Eu am luat yaz un an si e cea mai proasta decizie din viata mea. m-am ingrasat 40 de kg intr-un an, eram super nervoasa si mereu infometata, aveam sangerari si faceam lunar candida, nu reuseam sa am un act sexual daca nu foloseam lubrifiant, iar cel mai grav e ca dupa ce le-am intrerupt nu am mai avut menstruatie. de 8 luni trebuie sa iau alte medicamente pentru ca anticonceptionalele mi-au dat totul peste cap in organism si inca nu stiu daca voi avea vreodata copii. Si eu le-am luat la sfatul doctorului!
daca vrei mai multe informatii scrie-mi pe privat, te ajut cu cea mai mare placere pentru ca nu doresc nimanui sa ajunga in situatia mea. Sanatate!
Referitor la greutate, ai grija ce si cum maninci. Asta e principala cauza in caz ca nu ai vreo dereglare hormonala. Referitor la anticonceptionale, desi o multime de tinere le folosesc, in realitate NU se recomanda sub virsta de 24 -25 de ani. Motivul, inhiba asimilarea calciului (necesar in primul rind pentru dezvoltarea oaselor) cu risc major de a dezvolta osteoporaza la virsta a treia. Si crede-ma, e tare nasol sa ai oase fragile la batrinete!
Anticonceptionalele sunt create in special pentru prevenirea sarcinilor nedorite. Daca medicul ti-a recomandat aceste pastile atunci inseamna ca este ceea ce ii trebuie corpului tau.
Ai luat? asta e intrebarea
NU
Daca nu esti sigura, du-te la un alt ginecolog sau endocrinolog, nu stiu ce probleme ai. Stii bine ca avem organisme diferite, nu au rost raspunsurile de aici.
Mutubal întreabă: