| florinuk a întrebat:

Ce parere aveti despre violuri abuzuri sexuale cine poarta cea mai mare vina victima sau agresoru? Inafara de victime sub 15 ani.

5 răspunsuri:
| TąNyą a răspuns:

50%-50%
Fetele care se poartă ca adevărate centuriste. Devină sunt cum se imbracă. logic că trezesc interesu si sunt violate/abuzate, etc.
La agresor mă abţin. înseamnă să fi prost să violezi, abuzezi, etc. Adevăraţi tâmpiţi.

| stresu a răspuns:

Un barbat adevarat e cel care face o fata sa isi doreasca sa fie cu el in pat sau accepta respingerea demn. Cine forteaza nu e barbat. Multi dau vina pe fete - da, unele se dezbraca nu imbraca atunci cand ies sau au gesturi vulgare; dar daca zic nu, apai NU ramane! Asa responsabilitatea agresorului scade cu 10%, nu mai mult ca suntem oameni si pana si animalele au limite!
Ca persoana care a discutat cu victima unui astfel de abuz va supn ca nu e usor deloc sa treci peste si iti poate distruge increderea in oameni pe veci! ca sa nu mai zic de posibilitatea de a avea o relaie normala. Desigur in sistemul jjudiciar faza cu "ea a vrut-o" merge des. De aceea la mine in oras desi stiu numai eu 4 victme, nimeni nu a depus plangere ca sa evite scandalul si oricum o sentinta nefavorabila.
Ma rog, cea mai buna metoda este sa ai o atitudine normala si sa traiesti fara reama ca sare unul pe tine. In SUA au bagat deja trusele in caz ede viol pe care sa le aiba fiecare femeie. Eu sper ca nu ne-am dezumanizat chiar in asa fel incat sa trebuiasca si la noi!

| Ela_PuRpLe a răspuns:

Depinde de la caz la caz.
De ex daca victima cauta cu lumanarea, atunci intr-un fel e si ea de vina, dar uneori si daca e imbracata decent si isi vede de treaba tot e posibil sa fie abuzata si in acest caz nu e vina ei.
Totusi eu zic ca si daca victima e imbracata f provocator, nu ar trebui sa se comita abuzuri sexuale. Ce naiba, sunt animale nu se pot abtine? Un om normal la cap nu ar folosi forta, nu ar abuza sexual pe nimeni.

| Fuck Googăl. Ask me! a răspuns:

Mi se par cele mai cinice actiuni. Depinde de caz.
Victima poate uneori sa si-o caute si ea.
Agresorul are in cele mai multe cazuri vina. Pentru ca poate fi victima totodata si el a alcoolului. Nu-si da seama ca distruge viata victimei. Nu poate sa gaseasca vreo... si s-o... pana nu mai poate? straight face
E printre cele mai groaznice lucruri care i se pot intampla unui om. straight face

Sa ne fereasca Dumnezeu de oameni ca acestia.