| oprescudorin11 a întrebat:

Chiar vreau sa stiu.Sunt mai retardat, am o educatie (si )mai rigida, logica si matematica.
Si intrebarea mea ar fi: 'exista o definitie a dragostei?'. Mai am o intrebarebig grinragostea' se simte sau trebuie definita in termeni kantieni. Are definitie sau e postulat?
Nu stiu daca am incadrat-o bine.Va rog sa ma ajutati.

Răspuns Câştigător
| lpavel a răspuns:

Dragostea nu are nici o definitie, ea se simte! Se pare ca nu ai fost niciodata indragostit, când te vei indragosti, vei intelege! Nu se poate spune in cuvinte, ce pot insa sa-ti spun, ca e cel mai frumos lucru ce se poate intampla cu o persoana dar si cel mai dureros la despartire... Bafta!

10 răspunsuri:
greece12
| greece12 a răspuns:

Dragostea e inscrisa in genele fiecaruia,e un adevar fundamental cu care invatam sa traim si care ne dirijeaza invizibil viata.
E un postulat in microcosmosul fiecaruia, altul intr-al meu, altul intr-al tau.
O percepem diferit.
Si stii de ce? Si aici o sa ne punem de acord.
Pentru ca dragostea e ca vantul, n-o vezi, dar o simti.
happy

| oprescudorin11 explică (pentru greece12):

Ai nu ma innebuni! O percepem diferit? Aici chiar m-ai pus la colt!

| greece12 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Stii ce scrie pe frontispiciul de la Delphi?
Nosce te ipsum!

Un fel de a zice ''cunoaste-te pe tine insati' daca esti fata si...'insuti 'daca esti baiat.Asa as intelege!
Cum ar zice medicii aia putini dar adevarati:'Primum non noscere', adica in primul rand sa nu ranesti!
Interesant! am sa reflectez!

| greece12 a răspuns (pentru oprescudorin11):

Probabil aluneci intr-o alta directie, sa te cunosti inseamna sa afli ce-ti doresti, zic eu.
happy

Da!
Asta e traducerea!
Zici bine.
Nu alunec, nu e acest pericol. Ce mi-am dorit, aia am obtinut.Cred ca stiu ce-mi doresc!
Dar, ca exista si acest 'dar '(ia-o ca pe o conjunctie), de a nu-mi dori ceva neamplinibil, ceva care sa ma intoarca din drumul meu! Frust vorbind.

| oprescudorin11 explică (pentru oprescudorin11):

Mai adaug!: Niciodata nu-mi voi dori ce vor altii! Am acest principiu! Doar cu conditia, ca e o coincidenta tautologica.

| Alexandru0007 a răspuns:

Iubirea se simte, se traieste.nu se defineste

| andrei48100 a răspuns:

Dragostea nu se explica in cuvinte, ea se simte...