Nu suna pretentios, doar ca nu ne sunt permise unele lucruri.Totul pleaca daca privim in trecut, de la prima varsare de sange dintre frati cain si abel( nu s-au inteles prea bine, nu?)
De ce? Deoarece ni s-a dat de sus sa cunoastem si raul(nu doar partea frumoasa a lucrurilor.)Si desigur au existat ceva controverse, atunci cand am fost creati.Cineva se pare ca era impotriva creatorului. Ceva de genu mandriei ( EU,, satan,, care am fost aici de la inceput, nu accept oameni) deoarece oameni au fost creati cu ceva care cei de sus(ingeri/satan) nu aveauAuto-deducere! Apoi alungare lor din cer, pusi pe pamant, alaturi de noi. Dintre acest sinistru razboi intre d-zeu si satan, noi oameni suntem prinsi la mijloc, in rahatul lor d'avea a ispitit-o pe Eva se muste din mar, deoarece satan nu ne are la inimioara(cum eu satan sa privesc in ciuda fericirea oamenilor? A reusit cu noi oameni deoarece nu avem experienta lui satan, cu toate ca suntem creati mai bine decat el, ironic, nu-i asa, a? Apoi incercare la isus sa-l ispiteasca, a fost un adevarat esec. Deoarece l-a trimis pe isus inspre ciuda lui satan, nu sa salveze omenirea din pacat...
ps: credinciosilor, chiar si d-zeu, are parti rele/proaste, doar suntem chip si asemanare lui, Aleluia
Pentru că este dispensabil. Poți să găsești o persoană care să îndeplinească toate celelalte condiții și să te înțelegi foarte bine cu ea.
Nu sunt în potrivă, numai că este o calitate destul de rară și nu ar trebui să fie decisivă în alegerea unui partener.
Este o diferență mare între a fi optimist și a avea simțul umorului.
Intre a gandi pozitiv si negativ exista optimismul rational e la mijloc
Asta e ce vrei tu, dar tu ce oferi!?
Ca mie nu prea imi dai impresia ca ai fi sincer, serios, sau cu simtul umorului prea dezvoltat...
"Dar tu esti sincer, serios..."
Nici nu conteaza cum sunt eu. Nu eu am enuntat criteriile alea, ci tu.
"cat de sincer as putea fi pe un site de anonimi"
Nu stiu. Eu am exprimat parerea mea personala despre tine. De altfel, daca e sa o luam logic, la cat "succes" te lauzi ca ai cu femeile, cel mai probabil am dreptate.
Ai folosit sofisme, afirmati nefondate,ce legatura are "succes" te lauzi ca ai cu femeile = deci nu ma laud vs sinceritate,seriozitate,nu are nici o legatura,ar insemna ca cei care sunt virgini sunt neseriosi,mincinosi,din nou nu are logica,apoi ai scris ca cica tu iti exprimi o parere personala deci nu ma cunosti real,e ca daca te ai exprima despre cineva pe care nu l-ai cunoscut niciodata,foarte logic ce sa spun, cat despre sinceritate, seriozitate duceti discutia spre idealisme, absolut, nu exista un om absolut sincer, serios, eu vorbesc de sinceritate limitata, seriozitate, tu te exprimi in mod sincer absolut nu cred, fiecare are o limita, granita
Sofisme? Macar știi ce-s alea? Nu-mi da linkul de pe wikipedia.
Afirmații nefondate?"cel mai probabil","nu prea îmi dai impresia","părerea mea persoanala", astea par mai mult niște supoziții, nu crezi? Simple păreri.Nu ți-a zis-o pe fata,a folosit si "cred",ar trebui sa-i mulțumești. Politetea gratuită, deși inutila, nu o vezi oriunde.
Ba da, are logica. Daca ceri anumite chestii de la partener, se presupune ca tu le ai deja.Ca nu poți sa vrei iq de 130 si tu sa ai 90. Daca ai avea la rândul tău ceea ce ai zis mai sus(deși nu are sens, simtul umorului si seriozitatea sunt in antiteza), ai avea mai mult succes la fete, decât cel pe care nu/l ai.
Tu nu ai o parere despre mine? Sau despre el? Sau despre patriarhul Daniel? Si nu-i cunoști pe niciunul personal.De aia se cheamă parere.Ti-o formezi involuntar.
Nimeni nu duce driscutia spre idealisme sau absolut, in afara de tine.Sinceritate limitată înseamnă nesimceritate.Cine stabilește unde e limita? Tu? Eu? Biblia? Asta e ilogic.
Când ne-a creat, Dumnezeu ne-a făcut asemenea Lui, cunoscând binele și răul.
Omul a căzut singur în păcat, rupând astfel comuniunea cu Dumnezeu. El a respectat liberul arbitru al omului.
Iubindu-ne, a trimis pe Iisus ca să ne măntuiască.
Apostolul Pavel spunea, inspirat de Duhul Sfânt: "Atât a iubit Dumnezeu pe om, încât a trimis pe singurul său fiu ca să pătimească pentru noi".
Citește sfinții părinți și vei înțelege mai multe.
Dumnezeu ar putea foarte ușor să-l distrugă pe diavol.
Puneți următoarea întrebare: "dacă nu ne-ar iubi, de ce l-a inspirat pe Ioan să scrie Apocalipsa, în care se vorbește despre venirea anti-Hristului?".
In primul rand nu vorbeam cu tine,in al dolea rand tu nu stii cat de sincer,serios,simtul umorului sunt,nu stii,pentru ca nu ma cunosti,ce stii tu despre mine ce am scris aici,dar poti dovedi ca ceea ce am scris e adevarat,nu,nu poti dovedi, eu am scris ca as vrea o fata sincera,serioasa,simtul umorului ca tu nu esti asa nu inseamna ca nu exista, ca tu nu esti asa nu inseamna ca eu nu sunt, repet nu ma cunosti, desigur ca exista o limita, nu poti fi sincer cu toata lumea, nimeni nu e, nici cu persoana iubita nu poti fi ca se numeste incredere oarba, esti intr o limita
Ma "activez" si singur, e nevoie doar sa vorbeasca cu mine.
Nu sunt diferit de altii, ma "activeaza" aspectul, as putea iubi una cuminte si plictisitoare, doar pentru ca e a mea.
Daca ai avea la rândul tău ceea ce ai zis mai sus(deși nu are sens, simtul umorului si seriozitatea sunt in antiteza), ai avea mai mult succes la fete, decât cel pe care nu/l ai.
faci niste sofisme omule,erori de gandire, poti fi un om serios si sa ai simtul umorului,nu sunt in antiteza, iar succes la fete nu se masoara doar in aceste doua, lucruri, nu poti generaliza ca tu stii ce le atrage pe altele, tu de unde stii ca eu caut fete sa stiu, de ce trebuie sa fie scopul vieti sexul, suntem primate, am mai evoluat
Nu vorbeai cu mine, dar ma plictisesc zilele astea si-s mai irascibilă ca de obicei.De luni nu te mai bat la cap
E simplu, ray.Te contrazici singur. Vrei o fata sincera, da? Inseamna ca ori ești si tu sincer si e normal sa ai pretenții de genul, ori ești ipocrit.A 2-a varinata nu-ți convine presupun, deci mergem pe prima. Dacă ești sincer, înseamnă ca mare parte din ce spui tu aici e adevarat.Deci îmi pot forma o parere. Daca nu e adevarat, tu ești mincinosul...deci naspa pentru tine.
Tot repeți ca eu nu sunt asa, dar nici tu nu ma cunoști.
Omule nu poti fi sincer in mod absolut,e greu de inteles,deci daca esti sincer cu y esti sincer cu toata lumea,din nou sofisme, daca esti mincinos cu y esti mincinos cu toata lumea,faci generalizari eronate,am sa fu sincer cu fata aia, ca crezi ca nu crezi e credinta ta desigur, repet nu poti avea credinta oarba in cineva, desigur ca nu cer asa ceva de la nimeni, dar fara incredere nu e nimic
Poți fi serios in anumite situații si in rest sa ai simtul umorului.Un echilibru.Nu le poți avea pe amandoua in același timp.Nu fac sofisme, ca tot ai un fetish cu cuvantul asta.
Nu am generalizat nimic.
De unde știu ca tu cauți fete? Pai nu știu, am presupus ca nu te tentează sexul cu zebre. Femeile sunt o varinata destul de plauzibila.Cand ai zis "criteriu" in întrebare, logic e ca te referi la femei. Daca ai alte orientări/preferințe, e treaba ta...
Am mai evoluat? Nu se vede.Mda,n-ai sa vezi niciodată un virgin sa zică ca sexul e scopul vieții.
linarkfts întreabă: