Se spune ca nu ar trebui sa suferi pentru ca s-a terminat, ci sa zambesti fiindca s-a intamplat! De ce? Pentru ca, oricat de naiva vei crede ca sunt dupa ce vei citi asta, cred ca a iubi este cele mai bun, frumos, special sentiment pe care cineva il poate trai.
Si da, iubirea presupune riscuri, printre care si riscul de a suferi. Dar, se mai spune si ca "daca nu risti, nu castigi!" si, pana la urma, tot timpul trebuie sa ne asumam riscuri, orice activitate am alege sa intreprindem, vom realiza ca presupune riscuri.
Si nu in ultimul rand, daca iubim cu adevarat realizam ca la un moment dat vom suferi, dar altfel, daca lucrurile ar fi simple, usor de rezolvat si de inteles, atunci unde ar mai fi farmecul, unde ar mai fi lupta pentru ceea ce iti doresti cu adevarat, cum ai mai pretui la sfarsit rodul muncii, cum ai mai avea acea satisfactie ca ai reusit ce ti-ai propus, ca ai aratat si ti-ai aratat ca iti pasa? Si daca nici iubirea nu merita lupta, sacrificiu, puterea de a suferi si de a trece cu fruntea sus peste toate obstacolele, atunci ce merita?! Mediteaza la asta!
Sper ca raspunsul meu sa iti fie folositor!
Era un proverb: "Cine nu vrea sa greseasca, sa nu mearga la razboi".
EU zic ca e bine sa incerci sa ai cit mai multe relatii romanctice. Numai asa iti vei face experienta in dragoste si vei invata sa iti controlezi sentimentele.
Prefer sa iubesc :X. Dar daca partenerul te iubeste nu o sa te faca sa suferi. Iubirea e ceva normal si de ce sa te gandesti la partea negativa ca o sa suferi. Pana la ajunge a suferi sunt mi de clipe frumoase alaturi de persoana iubita.
De ce sa nu iubesti deloc? Doar pentru ca ti'e frica ca o sa suferi cand o sa se termine? Eu am trait iubirea si m'a zguduit suferinta dar mereu am mers mai departe si azi iubesc din nou:X.In final, iubeste ca e cel mai frumos sentiment si nu te teme de suferinta ca daca nu te distruge, te ridica
Un vechi proverb zicea: "Cine nu vrea sa greaseasca, sa nu mearga la razboi". E bine sa incerci sa legi cite mai multe relatii romantice. Numai asa iti vei face experienta in dragoste.
Bună,
Dacă îţi este teamă de iubire nu o să afli ce este acest sentiment.
Dacă persoana pe care o iubeşti ţine la tine, nu zic că nu o să te facă să suferi, dar o să sufere şi ea lângă tine.
E grea aceasta lovitura.adica sa suferi.eu in momentu` asta nu regret ca il iubesc.regret ca sufar.deci daca nu il iubeam.nu sufeream.prefer in unele cazuri.sa nu iubesc
O sa iubesc de cate ori o sa am ocazia,e un sentiment frumos,nu-mi e frica de suferinta. Iubim,suferim si mergem mai departe,iar iubim,iar suferim pana dam de o alta iubire si viata continua de fiecare data, chiar daca doare.Ce nu te doboara, te face mai puternic!
Eu personal...prefer sa nu iubesc deloc.Mie una mi-e frica de suferinta.De un an ma apasa o durere ingrozitoare.Il iubesc nespus de mult si degeaba.E greu sa ti la cineva, dar fara rost.
Dar...recunosc ca e foarte frumos sa iubesti, doar sa ai pe cine, nu orice badaran.
Aici nu e vorba de preferinte iubirea vine cand te astepti mai putin, la un moment dat oricine va iubi, va suferi pentru ca asa e viata...Vei vedea! Te pup.
Andra, nu te cred naiva, mi-ai dat un raspuns foarte argumentat care mi-a dat putin de gandit. Va multumesc pentru raspunsuri.
P.S as dori cat mai multe pareri sincere si fara ocolisuri. Ms:X
Mai bine as suferi din dragoste, decat sa nu simt niciodata acel sentiment care te face sa zbori si te face sa zimti fluturi in stomac
Dupa cum stii, eu aleg "mai nb sa iubesti si sa suferi" pentru ca asa e cel mai bine.Ai trecut si tu prin viata.Stii ce inseamna sa iubesti si sa suferi.:-pceau
EU zic ca e bine sa incerci sa ai cit mai multe relatii romanctice. Numai asa iti vei face experienta in dragoste si vei invata sa iti controlezi sentimentele.
Este mai bine si pentru tine caci fara dragoste un om nu poate traii!
Sa iubesc, sa nu fac sa sufar si sa nu sufar decat putin caci iubirea fara suferinta nu este iubire.
KikiRiki98 întreabă:
Mazzenine întreabă: