| Panda321 a întrebat:

Cine imi poate explica si mie clar cum e cu metoda calendarului? Si este adevarat ca sexul facut in timpul menstruatiei sunt mai putine sau chiar deloc riscuri de a ramane insarcinata?

Răspuns Câştigător
| corbulalbrosu a răspuns:

In cazul unui ciclu menstrual de 28 de zile dar care OBLIGATORIU TREBUIE SA FIE REGULAT, se considera perioada cu fertilitate extrem de redusa primele 9 zile (inclusiv zilele de menstruatie) precum si ultimele 7-8 zile ale ciclului. DOAR cu totul accidental si imposibil de explicat stiintific, se poate forma si instala o eventuala sarcina in aceasta perioada. Insa daca ciclul menstrual este mai scurt de 28 de zile si anume doar 21 (cel mai scurt ciclu) numarul zile considerate nefertile scade la 7 zile inclusiv zilele de menstruatie, astfel ca perioada nefertila se scurteaza la doar 2 zile! adica prima si a doua zi de menstruatie, cea de a treia fiind considerata deja ca facand parte din perioada fertila. Daca ciclul menstrual este mai lung de 28 de zile atunci acele zile se adauga la cele 9 zile si perioada nefertila se mareste. In cele 4-6 zilele de dupa menstruatie si cele de dinaintea urmatoarei menstruatii in cazul unui ciclu menstrual REGULAT femeia nu este in PERIOADA FERTILA si in aceasta situatie chiar si in cazul in care barbatul ejaculeaza intentionat in vagin, probabilitatea realizarii unei sarcini este de cel mult 3-5%. O eventuala sarcina formata in aceasta perioada este considerata ca fiind cu totul accidentala si fara vreo explicatie stiintifica. In concluzie, pentru ca o fata sa ramana gravida trebuie sa fie intrunite 2 conditii in mod obligatoriu, cu precizarea ca acest lucru trebuie sa se petreaca in acelasi timp si anume : 1- In primul rand CONDITIA PRINCIPALA este aceea ca fata/femeia sa fie in PERIOADA FERTILA, sau deja sa existe un OVUL VIABIL in uterul ei care sa poata fi fecundat de un spermatozoid. 2- Sperma trebuie sa ajunga/intre obligatoriu IN VAGINUL EI, deoarece doar asa spermatozoizi existenti in sperma vor putea trece din vagin in uter. In concluzie pentru ca o femeia sa poata fi insarcinata IN PRIMUL RAND TREBUIA SA FIE IN PERIOADA FERTILA (obligatoriu) in momentul producerii sexului.Multa sanatate.

3 răspunsuri:
| Aasdfghj a răspuns:

Nu e metoda sigura. Foloseste prezervativul sau stai la locul tau. Sex in timpul menstruatiei? Pe bune? laughing Stii ca esti destul de sensibila in zilele alea?laughing Daca nu esti pregatita sa iti asumi responsabilitati, clar nu esti pregatita sa faci sex. Sexul nu e o joaca. Nu faci asta pentru ca e misto si auzi de la prietenele tale.

| neutrino a răspuns:

Aceasta teorie este partial adevarata si exista multe tinere mamici care au fost adeptele acestei teorii. Este adevarat ca exista unele zile in care femeia este mai putin fertila si aceste zile pot fi gasite cu ajutorul calendarului, dar pentru aceasta iti trebuie multa experienta in domeniu, si nici nu-ti asigura in totalitate succesul scontat.

| corbulalbrosu a răspuns:

Pentru a face sex pe baza metodei calendarului este strict necesara determinarea foarte precisa/exacta a perioadei fertile din cadrul unui ciclu menstrual care trebuie OBLIGATORIU sa fie unul FOARTE REGULAT.Se stie cu certitudine ca ovulatia se produce intotdeauna cu fix 14 zile inainte de menstruatia ce va urma. Daca ciclul menstrual are durata de 28 de zile (ciclu considerat standard), atunci ovulatia se va produce in ziua a 14 a ciclului (28-14=14). De asemenea se considera ca spermatozoizii pot trai in uter circa 5 zile, din acest motiv aceste 5 zile se aseaza inaintea zilei de ovulatie si astfel rezulta ca prima zi din perioada fertila ar putea fi ziua a 9-a a ciclului (14-5 =9). De asemene ca marja de siguranta se mai adauga 1-2 zile dupa data zilei de ovulatie si astfel rezulta ca perioada fertila ar fi cea cuprinsa intre ziua a 9-a si a 16-a a ciclului menstrual. Acest calcul este valabil doar in cazul unui ciclu menstrual regulat verificat minim 6-8 cicluri consecutive, perioada in care abaterea dela cele 28 de zile (sau orice alt numar de zile al unui ciclu oarecare) nu este mai mare de + sau - 1 zi. Multa sanatate.