anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ciclurile variaza de la 27 de zile (o singura data a fost de 27 de zile in urma cu un an) si in rest de 30-35de zile. Am avut contact sexual neprotejat in data de 9 februarie, a 5a si ultima zi de menstra, a doua zi dupa de dimineata chiar am mai sangerat foarte putin. Contactul a fost singurul in ultimele 10 luni, nu eram in perioada fertila, nu a terminat in mine sigur si ne-am oprit doar la acest act care a durat in jur de 20 de min cu tot cu preludiu. Chiar sunt panicata de o saptamana, nu pot dormi, nu ma odihnesc deloc. Eu si respectivul baiat am intrerupt legatura deoarece i-am refuzat alte contacte tocmai pentru ca am fost foarte speriata de riscuri, iar acum daca ar fi vorba de o sarcina mi-ar fi foarte jena sa ii spun. Pe 2 martie am avut o sangerare foarte usoara de culoare rosu spre inchis, a doua zi pete maro iar azi doar ceva usor roz dupa ce urinez. Plus am usoare crampe abdominale. Menstra obisnuita cum aveam mereu incat sa fiu nevoita sa port tampon nu a aparut. Ce parere aveti? Exista risc mare de sarcina? S-ar vedea pe un test daca il fac zilele astea? Sa mai astept menstra si saptamana aceasta?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In conditiile prezentate si informatiile precizate formarea sarcinii este in proportie de peste 99% IMPOSIBILA. Multa sanatate!

3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Constat ca ciclul tau est de tip neregulat, caz in care, nu se poatee stima sau calcula ovulatie si perioada fertila.
Asadar, da, poti avea ovulatia imediat dupa ciclu, sau cand vrea el sa-ti vina, putand ramane insarcinata imediat, daca faci sex fara protectie.
In cazul tau, cu un ciclu neregulat, n test corectd e sarcina, se poate dface nuami DUPA 21 de zile de la ultima partida sexuala.
Pe viitor, folositi intotdeauna prezervativul, ca nu musca, manaca sau doare, dar te protejeaza total de sarcina si boli cu transmitere sexuala.
Nu inteleg totusi de ce esti panicata. Ai avut sex consimtit sau ai fost violata? caz in care, trebuia sa mergi de urgenta la medic, a scoti certificat medico legal sis a informezi Politia, asupra violului.

| Emilian65 a răspuns:

Daca actul sexual a fost in ultima zi a menstruatiei, nu poti fi gravida.

| QElenaBoghiu a răspuns:

Care este momentul cel mai potrivit pentru un test de sarcină?
Așa cum spuneam, hormonul HCG poate fi depistat în sânge și urină la 10-14 zile de la concepție. Un test de sânge efectuat în a zecea zi de la concepție ar putea să-ți arate un rezultat real, la fel cum un test de urină efectuat în a 14 zi de la concepție îți poate spune adevărul despre starea ta.

Important de menționat este faptul că acest hormon își dublează valoarea cu fiecare zi ce trece, așa că dacă ai răbdare, după 3-4 zile de la data la care ar fi trebuit să-ți vină ciclul, vei primi o confirmare cât se poate de reală. Dar pentru a scăpa de orice îndoială, un test de sânge repetat o dată la 2 zile îți va confirma și cele mai fine bănuieli.