| depression17 a întrebat:

Ce parere aveti despre sexul inainte de casatorie? Mie mi se pare complet normal, de exemplu daca 2 persoane se casatoresc si descopera abia dupa ca nu sunt compatibili, ce vor face? Divort sau inselat, logic. 2 la mana, ce treaba are sexul cu religia? Nu poate dormi popa noaptea ca ai facut sex inainte de casatorie?

10 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Suntem în 2023. Nu cred că mai e asa taboo acest subiect.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Auzi, da cate femei căsătorite care au făcut sex și NU au avut orgasm știi?

| Violleta2022 a răspuns:

Daca a functionat asta pentru sute de ani ca femeia si barbatul sa fie virgini inainte de casatorie, iar casatoriile au fost reusite si unite in proportie de 90%, nu vad de ce nu ar mai functiona si azi, cand se face sex fara inainte de casatorie si ciudat, desii sunt pe incercate, ajung dupa cativa ani la divort, desi esuate.
Unde logica ca trebuie sa fie doar compatibili sexual cand in realitate sexul este responsabil de un sfert dintr-o relatie de casatorie, restul fiind: dragoste, respect, loialitate, compromisuri samd.

Deci, daca privim statisticile, cum crezi ca este mai bine?
Inainte, fiind virgini sau acum, liber la sex?

| dullcat a răspuns:

Buna. Mi se pare normal, dar ce spui tu dupa,, ce vor face?'' nu e deloc normal. Daca ar exista comunicare si intelegere s-ar putea ajunge la ceva care sa-i satisfaca pe amandoi, iar actul sexual ar fi ce trebuie. Dar fiindca romanii au asa o mentalitate pasiv agresiva in ce priveste comunicarea, mai ales despre sex, evident ca se ajunge la divort sau inselat. Cand vom sti sa fim oameni, va scadea si rata acestor evenimente fericite.Momentan, consider ca nu prea e mare diferenta intre noi si animalele care doar scot sunete.

| troleibuz a răspuns (pentru dullcat):

Unde nu exista compatibilitate degeaba exista comunicare, o femeie cand nu e potrivita pentru tine nu se uda si punct. Nu are sens s-o chinui, s-o trimiti la medici, sa faci din sex o povara.

| dullcat a răspuns (pentru troleibuz):

Mi se pare amuzant ca ai interpretat asta ca ceva neplacut, chinuitor pentru femeie, ca si cum e vina ei pentru ca nu merg lucrurile. In relatie exista si barbatul, iar consilierii pentru probleme de natura sexuala exista si ei. Sunt cupluri care si-au rezolvat frustrarile de la acest capitol, mergand amandoi la consilier.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru creștini nu este tocmai ok. Pentru ceilalți, da.
Compatibilitatea dintre un cuplu nu e neapărată data de sex, ci și de sentimente mai profunde. Compatibilitatea exista sau nu. Un cuplu compatibil de la 80% în sus, nu ajunge la divorț, înșelat, etc.

| Num?numescBrBr a răspuns:

Sexul înainte de căsătorie poate fi considerat un păcat în anumite credințe religioase, dar asta nu înseamnă că toți credincioșii respectă această regulă. Dar, sexul este ceva personal și e responsabilitatea fiecărui individ să decidă când și în ce condiții se va întâmpla.

| LarisaChe07 a răspuns:

Sa moara Franta daca n-ai scris un roman, si nu mai prostii.

| Paendeo12 a răspuns:

Nu am avut rabdare sa citesc, decat pe sarite, dar trebuie sa intreb: ce ar aprecia Dumnezeu mai mult, un cuplu care a așteptat binecuvântarea, cununia religioasa si cand ajunge acasa bărbatul o ia la palme si o violeaza (fara consimțământ, tot viol se numeste, indiferent ca sunt căsătoriti sau nu), sau un cuplu care "spurca" patul din iubire? Ca pacatoasa de mine are si orgasm, si un copil pe drum si un soț minunat (am facut doar cununia civila) si a fost totul din iubire, preacurvie cum o mai numesc unii.