Buna intrebare Cami.totusi cred ca amandoi sunt de vina, el ca insistá.si ea ca cedeaza.
Treaba cu sexul e complicatá, daca e facut fara cap, sub presiune poate lasa semne mari asupra psihicului in ambele parti.
Legendele create in jurul sexului afecteaza si fetele si baieti in aceiasi masura.
Vezi exemple de fetite de 13 ani care le mananca pasarica mai rau ca pe alea de 20.
Periute si alte chestii
Buna, amandoi sunt vinovati, pentru ca baiatul insista si o preseaza iar fata din iubire sau poate ca si ia din dorinta il accepta, deci e vina lui, dar e si vina ei pentru ca cedeaza si il accepta pentru ca nimeni n o obliga, este dorinta ei, a ambilor parteneri...
Ceea ce numesti tu "preseaza", legal se poate echivala cu santaj (ca o paraseste, sau spune ceva compromitator despre ea, sau posteaza poze intime cu ea pe net!) sau hartuire! Sau, mai degraba, ambii sunt vinovati! - el ca o preseaza, iar ea, ca poate nu discerne corect consecintele actului, si nefirescul situatiei, adica nu vine de la sine! - dar nici la 13, 14, 15, 16, sau 17 ani! E inca minora, iar Legea e foarte clara vis a vis de aceasta situatie!
Eu cred ca este atat meritul (nu vina ) amandurora si al complexului de imprejurari. Am cunoscut fete care au inceput la 13 ani si au o viata normala acum pe la 30. Iti pot spune insa altceva... cele care incep la 13 ani nu au primit de la parinti ce trebuia astfel incat sa nu ajunga la sex. Pana la pubertate, copilul este rodul exclusiv al educatiei parintilor (includ aici chiar si scoala pe care tot ei i-o aleg ). Sau tu vrei sa pui la colt oameni care nu au discernamant din cauza varstei prea fragede? Pentru ca ea la 13 ani sau el la 16 chiar 18 nu si-au format inca unele limite, poate ca te minunai cum de legea nu lasa copiii sa ajunga in puscarii cu adultii. Ei trebuie ajutati nu invinuiti. Si daca au facut sex prea devreme, atunci ce poti zice... enjoy!
Vina este a parintilor care nu comunica deschis cu adolescentul, apoi al fetei care nu trebuie sa cedeze in fata unei presiuni si apoi a baiatului care pune pe prim plan o placere fara responsabilitati!
Parerea mea ar fi urmatoarea (lasand la o parte faptul ca-s fata )
El este de vina. Fetele... sunt mai prostute si naive. Daca el ii spune ca daca nu o va face, se va despartii de ea, ea atunci cedeaza.
Si poate ca-l iubeste. Din dorinta de a nu-l pierde, o face si pe asta.
Le preseaza... Le macina... Si pan' la urma, ele ajung la concluzia : "Hai, mai ca tot va trebui s-o fac, odata si-odata "
@alexdop21, nici cu tine nu mi-e frica
Cam ai dreptate, pi'ci, pi'colo , daaaa' numai otzara, nu mult
Gandirea lor. Faptul ca nu sunt maturizati suficient. Acum depinde de relatie. Daca fata are in jur de 14 ani iar baiatul este mai mare se poate ca el prin vocabularul sau sa o impresionee pe ea, aceasta crezand marea si sarea. Totul depinde de varsta, gradul de inteligenta, educatie.
Eu cred ca ea...adica daca nu vrea nu ar trebui sa cedeze. dar daca o mananca.se scarpina. Oricat te preseaza o persoana daca nu vrei acel lucru...nu-l faci
Nici el nici ea! Este o nevoie fizica pe care orice om o are si ii place sa o faca. Cel putin asta e parerea mea.
Kami nu ai specificat varsta. Daca vorbim de varsta asta este vorba doar de curiozitatea care o macina si pe ea si pe el. De la o anumita varsta este o nevoie fizica puternica dar si sufleteasca cand vine vorba de un cuplu bine sudat. Eu iti spun asta din proprie experienta.
Ea desigur. Pentru ca atunci cand spui NU, asa si trebuie sa ramana. Numai daca el incearca sa te violeze este o altfel de problema, dar, daca el insista si tu cedezi ( fizic si psihic ), atunci nu sti ce vrei...( ma refer la aceea Ea, bineinteles ). Lucien.
Ea, normal.baiatul are dreptul sa incerce, dar ramane la alegerea ei daca accepta sau nu.baiatul nu o poate obliga.asa ca totul depinde de ea...
Pai de presat fetele spun ca baietii le preseaza, dar si baietii cand vad ca pe fete le cam manaca si fac tot felul de gesturi "erotice " se intarata, asa ca vina e comuna
Dar pe de alta parte e normal sa faci sex intr-o relatie in care poti spune ca ai prins un pic de incredere, dar nu se aplica fetelor cu varste intre 13-15 ani cam asa, si daca tot e sa faca sex pe la 16 cel mai bine ar fii sa faca cu unu apropiat varstei lor pentru a nu profita cineva de ele
Parintii ei. Daca ar avea parinti care sa se intereseze de ea nu ar ajunge in situatia asta. Daca ei i-ar oferi optiuni, si sfaturi bune, nu ar ajunge sa se arunce cu capul ianinte intr-o relatie, si ar sti si riscurile care o pandesc. Parintii care stiu sa isi educe fetele, si le asigura un umar pe care pot veni mereu sa spuna deschis ce probleme au, nu s-ar mai ajunge aici. Dar cum in ziua de azi majoritatea parintilor sunt plecati in tari straine, sau despartiti, ori 18 ore pe zi la munca, se ajunge unde se ajunge, si se da vina pe copii. Baiatul e baiat, cedeaza repede, vrea mai mult, si incearca. Fata e mica, naiva, nu stie ce o asteapta, si tot asa...
El este vinovat pentru ca o preseaza, pentru ca nu este intelegator si pentru ca se gandeste doar la nevoile lui. In ziua de azi cam toti suntem egoisti. Iar ea este vinovata ca nu tine cont de ce simte, si se lasa influentata de o persoana la care tine sau de care s-a atasat. Fara sa se gandeasca la consecinte, sau la faptul ca poate mai tarziu o sa regrete.
Salutare! Viata sexuala se incepe abia dupa casatorie. Trebuie sa ai rabdare. Toate la timpul lor. Trebuie sa ne iubim, sa ne respectam pentru ca Dumnezeu l-a creeat pe om pentru a se reproduce si a lasa mostenitori, nu ca pe o jucarie sexuala care sa profite de trup toata ziua si sa faca alte lucruri nelegiuite.
Amandoi..pentru ca daca el trage de ea si ea cedeaza sunt amandoi d vina daca ea dora sa ramana virgina putea sa spuna nu asa ca si ea si el sunt de vinovati
Buna! eu sunt de parere k 99% din vina o detine baiatul.de ce? pentru ca nu e in stare sa inteleaga k fata nu e pregatita si totusi el face presiuni, daca mai e si vorba de o diferenta de varsta intre cei doi(fata sa aiba pana in 17 ani si el sa fie mai mare cu 3-4 ani, ceea ce e suficient)el va sti cum sa victimizeze in asa fel incat fata sa cedeze, pentru ca fetele sunt mai naive si pun suflet, ori apoi regretele sunt in zadar... faptl e consumat si poate avea multe urmari.macar cei care o fac sa o faca cu prezervativ! desi si la asta baietii sunt buni pentru a convinge fata sa o faca fara... te pup!
Daca unul te preseaza sa te arunc in fantana ca el te iubeste si sare sa te salveze te arunci? nu cred ca este un anume vinovat, ci ambii.
Tipul care o preseaza... daca ea nu se simte pregatita el ar trebuie sa o inteleaga si sa mai astepte
De ce sa existe un vinovat? Daca ea este presata de partener impotriva vointei sale si accepta pentru a nu-l pierde, atunci intr-adevar exista un vinovat (el) care pentru propria sa placere ignora faptul ca ea este prea tanara si inca nepregatita pentru acest pas.Merita inceperea vietii sexuale atunci cand doresti intr-adevar asta fara santaj si cu un baiat care sa respecte dorintele tale si vei fi cu adevarat fericita pentru inceperea ei. Daca te-a presat si tu consideri ca a fost prea devreme pentru tine, poti sa-l consideri vinovat. Iubestete, fi realista, nu lasa pe nimeni sa te manipuleze.
Anonima17191 întreabă: