Se poate face sex fara probleme pana la 7 luni, asa spun medicii si oamenii de stiinta, exceptie fac doar femeile care au risc masiv de avort, din motive fiziologice sau de alta natura.
Dupa nastere, este indicat ca femeia sa nu aiba sex, cel putin 30-40 de zile, cat sangereaza si aparatul ei reproducator este inca modificat din cauza nasterii, necesitand 1 luna de zile, sa revina la normal.
Religios, este indicat o perioada de 40 de zile, cat femeia scapa de sangerare si aparatul reproducator se reface.
Ce spune profesoara de religie, tine de parerea ei personala, nici macar de religie nu tine.
Eu i-as pune direct intrebarea asta ei, sa va explice, de ce trebuei barbatul sa se abtina si nici feemia sa nu aiba sex.
Atat timp cat sarcina se desfasoara normal, femeia insarcinata poate sa intretina raporturi sexuale ori de cate ori doreste. In primele 2 trimestre de sarcina actul sexual poate fi intretinut, aproape in orice pozitie sexuala. Cu trecerea timpului si cu cat sarcina progreseaza si burtica devine tot mai bombata, femeia poate experimenta care dintre pozitiile sexuale functioneaza cel mai bine in cazul sau, desi cele mai recomandate ar fi pozitiile in care femeia insarcinata este culcata pe o parte a sa si in lateralul partenerului, deasupra lui, in fata acestuia sau in stilul cunoscut cu denumirea ''doggy''. Daca sarcina decurge normal si nu exista nici un fel de restructie medicala in acel caz sexul poate fi practicat pana in saptamana de dinaintea momentului nasterii. Daca sarcina este normala si decurge in bune conditii, atunci relatia intima nu-i va provoca niciun rau bebelusului. Ba chiar dimpotriva, se apreciaza si considera ca mentinerea vietii sexuale regulate este mai degraba benefica, deoarece nu numai ca ajuta la intarirea muschilor pelvieni, ci mai ofera in plus si sentimente pozitive foarte necesare in aceasta perioada a vietii femeii. Iar starea psihologica din aceasta perioada este foarte, foarte importanta si in niciun caz femeia nu trebuie neglijata. Sanatate!
Eu unul nu am putut și nici nu m-am abținut. Am avut relații sexuale până aproape înainte să se nască ambii copii.
Pentru linistea ta consulta medicul ginecolog care urmareste dezvoltarea sarcinii. El iti va spune exact cand, cum si cat sex sa faci in timpul sarcinii.
Well practic nu stau chiar așa lucrurile, până cel puțin a șaptea lună de sarcină un cuplu poate fi activ sexual fără teamă, deși nu mai merge orice poziție, misionarul de exemplu e imposibil, totuși, doggy style și sexul oral e încă posibil. După naștere e mai complicat, mai ales dacă femeia a născut cu cezariană, gândește-te că tocmai cea trecut o mică ființă uriașă prin vaginul ăla, corpul ei extenuat, și probabil va sta mult timp cu dureri vaginale, cel puțin o lună două, sexul e imposibil, orice tip sex, cu excepția sexul oral, deși nu cred că îi arde un femeie, proaspăt devenită mamă să ți-o ia în gură, în orice caz odată cu nașterea copilului, nevastă-ta va da multă mai multă atenție copilului, trebuie să te aștepți că o periaodă vei fi persona numărul doi în viața ei, iar viața ta sexuală, bogată în alte timpuri, o val lua dramatic la vale, partidele vor mai rare, și mai scurte, fiind deranjate simfonic de miorlăielile celui mic, deci dacă urmează să ai un copil îți recomand cu căldură și un vagin artificial.
Oralul merge si in luna a noua fara probleme.
Doctorul nu interzice deloc. Cheful și dorința poate fi potolită cu o partidă de sex puțin mai delicat, pentru a nu deranja burta soției /iubitei. Se poate face până la 7-8 luni, apoi pauză două luni, din motive medicale
Din câte știu eu, dacă sarcina nu este problematică, se pot întreține relații sexuale fără probleme cu o femeie însărcinată până în a 6 a lună de sarcină (primele 2 trimestre). După perioada de 6 luni, este recomandat să nu se mai întrețină relații sexuale sau că acestea să fie mai rare. Acestea pot fi reluate după o perioada de 4-6 săptămâni de la naștere. ^-^
Naspa parca creeaza discomfort si are nu stiu un soi de teama ca ceva nune ok ca deranjeaza bebele acolo plus greu de gasit pozitia corecta ca nu te poti lasa ca lumea pe ea. Mai bine mergi la vecina pana naste nevasta hahha
catalina_2916 întreabă:
Parintele întreabă:
radu75 întreabă: