Pana la urma este vorba de o relatie, nu inseamna ca automat o sa se si casatoreasca, nu? Daca sunt de gradul 3, sunt rude indepartate, si exista posibilitatea sa nici nu fie rude de sange.
Este in functie de moralul fiecaruia. Poate fi ok sau nu.
Cat despre un posibil copil handicapat, se pare ca unii spun ca sunt sanse de sub 5% sa se intample asta.
Dar cum am zis, depinde cum accepta fiecare situatia.
Nu, pana la gradul 4 inclusiv. Altfel, se considera incest. Scrie si in lege. Presupunand ca relatia devine foarte serioasa, acesta e un impediment si nu te casatoreste nimeni.
De gradul 2 nu e ok pentru ca sunt rude prea apropiate dar de gradul trei e ok cat de cat. Adica eu am niste verisori care s-au casatorit asa si nu au nicio problema dar au fost inainte la preot sa le faca dezlegare
Daca va simtiti bine, ce mai conteaza gradele de rudenie (bine acum nici frate-sora ).
Cine poate opri dragostea? Asa sunt oamenii stai linistit in orice caz nu se vor casatori nu? Asta e viata plina de surprize
Relatiile intre verii de orice grad sunt permise in Romania.
Eu zic sa faci ce simti, nu te judec. Daca exista iubire adevarata o sa puteti trece peste orice obstacol, chiar si peste gradul de rudenie. Succes!:*
Buna.Cunosc o prietena care a fost cu verisor de gradul 2 sau 3 dar nu stiau ca sunt verisori iar cand au aflat au continuat sa fie pe ascuns. dar nu pentru multa vreme:*