| cris19 a întrebat:

Cele ce folositi yasmine, va rog sa imi spuneti daca esti protejata dupa ce iei pilulele 7 zile consecutiv, incepand din prima zi a menstrei. A 8, 9-a zi mai e nevoie inca de prezervativ pe langa pilule sau nu? Sunt la a 5-a pilulă abia, nu am efecte adverse, dar vreau sa stiu sigur daca e nevoie iar de prezervativ.

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

Daca prima pilula/pastila de pe blister/folie a fost folosita, administrata in prima zi de menstruatie, efectul de protectie contra unei sarcini se instaleaza din acel moment, deci se va asigura protectia in proportie de peste 99% din prima clipa si in acest caz nu va trebui sa se foloseasca nicio alta metoda de protectie suplimentara. Daca prima pastiala se administreaza in intervalul zilelor a 2-5-a a ciclului menstrual este necesara folosirea unei metode suplimentare de protectie in primele 7 zile deoarece protectia de 100%, se instaleaza incepand doar din ziua a 8-a a ciclului menstrual. Anticonceptionalele nu se vor folosi/administra niciodata dupa trecerea a 5 zile din ciclul menstrual, astfel ca intro asemenea situatie se va astepta inceperea unei noi menstruatii. In cazul tau daca doresti sa intretii contacte sexuale astazi si in urmatoarele 2 zile vei fi nevoita sa folosesti o metoda suplimentara de protectie doar in cazul incare prima pastila/pilula a fost folosita dupa trecerea primei zile demenstruatie. Multa sanatate.

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Sarut mîna! Cel mai bine este sa mergi la cabinetul de ginecologie, si in urma consultatiei primesti si tratamentul adecvat, ce vârstă ai? I ti doresc multa sanatate dragă Cristina.

| cris19 explică:

Din prima zi a menstrei am folosit pilule. Sunt la a sasea zi... sa inteleg ca nu mai e nevoie de prezervativ cat timp folosesc aceste pilule. Multumesc de opinie

| corbulalbrosu a răspuns (pentru cris19):

Nu ar fi fost necesara folosirea unei protectii suplimentare nici pana in prezent, insa daca totusi ati facut-o se poate considera ca a avut un efect/folos psihic, ai fost mult mai linistita psihic si mental. Sa-ti notezi bine in minte numele zilei in care ai inceput folosirea AC deoarece de acum fiecare prima pastila a urmatoarelor blistere (indiferent cate vor fi acestea) se va administra mereu in ziua respectiva. Procedand astfel vei avea garantia ca intotdeauna prima pastila se va administra in a 29-a zi si astfel efectul de protectie va ramane constant maxima. Sanatate.

| cris19 explică:

Buna CristiBucuresti ( Cristina) am 22 de ani, am fost la medic deja... si mi s-au recomandat aceste pilule pt.ca am o relatie stabila si nu am incredere in prezervativ, sincer. Nu am efecte adverse de la pilule observ.