| Da660 a întrebat:

Ce reprezintă testul hcg cu valori de 447.4 mui/ml?
Este negativ sau pozitiv în legătură cu o sarcină?

18 răspunsuri:
| Floridori a răspuns:

Teoretic, valorile peste 5, sunt considerate pozitive pentru sarcina.Cazul tau, este particular, insa, iar faptul ca valorile sunt mai ridicate, nu inseamna ca exista o sarcina, ci ca organismul are nevoie de timp sa-si revina pentru a ajunge la valorile normale, sub 5.

| Floridori a răspuns (pentru Floridori):

Ca o completare, valorile acestea sunt echivalente unei sarcini de 4 saptamani si 2-3 zile, calculate din prima zi a ultimei menstruatii.

| Da660 explică (pentru Floridori):

Sunt tot eu aici...cea cu valorile pe care ți le.am spus că au scăzut de la 900 pana la 447

| Floridori a răspuns (pentru Da660):

Stiu.De aceea ti-am spus ca in cazul tau este diferit.
Daca ai face in continuare teste, ai putea observa cum valorile scad treptat, pana ajung la nivelul normal.
Este un proces firesc, deoarece dupa avort sau nastere, aceste valori nu pot sa scada brusc.Organismul are nevoie de timp pentru a reveni la echilibru.
Testele de sarcina, sau testele de sange beta-hCG vor indica un rezultat pozitiv pana cand valorile hormonului vor fi sub 20, respectiv 5mUI/ml.Asta pentru ca testele nu detecteaza sarcina in sine, ci valori ridicate ale acestui hormon specific sarcinii.Iar valorile pot fi peste limitele normale pana la 6 saptamani dupa avort sau nastere.

Se poate cumva să mai crească testul b hcg după ce a scăzut atat de mult?
De la 900 la 447?

Nivelul hormonal scade deoarece nu mai este secretat la origini, numai ca pana se stabilizeaza nivelul normal in sange, mai dureaza, deoarece acesti hormoni trebuiesc sintetizati de organism.
Imi pare rau sa iti spun, deoarece inteleg ce inseamna o sarcina pierduta (iar scenariul in cazul meu a fost unul de filme horror), dar va trebui sa te concentrezi pe refacere, atat fixica, cat si emotionala, sa mergi la un medic ginecolog bun, sa faci investigatii si sa incerci din nou sa ramai insarcinata.
Daca ai minim 3 sarcini pierdute, trebuie sa investighezi cauza bolii abortive si sa tratezi daca se poate, sau sa auxiliezi viitoarele sarcini in a se dezvolta.

Și este în regula sa o facem cu protecție pana trece toată treaba?

Ar fi ideal ca in urmatoarele minim 3 luni sa folositi protectie, pentru a avea timpul necesar, atat pentru refacere, cat si pentru investigatii.

Da, stiu asta, dar ma refer dacă e în regulă din punct de vedere dacă ar face rău sau nu treaba asta, dacă afectează cu ceva

Protectia nu face rau niciodata, cu exceptia metodelor hormonale, care trebuiesc administrate numai la indicatiile medicului.

Bună din nou!
Vreau să ma mai lămuresc acum cu ceva...

De ieri data de 02.09. 2022
A început să vină menstruația, este normal?

Adică sunt toate simptom3le premenstruale, cum ar fi:
Dureri sâni, crampe specifice menstruației...etc
Ieri a început câte puțin să curgă, și azi mai mult...ce inseamna asta?
Poate să reapara așa repede după un avort spontan?

Menstruatia poate sa apara dupa 4-8 saptamani dupa pierderea sarcinii.
Daca menstruatia intarzie mai mult de 8 saptamani, ar fi ideala o vizita la ginecolog, iar daca apare mai devreme de 4 saptamani, este destul de probabil sa nu fie menstruatia.
Cele minim 4 saptamani (28 de zile) se calculeaza din prima zi in care a aprut sangerarea ce a anuntat pierderea sarcinii.

Păi și până la urmă asta e menstruația?
Sau nu?

Cand a avut loc prima zi de sangerare atunci cand s-a pierdut sarcina?

Pa a început cu vreo 3 zile înainte sa fac testul beta hcg care a iesit 900
Și sângerarea a tot continuat câte puțin, câte puțin...pana ieri când a început să am simptome de menstruație...si a curs puțin
Și acum a 2-a zi curge normal
Ce să însemne?

Întârzierea menstruatie este cam de o săptămână de la ultima menstruatie

Sangerarea actuala poate fi considerata menstruatie 100% numai daca sangerarea produsa de avort a inceput pe data de 6 august sau mai devreme de aceasta data.

| just4ubr2015 a răspuns:

Pozitiv o mamica fericita