| BbyCriss a întrebat:

Ciclul trebuie sa imi vie in jurul la 16 aprilie. Dupa contact sexual cu prietenul meu,mi-a singerat, dupa ce am crezut ca a venit ciclul mai devreme decit trebuia.Deci asa ceva se mai poate intimpla la orice fata.Insa nu mai am nici o eliminare cu singe.Ce poate fi asta? Contactul sexual a fost vreo 6 ore in urma.Era singe, acum nimic.

8 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Daca ai fost virgina e normal sa iti curga putin dar daca nu, iti recomand sa consulti un ginecolog

| BbyCriss explică (pentru mona):

Nu am fost virgina

| mimiwewem a răspuns:

De ce sângerezi după un act sexual?

1. Displazia cervicală sau celulele anormale de la nivelul colului uterin
Nu te speria, aceste celule care se dezvoltă anormal la nivelul colului uterin nu sunt neapărat canceroase, ci este foarte posibil să nu fie periculoase. Însă este necesar să mergi la ginecolog pentru ca în urma investigaţiilor recomandate să ai un diagnostic corect pus.

2. Cevicita sau inflamaţia colului uterin
De cele mai multe ori, cervicita poate să fie asimptomatică şi nu generează complicaţii semnificative. Însă, ginecologii atenţionează că în unele situaţii, inflamaţiile colului uterin apar în urma contactării unei boli cu transmitere sexuală, cum ar fi gonoreea sau chlamydia.

3. Lubrifierea insuficientă a vaginului
Atunci când vaginul nu este suficient de bine lubrifiat, actul sexual poate să irite zona vaginală, cauzând leziuni care se pot manifesta prin sângerări uşoare.

4. Endometrioza
Se defineşte prin prezenţa ţesutului endometrial în afara uterului. Acestea se comportă în mod asemănător: se îngroaşă şi se dezintegrează, creând zone hemoragice în fiecare lună, din cauza fluctuaţiilor hormonale, aflăm de la medicul ginecolog Roxana Sucu. Citeşte mai multe despre endometrioză AICI.

5. Boli cu transmitere sexuală: chlamydia şi gonoreea
Chlamydia este o infecţie bacteriană a tractului genital care se transmite foarte uşor prin contactul sexual.
Gonoreea se transmite în timpul contactului sexual (vaginal, oral sau anal) cu un partener infectat. Aproximativ 75% din femeile infectate nu au niciun fel de simptom, fapt care creşte riscul de transmitere a bolii.

6. Vaginita sau inflamaţia vaginului
Se manifestă prin secreţii, mâncărime şi durere, iar actul sexual poate să irite pereţii vaginali şi să genereze leziuni.

7. Fibromul uterin
Este o tumoră necanceroasă care se dezvoltă în grosimea peretelui uterului sau la exteriorul acestuia. Apare frecvent la femeile cu vârste cuprinse între 30-40 de ani, iar specialiştii susţin că peste 80% dintre femei prezintă fibroame uterine până la vârsta de 50 de ani. De asemenea, medicii spun că aceste tumori necanceroase nu necesită întotdeauna tratament, decât în momentul în care încep să creeze probleme (cum ar fi imposibilitatea de a rămâne însărcinată şi un ciclu menstrual mult prelungit).

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU ai dat detalii : vârsta, când ai avut PRIMA menstruaţie/menarha, dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, datele ciclului menstrual pe cel puţin ultimele 6 luni, dacă au mai fost dereglări/scurgeri anormale ( în trecut ), dacă ai fost la ginecolog pentru astfel de dereglări, un eventual diagnostic, eventuale tratamente, dacă ţi-ai început recent viaţa sexuală, dacă ai făcut sex neprotejat, etc.

Dacă eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, atunci sunt relativ normale astfel de dereglări şi nu cred că ai de ce să te îngrijorezi!

Dacă NU eşti în primul an de ciclu menstrual, atunci NU sunt normale astfel de scurgeri.


În cazul acesta sunt posibile mai multe afecţiuni/situaţii :
* posibil să fi foarte aproape de perioada menstruală - la unele fete/femei apare o sângerare redusă/maronie 1-2 zile ( la începutul menstruaţiei ) şi/sau 1-2 zile la sfârşitul menstrei; menstra poate veni şi mai devreme ( uneori )
* o dereglare hormonală
* o rană pe peretele vaginal
* o anexită ( răceală la ovare )
* simptome posibile în perioada ovulaţiei ( apar la unele fete/femei, uneori )
* diverse infecţii vaginale/vaginite, sau unele afecţiuni patologice ( ale organelor reproductive ) - vezi linkul http://www.contraboli.ro/......e-anormale
* sângerare de nidaţie ( la implantarea ovulului fecundat, în peretele uterului ), în caz de sarcină - vezi linkul http://www.copilul.ro/......a8154.html

Cel mai indicat este un control urgent la medicul ginecolog şi o ecografie!

La ginecolog poţi merge şi SINGURĂ ( FĂRĂ mama, chiar dacă eşti minoră; n-ai indicat vârsta ), TREBUIE doar să ai la tine : actul de identitate + Trimitere ( de la medicul de familie sau de la Cabinetul şcolar ) + Programare ( pe care o poţi face telefonic sau personal ).

Vezi alte detalii referitoare la secreţiile vaginale ANORMALE la linkul :
http://www.sitemedical.md/......l%C4%83cut


Toate cele bune.

| Alcyon a răspuns:

Sangerarea dupa contactul sexual, poate fi un indiciu ca ai o afectiune ginecologica. Ar fi bine sa mergi la un medic.

| alinastanculea a răspuns:

Este normal!
La orice contact sexual, sangerezi putin!
Nu te speria, este ceva pe moment :*
Daca vezi ca sangerarea continua. te-as sfatui sa vizitezi un medic :*
Sper ca te-am ajutat :*:*

| mimiwewem a răspuns (pentru alinastanculea):

Nu este normal deloc.Nu-ți înțeleg deloc răspunsul.

| BbyCriss explică (pentru alinastanculea):

Nu e normal la orice contact sexual sa singerezi...