Bine:D
Intra pe:
http://www.noifetele.ro
Si vezi acolo tot ce vrei sa stii;)
Bafta:)
Bună.
Înţelege-te pe tine pentru început şi atunci ai să înţelegi şi fiziologia femeii!
Pa, pa.
Poate de fapt tu te referi la SPM? Sindromul pre-menstrual, stari de nervozitate, durere in sani s. a., cauzate de cresterea cantitatii de hormon estrogen. Hmm, ca sa intelegi mai bine, ia fa-ti o laba, si cand te simti mai excitat o lasi balta, apoi iar te starnesti, si tot asa pana iti vine sa sari pe pereti. Pun pariu ca, dupa un astfel de tratament, si tu vei avea SPM.
Nici eu nu inteleg insolentii ca tine.
Doamne, si cand te gandesti ca ar fi fost de o mie de ori mai simplu sa dai search pe google "menstruatia"...
@Zenithf: SPM nu este obligatoriu in cazul tuturor femeilor. Eu nu am asa ceva, asa nu inseamna ca nu sunt femeie .
Dar ma rog, e posibil sa se fi referit la asta, oricum intrebarea e evaziva.
Paradoxal este ca nici nu trebuie sa le intelegi. Tu trebuie sa intelegi altceva si anume ca nu trebuie sa pui intrebari doar de dragul timpului pierdut...
Ai crampe ingrozitoare, te doare capul oribil de rau, te simti fara vlaga, esti ametita, iritata, agitata, nervoasa.cum ar putea vreun baiat sa inteleaga daca nu a trecut niciodata prin asta.
Mai bine taci si informeaza`te inainte sa pui asa intrebari aiurea ca te faci de ras.nu cred ca exista om care sa nu stie ce inseamna asta
Salut Adryannn de ce nu te informezi de pe google wiki carti si altele de ce pui intrebari nebunesti? las ca o sa aflii si asta cu timpul pui si tu niste intrebari de... copil de 10 ani
Hai cati explic sau ma rog http://www.calmens.ro/ciclul-menstrual.php
Ce este ciclul menstrual?
Totalitatea fenomenelor fiziologice care au loc in organismul femeii incepand cu prima zi a menstruatiei pana in ziua de dinaintea urmatoarei sangerari se numeste ciclu menstrual.
Prima menstruatie apare la varsta de 13-15 ani, la pubertate (dar e posibil sa apara si mai devreme, la varsta de 8 ani, sau chiar mai tarziu pana la 18 ani, in functie de caracteristicile fiecarui organism), si se termina odata cu instalarea menopauzei intre 45-50 de ani, sau chiar mai tarziu.
Durata unui ciclu menstrual variaza si ea intre 28 si 45 de zile, dar poate fi si mai scurt. In acest interval de timp sunt parcurse mai multe etape controlate de sistemul endocrin.
Prima etapa, cea a sangerarii menstruale, dureaza intre 3-7 zile. In aceasta etapa interiorul uterului numit endometru incepe sa se desprinda de pe peretele uterin. In primele 3 zile ale sangerarii, cand se pierde cea mai mare parte a cantitatii de sange, apar crampele determinate de contractiile uterului la desprinderea endometrului. In aceasta etapa se elimina intre 80-150 ml de sange si fragmente ale endometrului ca sangerare menstruala.
Urmatoarea etapa este cea foliculara, cand un folicul ovarian (formatiune raspunzatoare de formarea ovulelor) se dezvolta sub actiunea hormonului stimulativ folicular (FSH) si al hormonului luteizant (LH). Aceasta etapa incepe odata cu incetarea sangerarii menstruale si dureaza pana in ziua a 12-a a unui ciclu de 28 zile si pana in ziua a 19-a a unui ciclu de 35 de zile si se finalizeaza prin ovulatie, adica prin eliberarea de catre un folicul a unui ovul matur. Nu se stie care ovar este cel care elibereaza ovulul, pentru ca acest lucru este arbitrar, ovarele nu indeplinesc aceasta functie alternativ.
Cea de-a treia etapa este cea luteala sau premenstruala si debuteaza cu ovulatia. Denumirea de faza luteala vine de la corpus luteul (corpul galben) care este o structura a foliculului ovarian care a eliberat ovulul. In aceasta faza corpul femeii se pregatesste pentru sarcina in cazul in care ovulul va fi fecundat. Aceasta faza dureaza intre 12 si 16 zile. Daca ovulul nu este fecundat se intra apoi in prima etapa a ciclului menstrual.
De-a lungul ciclului menstrual au loc mai multe schimbari in organismul femeii. In mod obisnuit secretia vaginala este mai consistenta si albicioasa dupa menstruatie, transparenta si alunecoasa in timpul ovulatiei si apoi in cantitate mai mica si elastica inaintea menstruatiei. Unele femei isi simt sanii mai grei si mai sensibili in saptamana dinaintea menstruatiei. Alte simptome premenstruale sunt cefalee, diaree sau constipatie, precum si stari de oboseala, ameteala sau iritabilitate, dar aceste manifestari difera de la femeie la femeie, variind si in functie de varsta.
Mituri despre ciclul menstrual
Ciclul menstrual al fiecarei femei este sau ar trebui sa fie de 28 zile
Menstruatia ar trebui sa aiba loc in fiecare luna la fiecare femeie
Fiecare femeie ar trebui sa ovuleze in fiecare ciclu menstrual
Daca o femeie are menstruatie ea nu este insarcinata
O femeie nu poate ovula sau ramane insarcinata in timpul menstruatiei
Toate aceste afirmatii sunt mituri. Fiecare femeie este diferita.
Informeazate si tuu mai citeste niste cartiii
Ciclul menstrual reprezinta o serie de schimbari prin care trece corpul unei femei pentru a o pregati pe aceasta pentru o posibila sarcina.
anonim_4396 întreabă: