Daca prima pilula/pastila de pe blister/folie a fost folosita, administrata in prima zi de menstruatie, efectul de protectie contra unei sarcini se instaleaza din acel moment, deci se va asigura protectia in proportie de peste 99% din prima clipa si in acest caz nu va trebui sa se foloseasca nicio alta metoda de protectie suplimentara. Daca prima pastiala se administreaza in intervalul zilelor a 2-5-a a ciclului menstrual este necesara folosirea unei metode suplimentare de protectie in primele 7 zile deoarece protectia de 100%, se instaleaza incepand doar din ziua a 8-a a ciclului menstrual. Anticonceptionalele nu se vor folosi/administra niciodata dupa trecerea a 5 zile din ciclul menstrual, astfel ca intro asemenea situatie se va astepta inceperea unei noi menstruatii. In cazul tau daca doresti sa intretii contacte sexuale astazi si in urmatoarele 2 zile vei fi nevoita sa folosesti o metoda suplimentara de protectie doar in cazul incare prima pastila/pilula a fost folosita dupa trecerea primei zile demenstruatie. Multa sanatate.
Sarut mîna! Cel mai bine este sa mergi la cabinetul de ginecologie, si in urma consultatiei primesti si tratamentul adecvat, ce vârstă ai? I ti doresc multa sanatate dragă Cristina.
Din prima zi a menstrei am folosit pilule. Sunt la a sasea zi... sa inteleg ca nu mai e nevoie de prezervativ cat timp folosesc aceste pilule. Multumesc de opinie
Nu ar fi fost necesara folosirea unei protectii suplimentare nici pana in prezent, insa daca totusi ati facut-o se poate considera ca a avut un efect/folos psihic, ai fost mult mai linistita psihic si mental. Sa-ti notezi bine in minte numele zilei in care ai inceput folosirea AC deoarece de acum fiecare prima pastila a urmatoarelor blistere (indiferent cate vor fi acestea) se va administra mereu in ziua respectiva. Procedand astfel vei avea garantia ca intotdeauna prima pastila se va administra in a 29-a zi si astfel efectul de protectie va ramane constant maxima. Sanatate.
Buna CristiBucuresti ( Cristina) am 22 de ani, am fost la medic deja... si mi s-au recomandat aceste pilule pt.ca am o relatie stabila si nu am incredere in prezervativ, sincer. Nu am efecte adverse de la pilule observ.
HappynewCenusa întreabă: