Traim printr o perioada in care omenirea a luat o razna iti spun eu ca asa este! N ar trebui sa te mire se poate si mai rau! Sa te miri si sa te sperii cind fetite de gradinita ajung sa aive ciclu menstruar! ok? Tine si de educatia de acasa! sunt feerm convins ca provin din familii de loc unite! Acum nu vreau sa jignesc pe nimeni! Totusi cred ca societatea in care traim este de vina! Si la urma urmei este doar o joaca de copil. ceva grabit ..in fine.
Si eu am fost copil generatia mea dar nu ne era gandu la fete
ci la joaca.ex Amintirile din copilarie "LA FURAT DE CIRESE"exact asta facem mergeam la furat(in haită 7-11copii) de cirese caise prune struguri(stau/stateam in Bucuresti)mergeam pe lac la baie sa nu mai zic jucam fotbal la GREU! pac-pac cu cornete(cu ţeava) de unde atata timp atata timp sa ne gandim la fete? clar NU ci la joaca. Apoi au aparut jocurile pe televizor(alea cu casete/dischete)si acolo macel gand la joaca nu la fete.Si in cele din urma a aparut CALCULATORU.deci eram copii faceam chesti de copii (poate eu si multi alti am facut partea dintr-o generatie mai norocoasă ca sa-i spun asa)Dar generatia de azi te lasa fara CUVINTE practic.
iar cuvantul cheie este : au luat-o razna (sunt de aceeasi parere)
In cele de sus faceam Vara / primavara / toamna /
iarma : bataie cu bulgari de zapada eram la derdeluş (sanii/schiuri dar nu cum vezi la tv ci niste schiuri din plastic si alunecau senzatzional care le furam de la baza /Fabrica Automatica) oh doamne ce copilarie ce amintire
Iubire la 11 ani...
Nu-i asa ca suna straniu?
Ei nu pot intelege lucrul asta,entuziasmul pe care-l simt il considera "iubire" si degeaba le explici,degeaba le spui,nu te vor asculta,ei iubesc si gata!
Si,de fapt, da, in felul lor, iubesc, dar ca la 11 ani,ceea ce simt e nou si neasteptat,dar nu se compara cu ceea ce numeste un om matur "iubire".
Uneori rad si eu,uneori zambesc,uneori ma supar cand ii aud, dar nu le neg dreptul sa "iubeasca".
Copiii astia vad filme de dragoste de mici, asculta melodii de dragoste nebuna din leagan, subiectul principal de discutie al lor e dragostea si sexul, nu ma mai mir de nimic!
Doar ii las sa creasca.
Peste 10 ani vor rade singuri de ei, amintindu-si!
Ce intelegi tu prin "a iubii". Sunt curioasa pentru ca zici de aia mici ca sunt entuziasmati doar...
Vezi?
Tu nu intelegi acel gen de "entuziasm" pe care il simt ei, e ceva nou si nemaivazut, in timp ce ei nu pot inca intelege ce inseamna intr-adevar "iubire"!
Si "a iubi", cu un singur i, te rog...
Scuze pentru greseala. Pai nu zic ca ei stiu ce inseamna cu adevarat sa iubesti.
Dar in capusoarele lor iubirea exista indiferent de forma. Si la varsta lor indiferent care ar fi ea au dreptul sa creada in iubirea lor. Nu vreau sa crezi ca te contrazic doar imi spun parerea.
Dreptul la dragoste nu il neg,am spus-o mai sus.
Omul are nevoie sa iubeasca si sa fie iubit din clipa in care se naste.
Incepe prin a-si iubi parinti,jucariile, animalul preferat, pana cand simte ca parca toate astea nu ii ajung, vrea sa ofere si sa primeasca mai multa afectiune, mai multa dragoste...
Altfel e iubirea naiva de la 11 ani si altfel o iubire matura la 21 de ani.
Indiferent ca e un entuziasm, o emotie de nedescris sau spune-i cum vrei, pentru ca e un sentiment necunoscut, copiii il boteaza iubire.
Dar e doar inceputul drumului spre ea.
Pai nu am zis ca e iubire nu stiu de care, eu zic ca e iubre, asa cum o inteleg ei la varsta lor. si nu-i nimic rau sa iubesti, chiar si tu o zici... indiferent daca iubesti ca un "prichindel" sau ca un om matur, tot dragoste e. Asta ma chinui eu sa zic.
Partea cu iubirea am inteleso si sunt total de acord cu ea.Doar ca sunt copii maturizati mult prea repede care trec de la fluturi in stomac la sex(ei bine cu asta ar trebui sa nu fim toti de acord, nu cu un simplu sentiment -matur sau nu- pe care il poate simti oricine in orice fel).
Îmi place aerul tău se superioritate. Dar te asigur că puștoaica asta de 16 ani a văzut/făcute/cunoscut mai multe decât ai făcut tu în viața ta (bănuiesc că ai pe undeva între 20-30 de ani, maturule). Îmi plac oamenii ca tine, se cred superiori datorită vârstei, că i-a fătat mama mai devreme. Crede-mă că n-ai motiv să te simți superior, poți să ai și peste 50 de ani, depinde cum ai trăit și ce ai în cap, nu cât ai trăit tu, mă gigolo.
mai vazut cumva "dansând" la bara(de vorbeşti de gigolo) sau doar iti aluneca mintea?
Normal că te-am văzut dansând la bară, te știe toată țara. Acum că-mi alunecă și mintea e altă problemă, n-am și eu voie să am fanteziile mele?
Imi cer scuze! dar my show s-a terminat mai devreme iar tu l-ai pierdut din nou imi cer scuze dar nu mai dau "autografe"(vorbe) nu de alta dar =>
am tras "cortina" o seara placuta sa ai
Și totuși tu zici de prichindeii de 11-16 ani? Nu de alta, dar și copiii de 11 ani au replici mai bune de băgat când n-au un răspuns bun de dat unor afirmații. Bine, poate mai sunt copii de 11 ani ca tine, cărora când le explici ceva se iau de un amănunt și după schimbă subiectul pentru că văd că n-au ce să comenteze și totuși vor ultimul cuvânt. Ești amuzant, poate ne informezi și pe noi ce vârstă ai, de ești așa de plin de maturitate.
Omule total GRESIT unde vezi tu aerul meu superior?
de ce ar trebuie sa-ti dau eu tie replica? nu vezi omule ca mi te contrazici singur )) ba spui ca am 11 ani ba ca am 20-30 ce faci a sprea informatia ta fac 25 happy? MULTUMIT? uite iti dau si un sfat prietenesc
NU te mai TOT contrazice singur te rog frumos ->
"sa mor eu si tu" daca te mint de nu esti mai bleg decat prevede legea :X:X
Eu cred că ești cam limitat mintal, amice. N-am zis că ai 11 ani, am zis că mai sunt copii de 11 ani care gândesc ca tine...și probabil care citesc ca tine și nu sunt în stare să înțeleagă. Și n-am nevoie de sfaturile unui tip care folosește și câte 4 emoticonuti fără rost pe rând, ești penibil.
P.S. Aerul de superioritate, că văd că nici asta n-ai înțeles, vine de la faptul că ai impresia că ești mult mai cunoscător decât cei de anumite vârste, lucru care este dovedit ca fiind fals după fiecare rând (sau emoticon) care-l tastezi.
Deci este ultimul raspuns care il mai primesti de la mine astazi ok ce-i in ghilimele tu ai scris-o "mai sunt copii de 11 ani ca tine,(aici ai afirmat ca am "11ani") cărora când le explici ceva se iau de un amănunt și după schimbă subiectul pentru că văd că n-au ce să comenteze și totuși vor ultimul cuvânt" apoi tot tu te-ai contrazis "Ești amuzant, poate ne informezi și pe noi ce vârstă ai,[APOI AICI nu mai ziceai ca am "11ani" de ma intrebai varsta ] de ești așa de plin de maturitate"
PS: cand le-am zis "prichindeii" i-am rasfatat intr-un fel sau altul NICI DE GAND NU M-am gandit vreodata ca sunt mai mare ca ei. acum iti zic ca esti mai mic ca mine sâc sâc sâc sâc => acum te rog frumos sa mi te duci sa-ti bei "lapticu" sau poate vezi ca ti s-a racit "grişuleţul"si ca sa ai motiv ca te-am facut mic.MULTUMIT )
si bineinteles ca nu ai tu treaba cu emoticon-urile mele ca pentru tine am destule din astea NUMAI din astea )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Na )))) ))))))))) ))))))) ))))) sa-ti fac tie in "ciuda" :X(gata ca mi-a obosit mâna) o seara Cât mai placuta iti doresc "copilandre" (joacate in alta parte)
Ai copii?
Te vreau in pat, acum! sunt in curul gol, te astept
N-am dar fa cu fuckSystem copii succes )))
Bhaa tatica, nu de la mine din curte nu ma intereseaza, prea destrabalare si pe parinti, nu pe copii sa dam vina
Sunt multi copii ai caror parinti pleaca in strainatate si uita sa mai vina sau sa le dea macar un telefon unde sa-i intrebe de sanatate si multe altele, acesti copii se simt singuri, chiar daca in spatele lor este o mamaie sau altcineva, si confunda iubirea de parinte cu cea de prieten/iubit, pentru prima data se simte atrasa ca de un frate, vina este din partea celui ce profita de aceasta situatie si isi pune planul diabolic in aplicare, alti copii fac ceea ce vad in casa la parintii lor ca daca o aude pe mami ca chiuie de fericire cand tati o "maseaza " inseamna ca e un lucru bun, nu copilul e de vina, de vina e parintele care il educa
Din câte văd eu ce ai scris nu am înţeles mai nimic. Dar cel mai tare mă enervează faptul când văd o întrebare pe TPU pusă de nişte pici de 11-12 ani care spun că au făcut sex. Spunea un băiat Mirel că a dus-o pe o fată în toaletă şcolii şi că a pus-o pe capacul de la W.C. şi s-a luat după instincte şi i-a băgat putulica în păsărică. Ce zici de asta? Acea fată avea tot 11 ani.
Amintirile astea le ia chiar si viata (ajung sa se sinucida) de atata iubire ...trist
Trist dar adevarat, asta este nivelul la care ne aflam, stii cum se spune:cere-i omului ce nu are.Cind se vor trezii, va fi deja prea tirziu, pentru multi dintre ei.
Si Creanga,, se indragostise'' cand era mic de fata preotului.La varsta asta se fac confuzii intre a place, a iubii, prietenie s.a
Cred ca esti Adolf Hitler, tu n-ai fost niciodata indragostit? Se vede, sincer.
Sa stii ca,chiar daca esti mai mare decat noi,astia care "abia stiu sa-si faca siretu la incaltaminte,dar ei "cica iubesc",nu ne pasa daca suferim sau nu,sunt sentimentele noastre,aruncate pentru o persoana care poate simti,sau nu acelasi lucru pentru noi. Daca nu e reciproc, normal ca suferim, dar daca e reciproc, ii bine si frumos, pana ne despartim bineinteles.
Sa stii ca o iubire din adolescenta poate dura chiar toata viata...:-
Fie fie imi poti spune cum vrei
din moment ce eu v-am botezat prichindeii (si voi aveti voie sa ma botezati cum vreti)
Cum vine asta "crezi" ca sunt A.H vreau sa fi sigur(a) pe tine cand dai un botez(nume/prorecla) ok? ne-am inteles
Ca sa-ti faci o idee relatiile mele au fost free (fara stres / intrebari inutile unde mergi.cu cine esti.ce faci in weekend "bla"-"bla"-"bla")nu m-am axat pe love story sau gen stupidităţi.Cand voi deveni serios? dupa 30-33 ani incolo pana atunci o sa ma plictisesc "poate" si o sa vreau familie/nevasta/copii dar ASTA DUPA 30 ani pana atunci mai am 5-7 ani sa traiesc cum poftesc
Ps:iubire e doar in basme si basmele sunt credibile doar pentru cei naivi(eu undeva pe la varsta ta care cred ca o ai 12-15ani nu imi permiteam "luxu" sa fiu naiv )
Hmm te rog frumos vezi ca prea ai sireturile LARD desfăcute ai grijă "porfi"-"porfi" să nu mi te inpiedici prea rău
Iubesc impropriu spus.Numesc,,iubire'' sentimentele care le traiesc...confunda prietenia cu iubirea.In ziua de azi vedem prea multe telenovele care pe multi ne influenteaza negativ.
Esti prea mica (vorbesc serios)
Pana la urma de ce ar conta varsta?
Pai conteaza, nu stiu de ce dar conteaza
Yes, sure
Cum sa nu...
Esti doar rau. eu am 17 ani poti sa zici ca si eu sunt mica da ma rog... Consider ca dragostea nu are varsta. Nu stiu de ce este atat de greu sa crezi asta. Nu ai fost si tu mic? Nu ai iubit?
Sa stabilim o chestie, frikk nu a spus nimic de asta, dar serios, sunt copii de 11-15 ani care sufera de mama focului dupa dragoste si iubesc neincetat. Si noi am fost mici si normal ca si noi 'am iubit', dar in ziua de azi e pur si simplu, patetic. Toti putoii se dau mari smecheri si iubesc si chestii de genul asta. La varsta lor imi rugam parintii sa ma lase afara sa ma joc si eu jocurile copilariei, ei ies afara in 'gasti' si fumeaza si beau si... ma rog, am fost acasa de sarbatori si am ramas mut cand am vazut ce s-a schimbat orasul in doar cateva luni, cat am fost plecat. Imi e si frica sa merg din nou acasa
Hmz ma cam indoiesc ca iubirea n-ar avea "varsta" ca dupa 60-70ani ce sa mai fie a? ca ii faci o atingere mai periculoasa si face Stop cardiac sau de la emotii ii se opreste inima de atata iubire?
mdea. Ok fie cum zici tu dar eu raman cu parerea mea. Iubirea n-are varsta(nu ai bunici? ei nu se iubesc, eu am si chiar daca mi se face rau cand o vad pe bunicamea ca inca il pupa e tot dragoste). Sunt de acord ca in ziua de astazi copii se maturizeaza mult mai repede, de exemplu am vazut acum cateva zile un pusti de vreo 10 ani cu tableta in autobuz, cred ca este si vina parintilor putin.
Si daca ajung sa se sinucida din cauza iubirii sa stii ca deja nu mai e vorba de varsta ci au probleme serioase a mansarda. Sunt si "copii mari" (oameni seriosi) care ameninta ca se sinucid daca sunt parasiti si unii chiar o fac(uitate la stirile de la ora 5).
In fine buna intrebare oricum.
Eh, acum, imi dau seama cat de penali sunt, dar totusi, sa nu uitam ca si noi am fost la fel!
Problema tot de la noi a plecat, sa zicem ca faci referire strict la comunitatea TPU... majoritatea copiilor de 11-12-13-14 ani, cred in "dragoste" din spusele noastre, dar de simtit nici vorba!
Pana ajung ei la stagiu in care poti discuta unul cu celalalt, sa poti face lucruri impreuna, sa traiesti impreuna, sa treci prin anumite situatii, probleme etc etc... Ei cred in dragoste da? dar daca ii intrebi pana acu s-au despartit de 100 de ori, s-au impacat, s-au certat, si asa mai departe. unde e stabilitatea in relatie numai vorbim de incredere si de sinceritate. Ei au decat notiunea de "dragoste"/"Iubire" atat. Ei nici macare sex nu stiu ce inseamna, nu stiu cum sa intretina un act sexual, ei nu cunosc multe aspecte pentru ei sexul este o obligatie in dragoste sa nu zic modul de a tine persoana iubita langa ei! Asa gandesc ei. Spune-mi daca gresesc undeva? Vreau sa aud parerea ta.
Fac si o paranteza, vreau sa-mi spuneti ce parere aveti, e legat tot de topic. Uitati ce a postat o fata de 12 ani!
"AlexaChristiana2000 intreaba:
Este un baiat. Eate colegul meu de banca.Credeti ca ma place mai mult ca pe o amica? Mereu cand intru pe mess, sau chiar si la scoala, se baga in vorba cu mine intotdeauna si nu se poarta asa urat cu mine cum se poarta cu alte colege si colegi.
Ajutati-ma, va rog! Voi ce credeti?
Daca ma ma ajutati, dau multe voturi castigatorului"
Acum intreb de ce dati sfaturi in dragoste si cum sa ai o relatie unei fete de 12 ani? Altceva mai bun decat sa se dea la baieti nu exista? 12 Ani sa fim seriosi!
Ea crede ca iubeste... de fapt in mintea ei asta inseamna dragostea (atractie). Daca i-ai spune ca nu o face si iai explica asa cum ai facut tu mai sus, sunt sigura ca nu ar fi de acord cu tine.
Ideea e ca in mintea lor copii iubesc asa cum stiu ei la varsta asta, si indiferent ce ai spune nu le poti lua convingerile personale.
Eu cred ca dragostea lor e simpla si pura(acum asta e parerea mea). Mi-ar place acum la varsta asta sa pot iubi ca la 11 sau 12 ani cat are fetita aceea.
Tu spui asa ca ai trecut prin viata ai trecut de 11-12 ani dar copii din ziua noastra la varsta aia nu stiu nici macar ce e aia dragoste de mama sau de tata din ce in ce mai multi copii nu-si iubesc parintii, stau inchisi, nu vorbesc, se refugiaza la calculator pe net si atat. Intra in anturaje proaste etc etc... ma intelegi ce vreau sa spun
E cam mult spus ca am trecut prin viata. Am doar 17 ani, inca ma consider un copil. Dar eu nu eram asa cum sunt multi copilasi pe care ii cunosc.
E adevarat ce spui tu, ca din ce in ce mai multi se indeparteaza de parintii lor, dar nu crezi ca exista si un motiv?
Nu cred ca intr-o diimineata un pusti se trezeste si zic"de azi stau toata ziua la calculator si nu mai vorbesc cu ai mei", eu cred ca tinerii sunt impunsi involuntar de parinti sa faca asta.
Si motivul il consider lipsa de comunicare. Dar asta cred eu. cine stie poate nu-i asa.
Pai la asta ma refeream lipsa de comunicare si tot odata dezinteresul parintelui fata de copil, multi parinti nu-si educa copii cand ar trebui si mai tarziu ii scapa de sub control si numai au ce sa le faca. Asta e noua generatie trebuie sa ne obisnuim cu ea. Eu personal la 12 ani nu aveam niciun interes sa ies cu vreo fata la 12 ani jucam scunsea, bambilici, atinsea cu totul si cu totul altceva cu fete am inceput sa leg prietenii de la 16 ani nu mi-e o rusine sa o spun si tot odata iti zic eu din propria experienta nu am pierdut nimic ca am inceput la 16 ani sa-mi fac prietene. De la 16 ani pana la 21 am avut timp sa fac absolut orice si sa leg nu una doua ci o gramada de prietenii. Acum am 24 de ani sunt la casa mea cum s-ar zice, n-am altceva ce sa spun, decat ca sunt ingrozit cand vad cum din ce in ce mai multi copii incep sa aiba " relatii " de la varste fragede si tot odata sin ce in ce mai multe fete care isi pierd virginitatea, inocenta de la varste tot mai mici. Multumesc ca ne-ai impartit gandurile tale
Da.si se sinucid la 12 -13 ani din iubire.sau se rup in cluburi de la 12 ani. asta e.