlocuieste celulele care mor cu altele mai tinere. Astfel de celule sint studiate prin testul Papanicolau, pentru a vedea daca exista modificari ale lor, schimbari care pot sa aprecieze aparitia unui cancer de col. Rezultatul vine dupa doua saptamani. Acest test este indicat sa fie facut de doua ori pe an, ca si controlul ginecologic de rutina. Deci, nu te speria! Nu te doare si nici nu e periculos. E chiar indicat!
Testul papanicolau consta in prelevarea de la nivelul mucoasei uterine a unei probe si examinarea ei in vederea stabilirii gradului de dificultate al problemei fiecarei paciente in parte.