In mod obligatoriu incepi urmatorul blister joi, nu exista posibilitatea de a-l incepe miercuri.
Cel mai bine ar fi sa mergi din nou la ginecologul care ti le-a prescris, caci n-ai inteles ceva esential in adminsitrarea lor.
In principiu, daca sunt 21 de pastile intr-o cutie, vei face dupa ele o pauza de 7 zile timp in care va aparea menstra. In ziua a opta, vei incepe o noua folie. Esti protejata si in cele 7 zile de pauza.
Eu nu mai sunt tara si tocmai de aceea am intrebat, eu am luat ultima pastila miercur, celalalt bliester il pot incepe miercurea sau joia viitoare.multumesc mult de tot!
Iti multumesc mult de tot!
Sigur nu este nici o problema k incep noul blister joi? sunt foarte ingrijorata...
Calculeaza simplu: ai luat ultima pastila miercuri, deci 7 zile sunt: joi, vineri, sambata, duminica, luni, marti, miercuri. Asadar, obligatoriu incepi joi. De altfel, daca verifici notitele din prima luna, vei vedea ca prina folie ai inceput-o tot joia si regula absolut generala este ca incepi fiecare blister in aceeasi zi a saptamanii.
Mersi mult de tot!
Si daca se opreste inainte de a incepe al 2 lea blister are ceva?
Nu e normal, fiindca ar dura mult prea putin. Daca se opreste, e bine sa te vada ginecologul.
Pai normal asa ma tine 3 4 zile azi mi s-a oprit si normal maine ar trebui sa le incep dar nu stiu ce sa fac.
Incepe-le si mergi apoi la ginecologul care iti supravegheaza tratamentul. E normal sa tina 3-4 zile, dar ar fi trebui ca menstra sa apara pe la mijlocul saptamanii de pauza. daca a aparut ceva mai repede, se poate termina mai repede, e adevarat. Totusi, o noua discutie cu ginecologul este absolut necesara. Inteleg ca nu mai ai acces la cel care ti le-a prescris, dar e momentul sa-ti alegi un nou ginecolog in tara in care esti si sa mergi al el (contra cost daca inca nu esti asigurata). Nu poti lua contraceptive daca nu ai un ginecolog la care sa poti apela la nevoie.
Scuza k te deranjez...ieri am uitat sa iau pastila(duminica) si azi am luat-o azi cand am venit de la scoala. are ceva?
E destul de grav. pana dupa urmatoarea menstruatie trebuie sa te protejezi cu prezervativ si trebuie sa ai mare grija sa nu se mai intample asa ceva (genul asta de intarzieri nu sunt permise, pot fi acceptate in situatii de maxima urgenta, dar nu fiindca ai uitat)
Pai in carticica aia de la ele scria ceva de 7 zile sa folosesti alta metoda
7 zile este intervalul minim, dar ca sa fii sigura, trebuie sa prelungesti intervalul pana dupa urmatoarea menstra, altfel ramane un risc semnificativ. Oricum, in carticica aia zicea ca poti intarzia atat ed mult o pastila numai in situatii de urgenta (asta inseamna ac te internezi in spital, e cutremmur, inundatie, etc), iar tu ai "uitat" fara nici o situatie de urgenta. Oricum, depinde mult de ce risc ed sarcina iti potia suma. daca iti permiti un risc semnificativ, poti folosi prezervativ doar 7 zile. daca vrei sa reduci riscul la minim (aproape ca si cum nu ai fi uitat pastila), faci cum am spus. eu. e alegerea ta
Am inteles...multumesc mult de tot
Mai am si eu o problema... daca am inceput sa ma dau cu zineryt este vreo problema in legatura cu efectul anticonceptionalelor(yasmine)! mersi
Mai am si eu o problema, vinerea trecuta am fost la tara si am uitat sa imi iau anticonceptionalele sambata si duminica iar luni dimineata am ajuns acasa si am continuat sa le iau pe cele de luni marti si miercuri iar marti mi-a venit ciclu si nici pana acum nu mi-a trecut desi este aproape o saptamana iar joi urmeaza sa incep alt blister de yasmin! ce sa fac sa mai incep altu sau
In mod obligatoriu incepi urmatorul blister joi, nu exista posibilitatea de a-l incepe miercuri.