Eu il consider omorarea unui copil de catre mama sa, cu sange rece si premeditare. daca il aduci pe lume, chiar daca tu nu-l poti creste, mai are o sansa, poate cineva il va iubi si il va creste. Daca il omori, nu mai are nici o sansa, moartea e iremediabila.
Nu le condamn pe acele femei, sunt sigura ca se condamna ele singure destul si ca nici o femeie care face avort fara sa fie din cauza unor probleme medicale nu mai are o viata normala. Inteleg suferinta mamelor acre sunt nevoite sa intrerupa sarcina fiindca viata lor sau normalitatea bebelusului ar putea fi compromise. Nici ele nu reusesc niciodata sa revina la viata de dinainte, desi eu cred ca gestul lor este legitim. Celelalte insa sunt coninsa ca au remuscari permanente, in fiecare seara and incearca sa puna capul pe perna.
A m intalnit femei care aveau cate 8-10 chiuretaje si declarau asta cu seninatate. N u are importanta ca erau de etnie roma, tot fiinte umane sunt(teoretic). Ce vreau sa subliniez e ca unele persoane apeleaza la aceasta manevra de intrerupere a sarcinii cu foarte multa usurinta, ele nefiind interesate de nici o metoda de contraceptie. Merg sa-si faca un avort ca si cum s-ar duce la dentist sa-si faca o plomba.
Paul27, sa fim seriosi pe vremea lu ceasca era interzis avortul si toti aveau o gramada de copii am avzut cate 10-12, ce dumnezeului le dai sa manance la toti? multe au motive intemeiate sa nu-si doreasca un copil si decat sa il abandoneze la nastere sau sa-l arunce la gunoi mai bine avorteaza. apropo de abandonat, daca are mare noroc copilul este adoptat si crescut in conditii decente daca nu va fi vai de el toat viata la orfelinat. poate unii chiar nu au vazut sau nu au cunoscut persoane in cauza ca si mine care au crescut cu batai si chinuri pe la orfelinate.
eu nu am facut si sper sa nu fiu in situatia de a face avort vreodata, cele care s-au obisnuit sa faca asta sunt lipsite de educatie sexuala nestiind ca se pot utiliza o multime de metode contraceptive fara sa se ajunga la o sarcina. si nu, nu condamn aceste femei deoarece eu nu sunt nimeni sa -mi dau cu parerea sau sa critic pe cineva. poate si eu am facut anumite lucruri pe care nu toti le considera tocmai crestine.
Am 45 de ani si nu am nici un avort! In plus nu am luat niciodata medicamente ca sa nu raman gravida.Am respectat reguli elementare si poate am avut si noroc! O femeie trebuie sa tina la sanatatea ei! Condamn acele fete care considera avortul o joaca. Sunt si momente accidentale, probleme de sanatate si atunci nu ai ce face! Faci ce spune medicul!
@lolita. pai sa se gandeasca inainte sa faca sex la chestia asta. Pentru ce exista anticonceptionale?
Dupa mine avortul e mai mult decat o crima fiindca ucizi un suflet fara aparare... Decat sa faci avort mai bine il nasti si il dai la orfelinat.
Http://www.TPU.ro/......ze-ce-ati/
http://www.TPU.ro/......-din-lume/
http://www.TPU.ro/......eb-pentru/
doar 3. si mai sunt o gramada. De ce nu se foloseste functia "Caută întrebări sau răspunsuri:"? se gaseste in dreapta functiei "pune intrebarea ta aici"
Avortul este o crima. Cu mici exceptii, le condamn pe femeile care fac acest lucru si imi creste tensiunea cand aud opinii de genul celei exprimate de dof21. AVORTUL NU ESTE METODA DE CONTRACEPTIE. Crezi ca nu ii poti oferi strictul necesar unui copil? Foarte bine, foloseste anticonceptionale, foloseste prezervativul, sterilizeaza-te sau pur si simplu tine naibii genunchii lipiti! Vorba aia: ti-a placut sa stai regeste, acu' leaga-na si creste...
Sa nu se inteleaga ca sunt pentru interzicerea legala a avortului. Nu, nici vorba, s-a vazut deja ce inseamna o astfel de lege. Sunt insa pentru campanii cat mai dure impotriva acestei optiuni, pentru educatie sexuala continua si pentru condamnarea morala a mamelor care ajung in astfel de situatii. Cu exceptiile de rigoare - inconstienta varstei (zilele trecute posta o fetita de 11 ani care si-a inceput viata sexuala cu un baiat apropiat ca varsta), fetite prostite de oameni in toata firea, sarcini rezultate din violuri samd.
Si eu am pus aceasta intrebare si cred ca e un mare pacat sa omori un copil nevinovat. uitati-va la asta inainte:http://www.youtube.com/watch?v=m1jfYBqSwx8
Avortul este o crima! Sa ne trezim si sa spunem NU Avortului. ORICE FIINTA ARE DREPTUL LA VIATA, CU ATAT MAI MULT OMUL.
Parerea mea :|
NU. As condamna mai degraba o femeie care a facut un copil stiind dinainte ca nu ii poate oferi strictul necesar.
Nu se pot numi "femei". Orice copil are dreptul la viata si noi femeile nu le putem interzice sa traiasca oricat de greu ne-ar fi. Cel mai bine ar fi sa avem grija sa nu ramanem insarcinate daca nu ne dorim acest lucru.
Paul27 ai dreptate in timpul comunismului a fost interzis avortul dar cu democratia asta fiecare face ce vrea...:-|
Sincer avortul este un lucru oribil, nu stiu, cele care fac asta stiu ca le este greu ca poate la o varsta frageda sa aiba copii e greu, dar e mare pacat din punctul meu de vedere si apoi daca fata este la o varsta frageda mai ales poate avea riscul de a nu mai avea copii tot restul vietii.
DA condamn aceasta actiune 'Viaţa începe în momentul concepţiei'. Orice fiinta merita sa traiasca.
Giulia97Anna întreabă: