| seth2016 a întrebat:

Ce parere aveti despre relatiile deschise?

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Nu am o parere anume si mi-este indiferent. Cred ca fiecare om are dreptul sa traiasca in functie de propriile principii si credinte, iar daca acel cineva gaseste pe altcineva cu care impartaseste acelasi set de principii si credinte, cu atat mai bine. De aceea, pentru unii oameni va functiona, iar pentru altii nu, insa fiecare este liber sa faca alegerea care considera ca il va face fericit.

Relatiile sunt o chestie de principii, credinte si perspective. De aceea, in foarte multe cazuri, "relatia perfecta" este o chestie de perspectiva. Nu exista o relatie perfecta general valabila. Ceea ce pentru unii este o relatie fericita, pentru altii poate fi o relatie plictisitoare, de exemplu. Iar atat timp cat acest comportament nu dauneaza in niciun fel celorlalte persoane din jur, nu pot spune ca este o chestie rea sau buna. Pur si simplu pentru unii ar functiona si ar face relatia mai puternica, iar pentru unii nu si ar instala nesiguranta.

Cam asta este viziunea mea asupra celor care practica astfel de relatii. Poate sa mearga sau nu. Nu provoaca daune la nivelul altor indivizi, dar nu aduce nici beneficii altora, deci nu este o chestie nici rea, nici buna.

Daca eu as practica asa ceva, nu stiu. Nu stiu daca m-as simti confortabil stiind ca prietenul meu si-o trage cu altcineva, probabil ca as avea nesiguranta ca oricand ar putea sa intalneasca pe cineva care sa ii placa mai mult si sa se desparata de mine. Pana la urma ar ajunge sa cunoasca fete pe plan mult mai intim decat acum.

Dar cu siguranta pot intelege tentatia de a-ti dori sa cunosti, poate chiar sa ai sex cu alte persoane, din diverse motive, fara sa iti doresti sa ai o relatie cu ele. Uneori poate pentru ca nu ai avut multe relatii inainte de relatia prezenta, alteori pentru ca relatia a durat de foarte mult timp, alteori pentru ca simti ca imbatranesti si te gandesti ca pierzi numeroase oportunitati sau alteori pentru ca pur si simplu intalnesti pe altcineva de care esti foarte atras sexual. Mi s-a intamplat sa cunosc tipi de care sa ma simt foarte atrasa fizic vorbind, chiar daca nu aveam nimic in comun cu ei si cu care nu mi-as fi dorit nimic serios. Mi-a trecut prin cap ideea de a avea sex cu ei pentru cateva secunde. Nu am dat curs acestor idei pentru ca nu mi-as dori sa imi ranesc prietenul si cred ca as avea constiinta incarcata daca as face-o. Insa, sunt absolut convinsa ca nu sunt singura persoana intr-o relatie stabila care are timp de cateva secunde astfel de ganduri, deci imi imaginez de unde vinde dorinta si tentatia de a da curs acestor ganduri, adunate cu frustarile mentionate un pic mai sus, da, inteleg de ce unii oameni recurg la astfel de relatii, la fel cum ii inteleg si pe cei care nu o fac.

44 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

Una buna, din moment ce dintotdeauna am practicat-o. happy

| Satango a răspuns:

Persoanele implicate în astfel de relaţii au şansa de a rămâne mult timp împreună. Odată ce eşti deschis cu partenerul tău, îl laşi să te cunoască aşa cum eşti, şi nu e nevoie ca peste ceva timp să descopere lucruri care nu-i sunt pe plac şi să se ajungă la despărţire.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E ca la sistemele de incalzire. Exista doua tipuri :
- sistem de incalzire nepresurizat, cu vas de expansiune dechis (relatia deschisa)- asta nu lucreaza sub presiune si comunica cu exteriorul.Este sigur pentru ca nu exista riscul acumularii
de presiune in instalatie;
- cel presurizat cu vas de expansiune inchis (relatia toxica)-asta lucreaza sub presiune, nu comunica cu exteriorul si are nevoie de un sistem de siguranta aditional pentru a preveni acumularile de presiune (in cazul relatiilor putem vorbi de un psihoterapeut).

| seth2016 explică (pentru anonim_4396):

Interesanta metafora. A la Bertalanffy. happy

| seth2016 explică (pentru corbulalbrosu):

Te credeam un pic conservator happy.

| seth2016 explică (pentru Satango):

Da, asta contribuie la sanatate si la fericire.

| Drimmero a răspuns:

Doar pareri bune!

| LoveSleep a răspuns:

Depinde la ce te referi. "Relație deschisă" care îți permite să faci sex cu cine vrei tu, în afara relației, care e clar, o porcărie.
Sau "relație deschisă" în genul celei explicate de Ekanta.

| seth2016 explică (pentru LoveSleep):

Relatia deschisa e o relatie in care partenerii sunt de acord sa fie impreuna, dar nu sunt de acord sa aiba un singur partener. Pot agata pe altcineva, pot chiar avea o alta relatie de scurta durata cu altcineva (nu neaparat in acelasi timp).

| LoveSleep a răspuns (pentru seth2016):

Știu ce e, dar nu știam dacă știi și tu laughing
În orice caz, mi se pare aiurea. Din moment ce tu ieși și faci sex cu alte persoane, e clar că nu-ți pasă de cea cu care ești. Sau în orice caz, nu atât de mult încât ar trebui, ca să ai o relație.
Nu cred că e posibil să ții la o persoană și să nu te deranjeze că face sex cu vecinul sau vecina.

O sa razi, multe relatii sunt de durata. Partenerii sunt mai multumiti, mai fericiti si au parte de mai mult sex. Exista si dezavantaje bineinteles.

Și atunci care e rostul în a avea o relație?
Sau aia e pentru când nu ai nimic mai bun de fu... făcut.

Ai o astfel de relatie cand o relatie clasica nu-ti poate oferi ce vrei.

| seth2016 explică (pentru seth2016):

Tot ce vrei.

Atunci îți faci o relație care îți oferă tot ce vrei tu.
Ok, gata cu asta laughing
Mi se pare absurd, părerea mea.

Sunt altele mai tari ca asta laughing. Dar te iert.

| NyctophobicGhost a răspuns:

Da, daca vrei sa incepi sa-i cauti motive partenerului, da-i accept si la swing.Mie imi pare ca primul pas prin care se strica relatia.
Na, poate unii sunt mai deschisi, dar ii vad ca se racesc foarte repede si ajung la partaj.N-am facut un studiu pe tema asta, posibil sa am un anturaj predominant presarat de divorturi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Sunt oarecum normale pana la o varsta... Dupa aia mi se par imature.
Nu am privit cu ochi buni relatiile mai 'neconventionale' niciodata, fiind crescut intr-o familie enervant de calma.
Prietenii cu beneficii si prietene cu care sunt foarte apropiat (flirturi permanente) am avut permanent, dar cand apare ceva mai special, ori am ochi doar pentru ea, ori ma imprietenesc cu ea si nu numesc chestia aia o relatie.
Nu mi-ar placea nici sa ma afisez cu o tipa in postura de iubit, daca nu ne suntem tocmai fideli.
Prin grupul de prieteni am avut si fete de-a dreptul curve, nu m-a deranjat absolut deloc, o 'ardeam' cu ele fara sa simt ca ma fac de rusine... Dar in relatii cer si ofer seriozitate big grin

| Oana92 a răspuns:

Daca lor le e bine si sunt multumiti asa... Eu as fi curioasa sa scormonesc dupa motivele care ii determina sa se implice in astfel de relatii big grin

| seth2016 explică (pentru Oana92):

E un mod de a fi fericit.

| Oana92 a răspuns (pentru seth2016):

Alegerea unui astfel de mod de a fi fericit depinde de ceva factori. De la valori, la experiente anterioare, la temeri, asteptari si la contextul de viata din acel moment big grin Cel mai probabil, in 10 cupluri vei gasi 20 de motive diferite pentru asta. De asta ziceam ca as fi curioasa de motivele lor :d

| seth2016 explică (pentru NyctophobicGhost):

Swing e alta mancare de fantome, Ghost. happy Swing e cand iti oferi sotia altuia si iei sotia lui. Libertatea e mai mica la swing.

| seth2016 explică (pentru Oana92):

Da, ar merita studiat. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

"-Iti iubesti prietena? "
"-Da! "
"-Unde e acum?"
"-Se arde cu altul."

Mie nu mi-ar conveni, ca dupa aia m-as intalni pe strada cu toti cu care s-a ars ea si nu prea mi-ar conveni.
Eu cred ca isi pierde din valoare, cu cat se arde cu mai multi, dar e doar parerea mea.
Vorba aia, la toti le plac da nu vrea nimeni sa ramana cu una laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

La toti le plac cur.vele* Hai pe bune, imi stergeti si cuvintele mai nou?

| NyctophobicGhost a răspuns (pentru seth2016):

Repet, ca ar fi un pas, nu ca ar fi ceva identic sau nu stiam cu ce se mananca.Cu Nutella parca trebuie sa te prezinti, la o astfel de partida.Treaba lor.

| seth2016 explică (pentru NyctophobicGhost):

Ma bucur ca ai prins ideea cool

| UnBroken2016 a răspuns:

Cred ca 2 oameni au o relatie sexuala destul de anosta daca aleg sa se culce si cu alti oameni. Daca sexul e bun, nu vad de ce ar face-o cu altii. Dar, sunt si oameni care pur si simplu nu se multumesc doar cu unu/ una,

| RAY a răspuns:

Sunt in conformitate cu evolutia umanitati desi e o idee buna, omul are nevoie de atasamant emotional si de poligamie sexuala, personal cred ca o astfel de relatie mentine o relatie mult timp pentru ca dorinta sexuala e satisfacuta dar ai nevoie si de iubire

| Sociopat a răspuns:

De tot rahatul.

Întrebări similare