| Anonim_3463 a întrebat:

Cine imi raspunde ii dau fundita! E adevarat ca daca esti virgina si faci sex prima data iar apoi folosesti contraceptive (pastila de a doua zi) este riscul sa nu mai poti avea copii?

11 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Orice femeie care foloseste pilula de a doua zi are risc de sterilitate. Mai ales daca este tanara (sub 20 de ani). Pilula de a doua zi este un contraceptiv de urgenta, se foloseste numai in situatii limita (s-a rupt prezervativul, ai fost violata), numai prescrisa de ginecolog si sub atenta supraveghere a acestuia. In principiu, ar trebui luata maim o data in viata.

| RXN a răspuns:

Pilula de a doua zi este contraceptiv de urgenta si se administreaza numai la recomandarea medicului,caci pot aparea efecte adverse,printre care se poate numara si infertilitatea.

Cel mai indicat ar fi sa folositi prezervativul. Poanta aia cu 'nu se poate dezvirgina cu prezervativ' e totalmente falsa,toata problema e cauzata de lubrifierea insuficienta a femeii.
Daca e musai sa fie fara prezervativ, ea ar trebui sa mearga la medic sa i se recomande anticonceptionale, apoi sa faca in mod constant controale de rutine.

NU LUATI DE CAPUL VOSTRU PILULE DE A DOUA ZI CA NU SUNT ASPIRINE!

| ana_2556 a răspuns:

Nu e adevarat, dar pilula de a 2-a zi e foarte periculoasa si de aia nici nu ai vvoie sa o iei mai mult de 2 ori pe an. Folositi prezervativul. e mai sanatos.

| Allexis a răspuns:

Pastila de a doua zi nu se ia oricand si oricum. Are efecte adverse foarte riscante, pentru unele fete. Si da, daca organismul tau nu e compatibil cu pastila de a doua zi, risti sa nu mai poti avea copii si risti si alte probleme de sanatate. Nu s-a inventat prezervativul la voi?

| Summer a răspuns:

Nu nu este adevarat! Contraceptivele de a doua zi sunt facute sa previna o sarcina nedorita nu sa te faca sa nu mai ai copii, indiferent de mom in care le ei. E adevarat ca este recomandat sa nu le iei mai mult de 2 ori pe an, iar in cazul in care nu respecti acest lucru sunt posibile niste reactii scrise pe prospect.

| AnaBejenaru a răspuns:

Sincer,nu cred ca este adevarat.mai mult ca sigur

| ΛŁ3ЖΔЙĐЯΔ a răspuns:

Hmm.din cate stiu eu cam da. metodele de contraceptie pot sa te afecteze si nu vei mai putea avea copii. nu mereu este asa, dar e destul de periculor, mai ales daca e pentru prima data.straight face

| alinac a răspuns:

Da este posibil.depinde de organism.dar de ce sa risti cand poti sa te protejezi din prima?

| Cosmin_5281 a răspuns:

Asa este happy.

| ionutzz2590 a răspuns:

Pai poate da poate nu depinde de organism

| Evil_9299 a răspuns:

Fa-te lesbiana