Buna scumpa.
Ce pot sa spun.Eu zic ca e si pb lor, ar trebui sa se gandeasca si la posibilitatea ca tu sa fii timida si sa nu le vorbesti doar din acest motiv. Daca ei ar incerca sa iti vorbeasca si-ar da seama ca esti o fire placuta si nu ai mai fi marginalizata asa cum spui.Deci eu consider ca e in parte si vina lor.
Acum. ce e de facut. e greu de spus.In general cand ai o anumita teama (nu chiar toate, de ex moartea nu se pune ) trebuie sa te supui cator mai multe lucruri de acel gen pentru a ti-o putea suprima...alta solutie nu prea exista...
Incearca sa te gandesti mai mult de ce anume iti e teama cand ignori persoanele pe langa care treci? Banuiesc ca in mare e teama de penibil.sa nu cumva sa saluti si sa nu ti se raspunda, sau sa te balbai de la emotii...sau eu mai stiu ce.
Totusi faptul ca ai inteles ca timididatea nu-i un lucru bun pentru ca poate capata o alta interpretare este cel mai important pas spre a -ti schimba comportamentul.
Incearca sa te gandesti ca e mai naspa sa nu saluti decat sa iti scape cine stie ce explamatie ciudata si sa devii penibila. Daca esti pusa intr-o situatie penibila si ai inteligenta necesara poti cu usurinta sa o diminuezi sau chiar sa redirectezi situatia spre una favorabila tie!
Pana la urma de ce anume iti e teama si treci pe langa ei fara sa ii bagi in seama? Timidatea are si ea o explicatie, nu provine chiar asa de nicaieri...Revino eventual cu un raspuns pentru a ne fi mai usor sa iti dam un sfat.desi sincer, cred ca in situatia asta ajutorul il vei primi mai degraba de la tine insati decat de la noi.
Nu sriu... dar nu cred ca e vb de teama ci mai bine zis ma inspaimanta gandul ca stau cu colegii mei aprox 7-8 ore pe zi si nu comunik deloc cu ei si asta din cauza mea crd. Insa chiar si daca incer sa par amabila si draguta nu e bine nici asa, pentru ca tot aceiasi e situatiaNu stiu ce as putea sa fac?Vreau sa ma schimb dar nu stiu cum?!
Faza e ca de la o vreme sunt privita cu alti ochii(la inceput toti colegii[baieti] erau in preajma mea-doar ca eu aveam prieten atunci)ceva s-a intamplat, deoarece comportamentul lor fata de mine s-a schimbat radical si de aceaa in unele zile pur si simplu ma simt marginaliza pentru ca nici macar un "buna cf?" nu pot sa scot de la ei.Park le-ar fi frica sa vb cu mine sau nu stiu ce le fac de se comporta asa? Sunt genul de fata cuminte si poate nu le place asta...Chiar nu pot sa-mi explic ceea ce se intampla cu mine si cu cei din jurul meu.
ink ceva:im momentul in care ma simt in largul meu nu mai sunt chiar asa de timida si eu asta vreau sa ajung sa ma intelg bine cu ei ca sa nu mai trebuiask sa fiu retrasa(nu stiu daca e cuv portivit)
Poate sunt ei prea diferiti de tine si nu gasesti niciun subiect comun pe care sa il puteti apoi dezvolta.nu stiu ce sa zic.cred ca iti e tare greu daca stai asa fara sa socializezi.Nu prea inteleg chestia cu "daca incer sa par amabila si draguta nu e bine nici asa, pentru ca tot aceiasi e situatia", adica daca incerci sa le vorbesti.nu vorbesc cu tine?! nu pot sa cred ca vorbesti."unor pereti". poate mi-ai putea da mai multe detalii?
da' e f ciudat, in general tocmai ca atunci cand ai prieten nu prea mai sta niciun baiat in preajma ta. poate esti tu f draguta si ii intimidezi.nu stiu ce sa zic.si eu am avut o perioada in care eram marginalizata pentru ca eram considerata "ochelarista care stie doar matemate si sa ia note mari" da' apoi am inceput sa fiu mai deshisa, sa intru in vb cu ei si multi mi-au zis ca la inceput nu se apropiau de mine pentru ca aveau impresia ca sunt fitoasa si ca ma cred mai inteligenta decat ei(si eu niciodata nu am avut chestia asta cu stampila asupra oamenilor din jur.ca unu-i prost sau altu-i urat) dar pentru ca ei nu ma cunosteau isi formasera o parere numai tinand cond de "ambalaj". acum nu stiu ce sa zic de tine. daca ai avut o perioada in care te intelegai bine cu ei si dintr-o data nu te mai baga delco in seama.Nu poti sa te duci si tu in pauza langa grupul lor si sa intrii in discutie? poate nu te vor baga prea tare in seama din prima, dar apoi daca vei continua ca esti deschisa si ai dorinta de a ti-i face amici nu cred ca nu te vor introduce in grupul lor.
faptul ca esti cuminte e o mare calitate si daca pb lor este ca vor sa aiba in preajma niste fete rau famate atunci nu vad sa fie cazul sa te schimbi sau iti bati capul cu ei, mai bine singura decat cu asa amici.
pe scurt, in afara de a te duce si a-ti petrece timp in preajma lor nu vad altceva, poate doar sa te duci si sa ii intrebi direct de ce te ignora insa nu cred ca e ok varianta asta pentru ca e o varsta in care mai ales baietii (care se maturizeaza mai greu) iau cam totul in ras pentru ca asa li se pare lor ca sunt mai interesanti.
Tu esti mai sensibila si crezi ca daca le spui ceva te ignora, daca vrei sa iti fie prieteni trebuie sa le fi si tu prietena, poate ca tu te poti schimbat dar sub`constientul tau te face sa ii eviti, cred ca te poti schimbat si nu trebuie sa fi asa timida toata lumea e timida fa-ti curaj sa le vorbesti in viitor mult succes:*
RRSecularHumanist întreabă: