| Housman a întrebat:

Ciao!
Am vrut sa deschid un subiect tare controversat si de care aud peste tot ( inclusiv azi ): masturbarea excesiva.
Adica, ce inseamna asta? Si cum este definit termenul de "excesiv"? Caci am citit pe undeva cum ca in functie de fiecare individ in parte, in functie de organismul fiecarei persoane, de starea fizica si psihica, masturbarea poate fi sau nu excesiva, intr-un interval mai scurt sau lung de timp.
E adevarat? Cum vine asta?!
Spre exemplu, raportat la conditia fizica si psihica a unui individ, masturbarea poate fi excesiva daca e facuta zilnic?
Iar pentru altul, cu o alta conditie fizica si psihica, ea ar putea fi excesiva daca e facuta lunar?
Dau funda celui cu cel mai bun raspuns.
Apropo, e "excesiv" daca beau zilnic intre 350-500 ml. de bere ( cu alcool binenteles )?
Cu ceva timp in urma am spart recordul meu personal: am baut pe rupte 7 zile la randbig grinDD
Cu masturbarea nu prea o am in sange( o data la nu stiu cati ani? ), dar alcoolul e "altceva". Un altceva pe care doar eu il pot intelegebig grin
Si deci, daca imi fac o masturbare pe zi e mult, este "excesiv"? Sau e excesiv o data pe luna?
Cu alcoolul n-am treaba...merge ficatultongue

Răspuns Câştigător
| RoCkKiD a răspuns:

Excesiva e cand iti afecteaza viata de zi cu zi. Cand preferi sa stai acasa sa te masturbezi in loc sa iesi cu prietenii sau sa mergi la scoala/job sau cand incepi sa o faci in locuri in care nu ar trebui gen scoala/job. Cat timp o menti ca o activitate de relaxare pentru tine e ok.

Cat despre bere, depinde de varsta si in mod ideal ar trebui evitat pe cat posibil. Dar o bere pe zi nu te va duce la dependenta de alcool.

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Masturbarea excesiva este cand te masturbezi zilnic sau de mai multe ori pe zi.
Dar stai cuminte, curand nu vei mai avea ce sa freci, ca alcoolul duce la impotenta si in stilul in care bei excesiv acum, vei deveni simpotent dar si ficat cirotic.

| doctorandus a răspuns:

ICD-10 nu are o părere dacă a te masturba de 3 ori pe zi ar fi excesiv. Conform Manualului Merck, „Ea este considerată anormală doar când oprește comportamentul vizând partenerul, este făcută în public sau este suficient de compulsivă pentru a produce deranj."

| Emilian65 a răspuns:

Masturbare excesiva este atunci cand o faci de 3-4-5 ori pe zi.

| alina2k18 a răspuns:

Excesiv inseamna sa iti stea gandu numai la asta, sa nu te mai poti concentra si la alte lucruri.

| Quassaar a răspuns:

Eu o fac de 35 de ani... putem considera că este excesiv?laughing)

| sofisis a răspuns (pentru Quassaar):

Depinde...care e media saptamanala?

| Quassaar a răspuns (pentru sofisis):

Pai..cat dă Domnul... sănătoși să fim.laughing)