| Lluvia_8369 a întrebat:

Ce parere aveti despre gelozie? big grin

Răspuns Câştigător
| anOnimăăăă a răspuns:

Gelozia din punctul meu de vedere este o teama de a pierde o persoana la care tinem foarte mult, nu neaparat iubita/sotia.Acest sentiment se aplica pentru orice persoana la care noi tinem foarte mult.Nu e o boala, e un instinct de a ne proteja lucrurile cele mai de pret, e sentimentu de protectie exercitat asupra unei persoane dragi noua, si pe care nu dorim sa o pierdem in favoarea altcuiva.

4 răspunsuri:
| Marijuana a răspuns:

Un sentiment de care scapi greu.si uneori prea tarziu si odata ce ti-a intrat in sange:-

| Ana a răspuns:

Este buna dar in limite

| marilena04 a răspuns:

Gelozia este o dovada ca iubesti si tii ft mult la persoana de langa tine big grin

| daiana a răspuns:

Esti gelos pe o persoana(in viata de cuplu) cand o iubesti prea mult si nu vrei sa o pierzi.
cand esti nesigur pe tine si ti-e teama devi gelos.
citeste:
Gelozia nu este o dovadă de dragoste, spun psihologii, ci o manifestare a neîncrederii în sine. O persoană se simte aşa nu pentru că iubeşte, ci pentru că n-are încredere în sine ori în ceilalţi şi se teme să nu fie abandonată. Oricum ar fi, acest sentiment dă un semnal de alarmă că ceva nu este în regulă în relaţia voastră sau cu voi înşivă.

Uneori, cauzele sunt cât se poate de reale: partenerul s-a îndepărtat sau chiar s-a implicat într-o altă relaţie. În acest caz, poate a venit vremea pentru o reevaluare a legăturii voastre. Şi aici depinde dacă a fost o simplă aventură sau este mai mult. Alteori, gelozia nu are nicio bază. Care sunt limitele? De unde ştim dacă le-am depăşit?
Gelozia spune foarte multe despre modul în care persoana geloasă se percepe în cuplu. Cu cât îşi doreşte mai mult relaţia, dar nu are încredere în faptul că el merită să fie iubit, cu atât se poate simţi mai nesigur în relaţie şi ca atare va încerca să recapete siguranţa începând să-l controleze pe celălalt, adică devenind gelos.

Pe de altă parte, am întâlnit multe persoane care au înşelat şi aceasta i-a făcut să piardă încrederea în celălalt, considerând că, dacă ei au înşelat, şi celălalt o va face. Dacă ai un partener gelos, nu îi încuraja gelozia restrângându-ţi activităţile şi fiind aşa cum celălalt îţi cere.
pa, pa love struck