anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce sfaturi recomandati unei fete timide sa scape de timiditate?

Răspuns Câştigător
| MaLinKa a răspuns:

Trebuie sa intelegi ca toti suntem oameni si nu ar trebui sa-ti fie rusine in jurul lor. Toti suntem la fel. Daca vrei sa scapi de timiditate - invata ce este kurajul!

11 răspunsuri:
| Sweet111 a răspuns:

Te dezavantajeaza faptul ca esti timida si nu reusesti sa convingi prin exprimarea a ceea ce esti si potentialul pe care il ai?

Primul pas si cel mai important pe care trebuie sa-l parcurgi reprezinta o conditie a reusitei tale: sa-ti doresti din tot sufletul depasirea timiditatii, daca ai ajuns la concluzia ca aceasta te caracterizeaza. Numai in acest fel vei fi pregatita sa urmezi sfaturile de mai jos.

1. Studiaza-ti limbajul corpului, de la privirea ocolita la felul de a te aseza pe marginea scaunului, vocea prea inalta sau prea joasa, tacerea tensionata, mimica si gestica impietrite sau teatrale, pe care cei din jur nu prea "le gusta".

Incearca sa privesti firesc, in ochi, persoanele din fata ta, deoarece acest lucru transmite sinceritate, incredere si, de ce nu, simpatie. Pozitia spatelui tau nu trebuie sa fie decat dreapta si impunatoare, deoarece exprima siguranta si stima de sine. Daca este nevoie sa dai mana cu un partener de afaceri, strangerea de mana nu trebuie sa fie defensiva (moale sau doar schitata), dar nici ofensiva (puternica). Exerseaza cum ar trebui sa procedezi, acasa, cu persoane apropiate tie, care pot si sunt dispuse sa-ti sustina eforturile depuse pentru depasirea timiditatii.

2. Studiaza-ti modul de a comunica verbal, evitand conversatia lacunara, laconica si mai ales tacerea, care este blocajul cel mai frecvent. Incearca sa redai tacerii o incarcatura emotionala, deoarece si aceasta poate fi un mod de comunicare: stimulativa pentru ceilalti printr-o mare putere de a asculta; incruntata, tensionata, agresiva, inhibanta sau autoinhibanta; ironica, dezaprobatoare, dispretuitoare, cu un rol defensiv sau meditativa, filosofica. Renunta la tacerea golita de prea mult sens sau la cea care abunda de sensuri, la tacerea brusca sau prelungita.

3. Abandoneaza-ti felul de a fi singuratic, placerea singuratatii sau teama de oameni. Teama pe care o resimti in mod subconstient este de fapt teama de teama, mai mult imaginara. Incearca sa fii mai indrazneata, sa cauti compania celorlalti, incearca sa-i cunosti si sa-i intelegi. Dezvolta comportamente sociale armonioase si eficiente interpersonal. Gandeste-te ca toti trebuie sa interactionam intr-un fel sau altul, voit sau nu. Lumea este formata din noi toti!
Bafta!
pa pa wave

| Dianné a răspuns:

Doar cu multa vointa poti 'scapa'. Eu nu vad alta solutie! kiss

| eusiatat_9429 a răspuns:

Pai e cam greu sa dam sfaturi, oricum daca vrei sa scapi de timiditate trebuie sa iti iei inima in dinti si sa accionezi, adica sa faci cam tot ceea ce iti e teama sa faci, iar in timp o sa vezi ca o sa devi chiar tupeista, trebuie doar sa iti castigi increderea in tine. Bafta

| Axellexa a răspuns:

Nu-i recomand asta... o sa para penibila daca incearca sa se schimbe dintr-o data si plus de asta fetele timide si la locul lor vor fi respectate de cei din jur. Vrei cumva sa devii o piti din aia de care trag toti baietii? Nu te sfatuiesc.Fii cat se poate de naturala.

Răspuns utilizator avertizat
| gaga_1887 a răspuns:

Blowjob

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu vreau sa devin piti, vreau doar sa pot sa fac lucrurile pe care le gandesc si pe care mi le doresc fara sa imi fie teama de ce o sa zica sau o sa faca cel de langa mine. Din cauza timiditati mele am probleme in relatia de cuplu si as vrea sa fac o schimbare...dorinta este, dar lipseste curajul

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

:* Va multumesc pentru sfaturi

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gaga...chiar nu cred ca o sa tin cont de sfatul tau big grin

| CaRamYc a răspuns:

Vorba lui Axellexa trebuie sa fii cat de natuala poti dar daca intr-adevar vrei sa devii tupeista trebuie sa nu te gandesti la urmari cum ar fi ca te refuza sau lucruri pesimiste, adica asa fac eu si merge.

| SereDulcik a răspuns:

Pfff, cam greu problema asta o aveam si eu pana cand nu mai puteam rezista si i-am spus in fata, si nu spun ca a iesit rauwinking