O femeie care face avort poate fi "condamnata" doar pentru ca nu a fost destul de responsabila sa se protejeze astfel incat sa nu ajunga la acel avort. Mi se pare normal sa faci avort daca nu ai cu ce iti creste copilul, daca nu ai familia ta (tu plus sotz), daca nu ai propria locuinta (separata de parintii tai sau ai sotului/iubitului), daca nu ai un job sigur si platit decent. De ce sa iti bati joc de un copil, chinuindu-l pentru ca nu ai ce sa ii oferi? De ce sa iti strici tie viata de tanara, crescand un copil? Avortul e chiar o decizie buna, in multe cazuri.
Poate da, dar daca e o fata la 14 ani, nu avem de ce sa o condamnam pentru asta. O condamnam pentru faptul ca nu a fost in stare sa se protejeze, pentru asta da. Cele mari, adica femeile in toata firea.nu stiu.Pana la urma e alegerea lor, daca vor sa omoare un sufletsel nevinovat, pentru simplul motiv ca nu sunt ele in stare sa se protejeze.
Avort cand ai de la 12 ani pana la 18-19 ani.Ar fi absurd ca un copil sa nasca un copil.Ar fi absrud ca un adolescent sa iti strice viata
Din punctul meu de vedere femeile care fac avort au o mare vina si zic asta pentru ca totul trebuia gandit dinainte sa se intample asta. Aici vb despre femei in general. Dar daca o donsoara, o copil ramane insarcinata atunci pot spune ca gandesc oarecum altfel. Un copil care urmeaza sa dea viata altui copil. Ufff. A cui viata va fi condamnata atunci? Oare nu cumva a amndurora?
Doamne fereste! cum sa faci avort? Vei arde in flacarile iadurile pentru eternitate, Dumnezeu da viata, doar El o poate lua, Biblie, preoti, religie, Sfintele scripturi, etc.
De ce sa faci avort? nu mai bine te chinui cu un copil pe care nu poti sa il intretii? nu mai bine il faci si il dai dupa cum spun multi idioti in grija statului? Nu mai bine isi piarde copilaria prin orfelinate, sa indure foamete, batai, sa fie distractia pedofililor din alte state, sa fie dat afara de acolo la 18 ani si sa traiasca liber pe strada?
De ce sa nu chinui un suflet? De ce sa ii opresti dezvoltarea intr-un mod nedureros in stadiu embrionar? De ce sa nu ne chinuim?
Sa ii multumim lui Dumnezeu, preotilor, bisericii pentru viata care o avem si intre timp sa mai facem o donatie!
Cine suntem noi sa condamnam sau sa judecam pe cineva? Nimeni nu e perfect, cu totii comitem greseli chiar si de neiertat.
Nu cred ca ar trebui condamnate... Dar desigur sunt niste persoane fara mila care isi omoara propriul copil! Fiecare considera cum vrea. Dar eu cred ca nu ar trebui sa isi omoare copilul!
Nu ar trebui condamnate. Inainte sa dai nastere unui copil trebuie sa fi sigura ca il poti creste.
Nu exista nici o scuza. Este ca si cum ai omori o persoana. De fapt chiar asta faci. Si daca chiar nu ai cu ce sa il cresti, macar il dai unei famili ca sa aiba grija de el sau il duci la un orfelinat sau la o manastire. Dar sa avortezi nu este niciodata o solutie.
Depinde... daca sunt olbigate din motive de sanatate, poate nu mai pot tine sarcina, insa in alte cazuri eu nu sunt de acord cu avortul. Trebuie sa te gandesti foarte bine inainte sa concepi un copil nu sa faci avort.
Gandeste'te ca omori o fiinta daca faci avort!