| ΛŁ3ЖΔЙĐЯΔ a întrebat:

Cine stie diferenta dintre a fi indragostit si a iubii primeste fundita big grin Hai sa vad cine stie tongue

Răspuns Câştigător
| lovem3 a răspuns:

Pai este o diferenta de la cer la pamant
a fi indragosti inseamna a-ti place foarte mult de cineva a te simti bine langa acea persoana a simti acel fior cand te gandesti la el cand astepti sa sune.sa va vedeti. a te rusina cand vorbeste cu tine a te gandi toata ziua la el etc.
iar a iubi.este un sentiment unic pe langa toat cele enumerate mai sus cu persoana respectiva petreci un anumit timp aveti multe in comun iti faci griji pentru ea deja sentimentul se intensifica si simti ca fara el/ea lumea nu are rost.treceti prin multe impreuna sunteti si la bine si la rau impreuna.etc.

iar dif majora dintre a fi indragostit si a iubi este ca atunci cand esti indragostit iti poate treceinro zi 2 3. o saptamana o luna.gata mi-a placut de cutare dupa ma indragostesc de altcineva dar a iubi.nu poti renunta asa usor la persoana respectiva.

cam asta e dupa parerea mea:*

6 răspunsuri:
| deyu1998 a răspuns:

A fi indragostit de cineva - este un sentiment temporar, trecator dar foarte intens cauzat de prezenta cuiva care iti suscina atentia, te atrage, fie prin fizic fie prin altceva. Acest sentiment acapareaza mintea aproape total pentru o perioada si afecteaza gandirea rationala. Oamenii indragostiti sunt cei mai predispusi la nebunii sau actiuni iesite din comun (pe care nu e fac in mod obisnuit). Eu percep starea de a fi "indragostit" mai mult ca pe o patima, pasiune, aproape obsesie temporara, o energie incredibila, dar care in cele din urma dispare (nefiind alimentata sau in urma unei dezamagiri) sau se materializeaza intr-un sentiment mult mai profund si indelungat, acela de "a iubi".

A iubi pe cineva - este un sentiment de lunga durata, profund si rezistent la perturbari de mica amploare (certuri, neintelegeri), care apare in doua cazuri: in urma unui sentiment temporar de a "fi indragostit" sau in urma unui proces indelungat de cunoastere a unei persoane si care trece treptat prin starile: admiratie, respect, placut, atasament, drag. Trairea nu apare niciodata spontan si nici nu dispare rapid, pentru ca este cladita la un alt nivel decat cea descrisa anterior. A iubi pe cineva inseamna mai mult a-ti fi drag/a-ti pasa de cineva, a fi foarte atasat, a te atrage, a respecta foarte mult, dar toate la un loc.

| katy a răspuns:

De iubit, iubesti o singura data in viata, insa sa te indragostesti se intampla de mai multe ori

| Byutza_8714 a răspuns:

Indragostit poti fi de oricine dar iubirea trebuie sa fie reciproca

| Castiel a răspuns:

@melissa thx nici eu n-o stiam pe asta!

| d3utzsa a răspuns:

Pai a fi indragostit de cineva se intampla de foarte multe ori, daca iti place un baiat la prm vedere ai impresia ca te-ai si indragostit de el cu toate ca l-ai vazut o data dar sa iubesti pe cineva este un sentiment foarte puternic! care se intampla doar o data in viata! 1

| iulia_7948 a răspuns:

Nu exista un raspuns concret. dragostea, iubirea reprezinta pentru fiecare ceva diferit. vei afla si tu la momentul potrivit, aucm esti prea mica, nu vei intelege.