Abh
| Abh a întrebat:

Ce mijloace de contraceptie folositi?

Răspuns Câştigător
| Malvina24 a răspuns:

Prezervativul! mi se pare cel mai bun! Eu nu am incercat inca anticonceptionalele din cauza tuturor zvonurilor rautacioase pe care le-am auzit!(dezavantajelor)! Pentru mine ca fata prezervativul e foarte bun! Ma bucur ca pr meu e responsabil si e de acord si el sa ne protejam si nu imi cere la fel ca alti baieti sa o facem neprotejat! sunt norocoasa!

8 răspunsuri:
Abh
| Abh explică:

Sunt draguti cei care au postat de pe internet informatii referitoare la contraceptie dar eu le cunosc deja, lucrand in ginecologie. Eu eram doar curioasa ce metode contraceptive folosesc unii.

lolita
| lolita a răspuns:

Deoacamdata nu am nevioie dar dupa nastere voi folosi anticonceptionale.

| Malvina24 a răspuns:

Sotia ta ce foloseste? Sau care metoda ti se pare mai buna(avand in vedere ca esti medic ginecolog profesionist!(cer parerea unui specialist-sper ca nu te superi de intrebare!

| smartalogu a răspuns:

Lipsa de sex, e cel mai sigur mod ca nu poti lua vreo boala de la nimeni sau sa lasi insarcinata pe careva rolling on the floor

P. S. Bineinteles, are si dezavantaje crying

| zorialbi a răspuns:

Nu folosesc si nici nu intentionez sa folosesc pentru ca imi doresc sa am copii. Iar din motive de constiinta nu recomand nici altora anticonceptionalele. O parte din juramantul farmacistului, pe care l-am depus anul trecut, spune asa:"Nu voi accepta sub nici un motiv ca activitatea mea de farmacist sa fie utilizata impotriva sanatatii si vietii omului." Deci nici impotriva vietii. Nu sunt de acord cu "planificarea" copiilor. Daca nu vrei sa ai copii nu ai relatii sexuale. Odata ce ti-ai inceput viata sexuala trebuie sa-ti poti asuma si niste responsabilitati. Iar un copil nu este un "dusman", o "greseala", este o persoana, cu viata din momentul conceptiei.

| DenisaMetal a răspuns:

Cu toate ca in zilele noastre exista foarte multe metode de contraceptie mai mult sau mai putin nocive, atat pentru ei cat si pentru ele, totusi sunt foarte multe cupluri care nu folosesc metode contraceptive hormonale, sterilet etc. ci metode naturale de contraceptie.
De ce contraceptie naturala?

Motivele pentru care cuplurile recurg la aceste mijloace de contraceptie sunt numeroase, spre exemplu se gandesc la efectele nocive pe termen lung ale anticonceptionalelor, la mitul ca acestea ingrasa, renunta la folosirea prezervativului datorita unor iritatii care apar fie la el fie la ea, datorita lipsei banilor la cuplurile tinere, datorita lipsei de spontaneitate pe care unele mijloace de contraceptie o impun sau pur si simplu din lipsa de informatii sau din jena pentru prezentarea la medicul ginecolog, cel care ar putea indica o metoda contraceptiva adecvata cuplului respectiv.
In general metodele naturale de contraceptie ar trebui urmate de acele cupluri pentru care aparitia unei sarcini nu ar reprezenta un act foarte grav. Aceste metode de contraceptie naturala nu sunt 100% sigure ci in proportie de 80-85% pentru cei care le respecta. Din pacate insa sunt destule cupluri care nu folosesc metode contraceptive, nici macar pe acestea naturale, astfel ca rata avorturilor mai ales in randul tinerelor este ingrijorator de mare.
Este bine ca in cazul in care alegeti sa nu folositi alt gen de metode contraceptive decat acestea naturale sa le cunoasteti in amanunt si sa aveti sanse mult mai mari de a preveni o sarcina deat daca nu v-ati proteja in nici un fel.
Este indicat ca aceste metode sa fie combinate intre ele, daca se poate sa urmariti ovulatia prin toate aceste metode concomitent. Contraceptia naturala se poate realiza in principal prin trei metode: metoda calendarului, masurarea temperaturii bazale si metoda glerei cervicale, acestora le-ati putea adauga in perioada de abstinenta folosirea prezervativului iar in perioada activa metoda coitului intrerupt (ejacularea extravaginala).
Este foarte important de precizat ca aceste metode trebuie folosite de cuplurile stabile care isi cunosc situatia de sanatate, caci nu va protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala (BTS).
Metoda calendarului

Aceasta este o metoda destul de cunoscuta insa nu la fel de respectata, datorita faptului ca necesita constiinciozitate (ca si celelalte metode de contraceptie naturala).
Metoda calendarului consta in notarea in calendar a perioadelor menstruale lunare pe parcursul a 8-12 luni, astfel incat sa puteti monitoriza ciclul menstrual pe o perioada mai mare de timp. Este o metoda idicata femeilor cu menstruatie regulata, nu celor cu ciclu menstrual neregulat, spontan sau cu alte probleme ce afecteaza ovulatia.
Scopul acestei metode este de a prevedea perioada ovulatiei, astfel incat cuplul sa stie cand sa recurga la abstinenta (sau la o alta metoda de contraceptie, spre exemplu folosirea prezervativului). Iata in ce consta aceasta metoda: numarati zilele ciclului menstrual de la prima zi de sangerare pana la urmatoarea menstruatie. In general ciclul menstrual dureaza 28 de zile, insa unele femei au un ciclu mai scurt, altele mai lung. Mai mult, la aceeasi femeie ciclurile menstruale prezinta mici variatii.


Pagina urmatoare »
variatii.

| NickoS a răspuns:

Acum NIMIC! Vreau bebic! Inca unu si inca unu si tot asa(nu glumesc). Inainte sa ma casatoresc am folosit cel mai bun mod de contraceptie si eu si sotia, VIRGINITATEA. Apoi doar CALENDARUL(cam 4 ani), ce, cumva trebuia sa o fac zilnic? mai sunt si alte lucruri in familie de facut, decat a face dragoste happy Se pune raspunsul? happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Abstinenta tongue
''pagina urmatoare" ce haos e pe aici, trebuia sa postezi direct, @excesdestele, fara copy si paste laughing healthy.ro/articol/sexologie-si-reproducere/4765/Contraceptia-prin-metode-naturale.html